Koha njohin përkeqësimin e sëmurë mendor


 • Hallucinations
 • Thumb pa kokë
 • Depresioni dhe mendime vetëvrasjeje

 • Për të afërmit, të afërmit e të cilëve janë prekur nga ndonjë çrregullim mendor mund të jetë informacion i dobishëm për manifestimet e para të psikozë ose simptoma fazat e sëmundjes zhvilluara. Sidomos rekomandime të dobishme mund të ketë disa rregulla të sjelljes dhe komunikimit me njeriun i cili është në një gjendje të sëmundjes.

  Në jetën e vërtetë ajo shpesh është e vështirë për të kuptuar menjëherë se çfarë po ndodh me të dashurit tuaj, sidomos nëse frikësuar, dyshues, mosbesues dhe nuk shpreh ndonjë ankesë drejtpërdrejt. Në raste të tilla, ju mund të vëreni vetëm manifestime të tërthorta të çrregullimeve mendore.

  Manifestimet e sëmundjes mendore mund të jenë krejt të ndryshme, kështu që ju duhet të jenë të gatshëm për çdo gjë. Simptomat mëposhtme mund të duket kur sëmundja pa përjashtim ose veç e veç.


  Hallucinations

  Shpesh njerëzit fillojnë hallucinations çmendur, dhe kjo mund të shihet nga karakteristika të veçanta:

 • Bisedat me veten time që i ngjajnë një bisedë apo vërejtjet në përgjigje të pyetjes së dikujt
 • Të qeshura për asnjë arsye të dukshme
 • Zamolkaniya papritur si d? 8%
  2a njeri dëgjuar diçka
 • Alarmuar, look fjalë; paaftësia për t'u përqëndruar në temën e bisedës ose një detyrë të veçantë
 • Përshtypja se i afërmi juaj sheh ose dëgjon diçka që ju nuk mund të pranojë


 • Thumb pa kokë

  Sëmundje mendore mund të manifestuar iluzionet, të cilat mund të identifikohen nga kriteret e mëposhtme:

 • Sjellja Changed ndaj familjes dhe miqve, pamja e armiqësi ose vjedhje të panevojshme
 • Shprehje e drejtpërdrejtë gjasa ose të diskutueshme përmbajtjes (për persekutimin e madhështisë së tij të fajit të tij)
 • Veprim mbrojtëse si dritare perde, dyer mbyllje, shenja të qarta të frikës, ankthit, panik
 • Deklarata pa arsye të qartë për të kanë frikë për jetën e tyre dhe mirëqenien, jetën dhe të ngushtë shëndetësor
 • Disa deklarata të çuditshme rreth paqarta që të shtoni mister dhe rëndësinë e temave të përditshme
 • Mohimi i ushqimit ose shqyrtimit ushqim përmbajtjes
 • Aktivitetet aktive të irrituar (shkronja të policisë, organizatave të ndryshme fqinjët ankohen, kolegët, etj)
 • Është e rëndësishme për t'iu përgjigjur pakuptimta për të mos provokuar një përkeqësim të mëtejshëm:

 • Mos bëni pyetje, duke sqaruar detaje deklaratat dhe deklaratat mashtrimin
 • A nuk e argumentojnë me një pacient, nuk do të përpiqet për të provuar të afërmit e tij që ai beson se janë të gabuara. Kjo është jo vetëm i vlefshëm, por mund të rritur e çrregullimeve ekzistuese
 • Nëse pacienti është relativisht e qetë, konfiguruar për të mbështetur komunikimin dhe me kujdes të dëgjuar atë, të qetësuar dhe të përpiqet të bindë kërkoni këshilla mjekësore

 • Depresioni dhe mendime vetëvrasjeje

  Humor depresion dhe depresioni gjithashtu shpesh janë manifestime të sëmundjeve mendore. Në acarimin, shumë pacientë mund të kenë menduar mungesa e vullnetit për të jetuar.

  Mbi mundësinë e shenjave paralajmëruese vetëvrasje e mëposhtme:

 • Quotes pacientin për uselessness e tyre, për mëkatin, fajit
 • Mungesa e shpresës dhe pesimizmi për të ardhmen, ngurrimi për të ndërtuar ndonjë plan
 • Prania Votat këshillojnë apo urdhëruar për të kryer vetëvrasje
 • Besimit të pacientit në praninë e vdekjeprurës, sëmundje tij pashërueshme
 • I qetë papritur pas viteve të tosklyvosty pacientit dhe ankthit
 • Në përreth mund të jetë një përshtypje të rreme se gjendja e pacientit përmirësuar. Ai përmend punët e tij në mënyrë që, për shembull, shkroi një vullnet ose plotëson miq të vjetër, të cilat nuk i kanë parë. Por kjo është vetëm një iluzion. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim, ai mund të përfundojë tragjikisht.

  Këtu janë hapa ju mund të merrni:

 • Para se çdo bisedë me temën e vetëvrasjes seriozisht të mendojnë për
 • Nëse ka një përshtypje që pacienti është tashmë duke u përgatitur për vetëvrasje të kërkuar ndihmë të menjëhershme profesionale
 • Fshehin sende të rrezikshme (makina rroje, thika, pilula, litar, armë), mbyllni dritaret, dyert e ballkoneve
 • Në përfundim mund të themi se është e rëndësishme për të trajtuar sëmundje mendore të përhershme parandalimin rikthim. Por në qoftë se ajo do të fillojë, ju menjëherë duhet të shkoni te mjeku, edhe nëse ju nuk jeni të sigurt përkeqësimi apo jo. Më shpejt do të jenë të ndihmuar efekt më të mirë.

  Informacion nga artikullin "Shenjat e sëmundjes apo rëndimit fillon"