Humbja e preferuar vret jo vetëm në seriTë gjithë ne në adoleshencë e hershme apo edhe kur të pjekur, dhe disa në moshë të vjetër me përvojë dashuri pashpërblyerë dhe humbjen e të dashurit. Ëndërruar për takime, e shqetësuar para se data e parë dhe pastaj ndodhi në mënyrë të pashmangshme, u desh të braktisë dhe të fillojnë jetën përsëri. Megjithatë, është me fat që ka krijuar familjen me dashurinë e tij të parë dhe të vetëm, të jetojnë dhe të gëzohemi, por një pakicë e tillë. Vdekshmit e zakonshëm duhet të merren me emocionet dhe për të ndërtuar jetën e tyre mbi pa prania e saj dikur e donte. Duke përfshirë të mësojnë për të vënë me humbje të pariparueshëm.

Sipas shkencëtarëve të fundit kërkimore, jo gjithkush është në gjendje të mbijetojë pa ndarjen e dëmtimit serioz të shëndetit.

Për më tepër, ajo u gjet se dashuria mund të vrasin jo vetëm në opera sapuni dhe novela romancë - vdekjeve nga një zemër të thyer dhe të vërtetë në jetën tonë të përditshme. Grupi i shkencëtarëve australianë ka studiuar 80 njerëz të cilët kohët e fundit kishte përjetuar humbjen e një të dashur, dhe arriti në përfundimin se ata rritur ndjeshëm rrezikun e sulmit në zemër për muaj të tërë ata ishin në depresion, të humbur oreksin dhe ndjeu ankth të vazhdueshëm. Si hulumtimit konfirmuar për disa kohë pas humbjes së një të dashur rrit rrezikun për të vdekur disa herë në sistemin imunitar shpesh fillojnë të ndodhin ndryshime të pariparueshme që mund të shkaktojnë kancerin.


Vuajtje psikologjike të dobësuar në masë të madhe e shëndetit dhe të rritur probabilitetin e largimit dhe burrin e saj të dytë.

Meshkujt të cilët kanë përjetuar ndarjen nga gruaja e tij, janë të prirur për të sëmundjeve që lidhen me konsumin e tepërt të alkoolit, sepse gruaja e tij shpesh ka luajtur rolin e mjekëve privatë dhe kujdesin për shëndetin, dieta e tyre të detyruar dhe nuk lejojnë abuzimin. Vdekshmëria më e lartë është vërejtur në mesin e ve në muajt e parë pas norma humbje me kalimin e kohës është zvogëluar. Ka një tendencë në rritje të vetëvrasjeve, sidomos në mesin e njerëzve të moshuar, natyrisht që ata nuk mund të imagjinohet jeta pa gruan e tij të dashur.

Duhet të theksohet se gratë e moshës shumë më mirë i përshtatur në jetë pa një burri dhe një tendencë për vetëvrasje nuk janë vërejtur praktikisht.

Hidhërim dhe trishtim në humbjen e një të dashur është mjaft e kuptueshme. Në këtë situatë, ajo merr kohë për të traumave të shërohesh, njerëz të qetësuar dhe e kuptoi se jeta vazhdon pa marrë parasysh çfarë. Nëse është e vështirë për të kuptuar veten, vijnë për psikologët e ndihmës për të ndihmuar në një vështrim të ri në botë.

Lajme përgatitur mbi www.timesonline.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Divorci dhe pushim
  • Marrëdhëniet Dashuria