Çdo gjë që dëshironit të dini në lidhje me kontratën e martesës


 • Disa statistika
 • Termat kontratat martesore
 • Kontratës Martesa: Pyetje dhe përgjigje

 • Disa statistika
  Një kontratë martesë - është vullnetare. Dikush mund të argumentojë se si kjo e drejtë - për të bërë një të dashur me një marrëveshje biznesi. Dërgo anën etike e rastit, ne do të supozojmë se ju keni vendosur tashmë në të.

  Noteri kryesisht të riparohet, jo "kontratë" dhe "kontratë". Pra, i saktë nga një pikëpamja ligjore. Përveç kësaj, fjala subconsciously "kontratë" është i lidhur me funksionimin dhe "kontratë" - është diçka më shumë miqësore.

  Në SHBA dhe disa vende evropiane (Franca, Gjermania), të paktën një e katërta e të gjithë çifteve që përgatiten për martesë, të shkojnë për një avokat dhe ka hyrë në një kontratë martese.

  Ne përqindja e familjeve që jetojnë në "kontratë" është i papërfillshëm, por çdo vit ai merr të mëdha.

  Pyetja "? A duhet të nënshkruajë një kontratë martesore" Rusët u përgjigj:

 • Po 57%
 • Jo 28%
 • Nuk e di 15%
 • Kështu 60% e grave kanë dhënë përgjigje pozitive. Më të vjetër të anketuarit ishin, më shumë ata dukej ide të arsyeshme të kontratës së martesës.

  Kushtet Kontratat martesore

  Së pari - ju nuk jeni të kënaqur me rendin e gjërave plagë Kodi i Familjes. Kjo është, parimi i vëllazërore "Të gjithë ne e ndarë në gjysmë", - absolutisht jo për ju. Sipas Kodit të Familjes, të gjithë pasuria e fituar në martesë, duke përfshirë letrat me vlerë, aksioneve, depozitat, aksionet në kapitalin e shoqërisë, të gjitha të ardhurave nga puna juaj (biznesi, intelektuale) aktivitetet, pensionet, përfitimet - të gjitha në pronësi në mënyrë të barabartë me bashkëshortin tuaj / se nuk ka rëndësi emri i të cilit është shkruar apartament, vilë dhe makinë.


  Kur ata u martuan, 50% në pronësi gjysmën tuaj të dytë, edhe nëse kjo e gjysmë, nuk punon, nuk ka investuar, nuk e ndërtuar dhe nuk rrezikojnë kapitalin e tyre. Një kontratë martesë - dokument i vetëm që mund të ndryshojë situatën.

  Dhe e dyta - ju duhet të jetë i martuar zyrtarisht. Një kontratë Martesa e lidhur midis bashkëshortëve të ligjshme. Nëse keni nënshkruar atë më herët traktat do të hyjë në fuqi vetëm kur orkestër do të luajë marshimin Mendelssohn-it për ju.

  Yll i aftë në rast një kontratë martesore. Për shembull, këngëtarja Jennifer Lopez, duke nënshkruar një kontratë me aktorin Ben Affleck, insistoi në kompensimin e 2 milion dollarë në rast të tradhtisë së bashkëshortit të saj (aktori një sasi të konsiderueshme të dashur nuk e ka ndalur) - por, siç e dini, se çfarë është e lejuar të Jupiterit ... Në vendin tonë, kontrata e martesës qeveriset vetëm marrëdhëniet pronësore midis bashkëshortëve, apartamente dmth aksioneve, makina, furs dhe bizhuteri ju, por mbrojtje kundër tradhtisë - nuk është.  Megjithatë, disa kushtet e kontratës mund vetëm në mënyrë indirekte i pronës. Për shembull, ju keni të drejtë për të shkruar atë që firma juaj të bëhet gruaja e tij për tre vjet në qoftë se gruaja do të marrë disa çmimin ndërkombëtar. Ose ju jepte tërë pasuria e paluajtshme nëse është e Çmimit Nobel. Kushte të ngjashme mjaft i saktë.

  Shumica bashkëshortët tregojnë në kontratë dy kushte:

 • pasuria e fituar bashkërisht është i ndarë në aksione (zakonisht 40% dhe 60% burri gruaja)
 • pagat janë pronë personale e secilit.
 • Njerëzit më të vjetër dhe të mençur nuk janë të kufizuara në pasuri të patundshme, si të përshkruara në kontratë gjithë që kushton para, makina, heirlooms, orendi të shtrenjta, aksione dhe dividentët, çeqe udhëtimi.

  Për më tepër, kontrata ju mund të rregullojë jo vetëm të tashmen dhe të ardhmen, por, kaq të çuditshme të mjaftueshme, të kaluarën - se ju keni blerë një "bachelor" jetë, kur as edhe të njohur me burrin e saj. Ligji nuk e pengon diskutimin e pronës nuk e fituar bashkërisht.

  Zgjidh të gjitha problemet e familjes në një goditje në tru nuk do të funksionojë. Ka raste që "të gjithë-fuqishme" dokument nuk mund të rregulluar.

  Kontratës Martesa: Pyetje dhe përgjigje

  Kështu, pothuajse 60% e rusëve do të donte të hyjë në një kontratë martese. Por, në praktikë, në vendin tonë njerëzit të dinë për kontrata të tilla janë të pakta. Këtu janë përgjigjet e pyetjeve në lidhje me kontratat e martesës për të pyetur shpesh.

  - Si Code rregulluar çështjet që lidhen me kontratën e martesës?

  - Kontrata e martesës nga natyra - e drejta civile. Adjustable ai sundon Kodin e Familjes (neni 40), por edhe për të aplikuar atë pikë Kodi Civil në kontratat (pjesa 1, neni 420-431).

  - A është e mundur që të hyjë në një kontratë martese me prokurë?

  - Jo, kjo është e pamundur. Ju janë të nevojshme për të ardhur në noterit me tij / tyre nuses / dhëndrit, gruas / burrit për të kontraktuar.

  - A nuk e detyrojnë kontratë të noterizuar të martesës?

  - Jo, sepse ajo është subjekt i certifikimit të detyrueshëm. Nëse ju bëni këtë, marrëveshja nuk ka fuqi ligjore (dokumentin e noterizuar në çdo pikë të Rusisë, ndërsa në Moskë, edhe pse në Sakhalin).

  Në rolin e noterit nuk është teknik, ai është i detyruar të shpjegojë për ju pasojat e pika të ndryshme të kontratës, sigurohuni që ju burri / oh nuk i dehur, jo nën ndikimin e drogës, asnjëri prej jush të rrahur dhe jo të frikësuar - i përgjithshëm Ju të dy tingëllojë mendjen, i aftë. Nëse noteri menduar se ju duken kaq të çuditshme, nuk ka pamje, varet nga ju se si për të mbjellë për prodhimin e tequila - ai fillon të bëjnë pyetje të serisë ", e cila sot numër", "Kush është president" dhe "si ju mendoni" - dhe mund edhe të kërkojë për një certifikatë të psyhdyspanseru. Nëse dyshimi nuk është i shpërndarë avokat, ai ka të drejtë të vonojë certifikimin e kontratës ose të tërhiqet nga rasti.

  Asnjë akuzë ai, sigurisht, ju nuk emërojë: Kapaciteti në vendin tonë janë të privuar nga vendimet e gjykatave.

  - Sa kushton?

  - Nëse ju sjellë një noter i gatshëm për të kontraktuar vetëm detyrë pullë paguajnë në normën prej 500 rubla. Nëse ju nuk bëni si erdhi noter shprehin dëshirat e tyre, dhe ai do të bëjë një kontratë martesore ekskluzivisht për palë tuaj. Atëherë përveç detyrës ai do të marrë asnjë tarifë noteriale.

  - Unë do të martohet, por unë nuk tetëmbëdhjetë. A mund të nënshkruajë një kontratë martesore?

  - Sipas ligjit, kontrata e martesës mund të nënshkruhet në mes të aftë, dmth (duke hequr disa pika në kllapa) e njerëzve të rritur.

  Për të përfunduar kontratën e martesës ju mund të, por ai do të hyjë në fuqi jo më parë se 18 vjet të vjetra ju.

  - A mund të pranojnë të respektojnë kushtet e kontratës?

  - Kështu, thirrje për herë të parë. Unsubscribe nga kontrata në mënyrë të njëanshme ju nuk mund. Ose refuzojë së bashku, ose të paraqesë në gjykatë me një kërkesë për të ndërprerë kontratën (përgatitur për këtë arsye të mjaftueshme bindëse).

  Informacion nga Veronica neni Irsen "kontrata e martesës është dashuria nga rregullat."