Të gjitha të stresit


 • Çfarë është stresi?
 • Shkaqet e stresit
 • Sëmundje të shkaktuara nga stresi
 • Si për të reduktuar stresin dhe për të ruajtur shëndetin

 • Çfarë është stresi?

  Stresi është çdo devijim nga shëndeti normale dhe shëndetin. Stresi ndodh në situatë të rëndë ankth, dhe në rastin e gëzim të madh. Në mënyrë të barabartë e tij mund të shkaktojë një rritje të pagave dhe shkarkimin.

  Duke pritur për katastrofë (apo mode të këndshme) shkakton stres në telashe pak reale. Merak ose shkaku ju për intervistë? Stresi. I gëzuar që më në fund gjeti një punë të mirë? Përsëri theksojmë.


  Shkaqet e stresit

  Femrat janë veçanërisht të ndjeshme ndaj stresit të shkaktuar nga ndryshimet hormonale.

  Gjatë pubertetit, krijimi i ciklit menstrual, shtatzënisë dhe hormoneve menopauza nivele të paqëndrueshme, duke shkaktuar stres.

  Ndryshimet emocionale dhe fizike, sëmundje, të ndikimit në mjedis (p.sh., të rënda ngrohje të ftohtë apo i padurueshëm, lartësi e lartë, dhe toksina) - janë shkaqet më të zakonshme të stresit.
  Stresi i tepruar fizik dhe ngarkesës shpejt të çojë në lodhje. Për të rivendosur rezervat trupi i tretur energjisë ka nevojë për të marrë kohë jashtë dhe ndërsa jeni duke përjetuar stres.


  Sëmundje të shkaktuara nga stresi

  Besohet se të gjitha sëmundjet janë të shkaktuara nga stresi. A është kjo kështu?


  Studim vazhdon efektet e stresit në shëndetin tonë. Stresi mund të kontribuojë në zhvillimin e pothuajse çdo sëmundje (ose telefononi ata) nga dhimbje prapa dhe pagjumësia ndaj kancerit dhe sindromi asthenic.
  Shpesh ajo është stresi shkak të mungesës së menstruacioneve ose shkarkimit rëndë menstrual. Stresi-nxiti pabarazitë hormonal mund të shkaktojnë rritjen e tumoreve dhe Endometrioza fibroidnyh dhe barrët e vështirë për çiftet që kanë këtë problem.

  Shkaku i presionit të lartë të gjakut, sulmet në zemër, palpitations zemrës dhe goditje në tru është shpesh e vështirë. Si rezultat i përvojave të vështira të disa grave që kanë abuzimit dhe sjellje seksuale probleme në shtrat (për shembull, humbja e dëshirës seksuale dhe thatësi vaginale).  Shpesh efektet e stresit manifestuar në lodhje, lodhje, dhimbje (duke përfshirë kokë), çrregullime emocionale si ankthi, depresioni dhe çrregullime të gjumit. Shkaqe stresit dhe sëmundjeve të traktit gastrointestinal, si ulcerat, cramping në barkut, koliti dhe zorres se irrituar sindromën e poshtëm.

  Përveç kësaj, njerëzit shpesh përjetojnë stres, më shumë të prirur për ftohjet dhe sëmundje ngjitëse për shkak të imunitetit të dobësuar. Stresi gjithashtu mund të shkaktojë sëmundje të lëkurës, për shembull, shkaktojnë kruarje dhe skuqje të lëkurës.


  Si për të reduktuar stresin dhe për të ruajtur shëndetin

  Është e pamundur të plotësisht banish stresin nga jeta jonë.

  Megjithatë, përdorimi i teknikave të caktuara të reduktimin e stresit mund të eliminojnë disa nga efektet e saj negative. Mendja Menaxhimi i stresit dietë e shëndetshme, palestër rregullt dhe relaksim në një ambient të qetë relaksuese.