Të gjitha të mërzinë në punë


 • Dëshira për panjohur
 • Mungesa e komunikimit
 • Karrierës

 • Ndonjëherë mërzitur në punë, por kjo është e gjitha në duart tona dhe vetëm ne vetë mund të bëjë një ndryshim.


  Dëshira për panjohur

  Pse kur ne jemi të punonjësit me përvojë janë duke shijuar një respekt dhe ekipit të merituar lidership të fillojnë të konstatoj se ishte i mërzitshëm? Çdo gjë duket të jetë mirë, por disa ankth brejtje. Suksesi nuk është i kënaqur, dhe kolegët, sinqerisht, i mërzitur. Puna ju nuk doni për të ndryshuar - ajo është plotësisht i kënaqur.

  Kjo situatë më shpejt ose më vonë përballet me çdo punonjës. Ka disa arsye për këtë gjendje. Dhe të rregulluar situatën madje mund pa përdorur për masa të tilla drastike si ndryshon puna.

  Kur ne jemi duke eksploruar një punë të re, të mësojnë shumë e njohur më parë. Dhe pastaj çdo gjë bëhet e njohur dhe rutinë. Ndoshta arsyeja është kjo dëshirë e madhe. Ajo do të duket se në këtë rast mënyrën më të mirë - është në rritje. Por kjo nuk është gjithmonë e mundur, dhe pastaj, shpesh i lodhur nga puna të mund të vijë shumë më herët, kur ne jemi të gatshëm për fazën e ardhshme të karrierës së tij. Pra, mos e humbni kohën tuaj kot. Këtu ne vetë asistentë.

  Pse ne mendojmë për pak qasje kreative ndaj punës së tyre? Por kjo është kurë më efektive për mërzitje dhe një mënyrë e sigurt për të marrë titullin e një punonjësi të vlefshme! Mendoni se çfarë mund të bëjë përmirësime në punën tuaj?


  Si për të bërë atë më të dobishme dhe efektive për kompaninë? Për shembull, për t'u bërë një mësues për fillestar për të kryer klasa dhe seminare? Ndoshta ju do të jetë i interesuar për të zhvilluar linjë të publikut dhe të bëhet një seksion të autorit në faqen e internetit të korporatave? Submit sjelljes drejtime të reja në punën e tyre, të marrë përgjegjësi shtesë? Atëherë puna do të jetë shumë më interesante, dhe kush e di, ndoshta kjo do të shërbejë si një pretekst për përparim të mëtejshëm?


  Mungesa e komunikimit

  Shpesh, një person është, për shembull, një menaxher shitjes. Dhe kështu kjo është si se shitjet në rritje me hapa të mëdhenj ... dhe të vendosin për të rritur atë.

  Ai bëhet kreu i departamentit. Tani duke punuar me klientët e tjerë, dhe ai organizon punën e tyre. Natyrisht, në teori kjo mund të punojnë me klientët ... në kohën e tyre të lirë. Dhe disa nibbles dhembja e tij. Dhe ai nuk mund ta kuptoj pse. Ajo është e mirë jashtë - vlerën e saj, të promovojë shkallë të karrierës ...

  Kur zgjedh një profesion kemi drejtuar një sërë arsyesh. Për më tepër, edhe brenda të njëjtave motiveve profesionit mund të jenë të ndryshme. Per shembull, siç përshkruhet në rastin. Heroi ynë i pëlqente komunikimit, procesin e shitjes magjistar. Në krye të komunikimit të ketë, por ajo është një natyrë krejtësisht të ndryshme, funksioni kryesor këtu - kontroll dhe planifikim.

  Para se ai mori gëzim kur konsumatorët të lumtur, ndjeu rëndësinë e saj, aftësi, dhe tani detyra e tij kryesore ishte për të siguruar planin. Dhe, me sa duket, një pozicion prestigjioz, por asnjë kënaqësi.


  Karrierës

  Psikologët kanë identifikuar një numër arsyesh pse njerëzit zgjedhin një karrierë. Kjo është - para, pushtet, prestigj, eksitim dhe arritje, komunikim, kërko shpirtëror. Mendoni për këto arsye të veçanta për ju.

  Me kalimin e kohës, motivet tuaja mund të ndryshojnë. Kjo është për shkak të faktit se në plotësimin e nevojave të një personi ka një nivel të ndryshëm, më të lartë. Për shembull, ju marrin një pagë që ju ofron plotësisht.

  Të paktën deri sa ju janë të kënaqur. Atëherë ju mund të dëshironi për të realizuar si një profesionist, që të bëhet ekspert i njohur në fushën tuaj.

  Kur kemi ardhur në një punë të re, për përcaktimin e qëllimeve të ndryshme: së pari, të merrni një punë, të paguajnë, atëherë nënshtrohen një periudhe prove për të mësuar një aktivitet të ri. Ne përcaktimin e qëllimeve, plan biznesi. Çfarë ndodh më pas? Qëllimi është arritur, gëzimi është, dhe bëhet i mërzitshëm. Arsyeja për pakënaqësisë me këtë lloj - pamundësia për të planifikuar përpara karrierën tuaj, mungesa e vizionit të qartë. Kjo është arsyeja pse disa nga ne shpesh të ndryshuar punë, duke shpresuar se i ardhshëm do të jetë më mirë.

  Çfarë duhet të bëni?

  Plani për të arritur qëllimet e tjera. Më të lartë. Zhvillojnë aftësitë që janë të mungojnë për të arritur atë. Gjatë një periudhe kohore jeta dhe veprimet e juaj ushqyer qëllimet specifike. Këto qëllime nuk u lejuan të largohen nga kursi. Nëse nuk ka asnjë qëllim në të cilin ne personalisht i interesuar, ne priren për të lëvizur në cikle, ndjenja e humbur, duke besuar jeta e tij ishte e pakuptimtë dhe e kotë.

  Kur ju vlashtovuyetesya për të punuar, mendoni se çfarë ju do të bëni në pak vite. Në këtë mënyrë ju mund të shmangur krizën e karrierës, dhe qëllimisht do të zhvillohet në këtë drejtim. Kush të jetë?

  Cilat janë hapat për të kryer? Çfarë bëni ju kjo nuk është e mjaftueshme? Pastaj pyet objektivat ndërmjetme, dhe të marrë parasysh se si ata mund të arrijë çfarë punë është e nevojshme? Për zbatimin profesionale është e mundur në mënyra të ndryshme. Ka disa lloje të karrierës, dhe nën trajektore të ndryshme.

  Ju mund të zhvillojnë një profesionist. Karriera e profesional përfshin rritjen e njohurive dhe aftësive. Kjo karrierë mund të shkoni në linjë specializimit ose, përndryshe, duke zgjeruar gamën e instrumenteve të përdorura.

  Ju gjithashtu mund të planifikoni një rrugën e karrierës brenda organizatës. Në shtëpi karrierës mund të shkojë në disa linja:

 • karrierës vertikale (rritja punë);
 • Karriera e horizontal (avancimi brenda organizatës, që punojnë në pjesë të ndryshme të një nivel të hierarkisë);
 • Karriera e centripetal (promovimi i bërthamës, qendra e kontrollit, të gjithë përfshirje më të thellë në vendimmarrje).
 • Mendoni se çfarë lloji të karrierës që ju përshtatet më të mirë, dhe ka shumë të ngjarë në organizatë. Kjo varet nga motivimin tuaj, aftësitë dhe qëllimet jetësore. Le të kohës tuaj në punë bëhet e fun!

  Informacion nga artikullin "Nëse jeni të mërzitur në punë"