Marrëdhënia me njerkun e saj


 • Fëmijë dhe njerk
 • Xhelozi

 • Fëmijë dhe njerk

  Një situatë e zakonshme: një grua e divorcuar, atëherë rimartua.
  Fëmija shfaq njerk. Dhe ndonjëherë konflikt i ri familjar.
  Dy dashuri të njëjtën grua, por një (njerku) është e gatshme për të ndërtuar
  marrëdhëniet me ata që ajo e do, ndërsa e dyta (djali apo vajza) nuk dëshiron të
  për të bërë ndonjë kompromis.

  Teen në një familje e cila erdhi njerk ("të jashtmit"), shpesh kujdesen
  Vetëm një pyetje: "Çfarë të drejte kishin nënën për ta bërë këtë - për të sjellë në
  I huaj i familjes? "Teens në këtë situatë, të marrë veten
  shprehje e fortë: "Nëna e ka tradhtuar mua", "Unë e urrej atë."

  Ajo mund dhe të kuptuar. Ai ishte lënduar kur familja shfaqet një tjetër

  një njeri që e do nënën e tij, dhe dhimbje nuk e lejon atë për të kuptuar motivet e saj
  Performanca dhe si i frikësuar për vetminë e saj. "Çfarë
  vetmia, sepse ajo është më? "- Ai mendon. Me këtë frazë - i thjeshtë
  Xhelozia e fëmijëve, fyerje dhe keqkuptim nga dallimet midis ndjenjat gratë
  të fëmijës dhe të burrit.


  Ndjenja e dytë është jo më e fortë dhe më e thellë se e para nuk ka gjasa
  përkundrazi. Por gratë duhet të jenë të lumtur dhe të bëjë të dyja. Ajo nuk ishte në
  Nëna do të kushtojnë tërë jetën e tij. Duket e natyrshme,
  që në të ardhmen ai do të jetë e dashura. Ai nuk mendon se
  në tërë jetën e tij përpara, dhe nëna e kjo, për fat të keq, nuk mund të thuhet.
  Pra djema edhe si për të provokuar një situatë në të cilën nëna
  detyruar të zgjedhin mes tij dhe njerkun e tij. Ata me vetëdije (apo, në vend,
  në mënyrë të pandërgjegjshme) të shkaktojë konflikt, në të cilën një nënë dhe atë
  njerëz të rinj ndjehen të hutuar, fajtor. Shpesh,
  këta fëmijë të gëzojnë që parandalojnë nënën për të jetuar
  jeta normale, të lumtur. Kjo nuk është e nevojshme duhet të
  Njerku trajtuar keq për fëmijën ose nënës së saj. Një sjellje e tillë
  fëmija nuk kam lidhje me njerk personalitetit ("jo i rëndësishëm - i cili
  Gjenerali - i huaj ").

  Në një situatë ku njerëzit, në këtë rast njerku vuajnë në masë të madhe

  Ndjenja e dhimbshme e fajit të vazhdueshme, ato më shpejt ose më vonë do të fillojnë
  mbrojtur. Dhe mbrojtja më e mirë është e njohur për të sulmuar. Njerku fillon
  Më keq trajtoj një fëmijë kapur tek ajo. Ka një rreth vicioz:
  Fëmija tani ka çdo arsye për të urrej "torturues" e tij -
  Njerku dhe edhe më shumë i ofenduar nga nëna e tij.

  Por i ri, marrëdhënie edhe pse e komplikuar mund të sjellë gëzim për të gjithë
  tre. Strangers do të pushojë së qeni të huaj, siç ndodh shpesh.
  Ka shumë familje ku njerku ishte me të vërtetë afër fëmijëve
  njeri zëvendësuar babain e tyre.

  Xhelozi

  Xhelozia fëmijë të dikujt tjetër, sipas tij, një njeri i pushtuar nga djalli
  Dashuria nënë është në të vërtetë shpesh pa arsye.

  Nëna e do
  Child paktën veçanërisht mirënjohës nëse fëmija sillet
  delicately në këtë situatë të vështirë.

  Sigurisht, jo të gjithë njerëzit njerka e mrekullueshme e duan shumë gra,
  janë të martuar, i gatshëm për të edukuar fëmijët e tyre si një bir ose
  Vajza e gruas së tij. Psikologët kanë të bëjnë me familjen
  ballafaquar me situata dramatike. Shpesh njerk
  Fëmijët janë njerëz, jeta e gjymtuar, i dyshimtë, xheloz,
  vuajnë nga komplekset që sillen ashtu fyese në lidhje me
  gruaja dhe fëmija. Unë do të thotë situata normale, të zakonshme ku nuk ka
  një njeri i ri dhe grua me jetën e tyre të vështira janë një

  një mbështetje, simpati, dashuri dhe të vendosin për të kombinuar fatin e tyre.

  Prano dhe dashuri fëmijën e dikujt tjetër - jo një gjë e lehtë. Në fund të fundit, njeriu dashuron
  grua, fëmijë, ai duhet ta duam si "otrazhenno" si një fëmijë
  i dashur. Ai nuk e nyanchyv atë pa mos u rrit vënë atë në dush.
  Midis tyre i parë nuk është se afërsia, që ndodh me njerëzit në amtare të tyre
  gjak. Përveç kësaj, hap-babai, natyrisht, kanë shprehitë e tyre,
  stereotipet e sjelljes.

  Për shembull, ajo mund të jetë akuratysta (dhe shumë krenar për këtë) deri
  e cila është shumë e rëndësishme për të hedhur gjithçka në vend, dhe kjo është jashtëzakonisht e
  fëmijë i bezdisshëm hedh çdo gjë dhe të vënë asgjë në vend.

  Tjetër
  rast në qoftë se njerku fillimisht u përpoq të gradualisht mësohet
  fëmijë të rendit apo të vënë me të metat e saj.

  E tillë është jeta. Është e vështirë në këtë situatë për të gjithë. Dhe të vjen keq që përpjekjet njerk
  shkoni për konvergjencë, të gjejnë një gjuhë të përbashkët me fëmijën shpesh nuk jep dëshiruar
  rezultat. Burri i dashur merr një status të caktuar
  Angazhimi: që të jetë me gruan e tij dhe lumturi, dhe mjerimit, për të ndihmuar e saj
  të gjithë duke përfshirë fëmijët rriten.
  Me këtë ajo po bën të gjitha përpjekjet. Dhe
  tani radha fëmijë i rritur për të pyetur nëse ai ka të drejtë
  të ndërhyjë me një person tjetër, i gatshëm për të marrë në
  Përgjegjësia për një? (Unë do të thotë mirë, të sinqertë

  marrëdhënie. Ajo nuk e trajton situatën lidhur me neglizhence
  Të drejtat e fëmijës.)

  Një person i çdo moshe është e dobishme që të jetë në gjendje të abstrakt nga vetja e tij, e tij "unë" në analizën e marrëdhënieve me njerëzit e tjerë.
  Këtu është një shembull i kësaj teknike të pakomplikuar të abstraksionit. Inkurajoni fëmijën tuaj
  pyesni veten pyetjen, "Pse mua mund të jetë e vështirë për të jetuar?" "Duke
  që të më lehtë mund të jetojnë? "" Çfarë më pëlqen në lidhje me tim
  njerk? "" Çfarë më pëlqeu më pak njeriun nëse ai nuk ishte një njeri
  nëna ime? "Dhe le të përpiqemi të përgjigjem atyre sa më shumë të jetë e mundur
  në mënyrë specifike. Ndoshta ju gjeni se duke hequr të panevojshme emocionale
  përvojat në lidhje me marrëdhënien e nënës dhe të burrit të saj, njerku plotësisht

  mund të trajtohen për të marrë së bashku. Fëmija nuk duhet të harrojmë se shkallët
  madje nënë lumturi - më të çmuar të dashur.

  Nëse të rriturit menaxhuar qëndrimin e tyre lloji dhe dashamirësi të,
  sjellje, sipas të bindur birin ose bijën përmes syve të ndryshme të duken
  marrëdhëniet e tyre, e kuptojnë ata, atëherë paqe dhe harmoni në shpirtrat e tyre banojnë në
  familjet e tyre.

  Informacion nga artikullin "Çfarë janë marrëdhëniet me njerk e tij?".