Ju besoni


 • Sistem intrauterine hormonal

 • Sigurisht, ju dëshironi për të kuruar sëmundje, eliminojnë simptomat e pakëndshme gëzim dhe komoditetin e jetës kthehen. Dhe në ngutje dhe nxitim e përditshme të parat gjëja më e rëndësishme janë sëmundjet që kërcënojnë një ose të tjera pasoja, dhe si t'i trajtojnë ato. Dhe çështje ende të tilla si kontraceptive, shumë janë të dorës së parë. Historikisht, disa gra madje hezitoni të pyesni për mënyrat për të parandaluar atë. Të ketë efektin e stereotipeve të vjetra dhe dogmat. Por kjo është zgjidhur me sukses çështja e procedurës kontracepsionit përmirëson cilësinë e jetës së pacientëve tuaj, duke i bërë ata të sigurt.

  Si rezultat i sëmundjeve që rezultojnë budalla apo mbrojtje joefektive, do të bëhet më pak dhe të gëzueshme dhe të lumtur gratë më shumë.
  Në treg ka droga të reja. Efektiviteti i tyre ka hulumtim shumë merr në konsideratë përvojën e përdorimit të drogës. Dhe, sigurisht, prestigjin dhe reputacionin e mjekut gjithmonë fiton vetëm kur ai favor të produkteve të reja dhe ofron pacientëve të avancuar, por provuar mjetet me efikasitetin e dëshmuar.

  Në fushën e kontracepsionit është veçanërisht e rëndësishme, sepse zgjedhja nuk është aq e madhe dhe çdo medikament i ri meriton vëmendje.

  A jeni një updates aftë shumë interesante, por nga ana tjetër, ti e kupton se ju nuk mund të rekomandojë të drogës në drejtim të besueshmërisë dhe funksionimit të cilën nuk ka qenë një numër i mjaftueshëm i kërkimeve serioze.


  Ju jeni përgjegjës për emërimin dhe për shëndetin e pacientëve tuaj, sepse ata nga ana e tij mbështetet në profesionalizmin tuaj dhe kompetencës.

  Pra, çfarë aktualisht mund të ofrojë një grua që ka nevojë të qëndrueshme, të rehatshme, të sigurt dhe efektive të kontracepcionit?

  Sistem intrauterine hormonal

  Një nga zhvillimet më të fundit shkencore në fushën e kontracepsionit është VMHS. Ajo u krijua për të kombinuar avantazhet e një metodë e njohur më parë dhe provuar mjetet dhe kontraceptive intrauterine hormonal. Parimi i sistemit intrauterine është e thjeshtë: hormon kapsulë (hestohennye) është e vendosur direkt në mitër - është vendi ku ai duhet të veprojnë.

  Si rezultat, nuk ka nevojë për t'u shqetësuar rreth kontracepsionit çdo ditë. Megjithatë, hestohen operon efekte në nivel lokal dhe sistematike në trup si një e tërë është minimizuar. Sistemi mund të përdoret për 5 vjet. Nëse ju dëshironi që ajo hiqet çdo ditë të ciklit.

  Në efekt të menjëhershëm kontraceptive dhe provuar efekt terapeutik. Sistemi treguar për përdorim në pacientët me menorrhagia dhe mbrojtjen endometrial gjatë terapi zëvendësuese estrogjenit.

  Ne ju inkurajojmë që të informojnë pacientët e tyre për sistemin hormonal intrauterine dhe të gjitha përfitimet e saj. Por të jenë të përgatitur për të shpërndarë mitet që ndoshta do të ju tregojnë si një kundërshtim:

  - "A është pothuajse me siguri spirale. Për shumë spiralet shtatzëna. Dhe hëna bëhet e dhimbshme dhe e rëndë. "

  Jo, kjo nuk është spirale të zakonshëm. Ajo ka një mekanizëm krejtësisht të ndryshme të veprimit: spirale normale intrauterine të operuar në një "trup i huaj" në mitër. Si rezultat i rritjes së aktivitetit kontraktil e mitrës, ka inflamacion pa mikrobe. Si rezultat, nuk ka shtatzënisë. Sistem intrauterine hormonal, në sajë të veprimit lokal hestohen rrit viskozitet të mukusit në qafën e mitrës, duke eliminuar mundësinë e spermës që të depërtojnë në mitër dhe fekondoj vezën. Kështu, sistemi intrauterine hormonal nuk ka efekt dështuese, e cila është veçanërisht e rëndësishme për gratë me besimet fetare.

  Rreziku i inflamacionit është reduktuar, kështu formuar mukozë të trashë trashë bëhet një pengesë për disa lloje të baktereve.

  Përveç kësaj, nën hestohen endometrium bëhet më e hollë si një rezultat i menstruacioneve mund të bëhen më pak të bollshme, të gjatë dhe pa dhimbje. Humbje gjaku mund të reduktohet në mënyrë të konsiderueshme, e cila është aq e rëndësishme për shumë pacientët me një histori të anemisë.

  - "Ata që kanë probleme shëndetësore, nuk mund të marrë hormonet"

  Sistem intrauterine hormonal është hartuar për ata të cilët, për arsye të ndryshme është i kundërindikuar rrugën orale të marrë hormonet. Efekti Po sistemike në trup është minimal. Perdorimi lejohet të medikamentit në pacientët me diabet, praninë e epilepsisë, endometriozes, në pacientët HIV-pozitive dhe transportuesit e hepatitit C virusit *.

  - "Mjete Intrauterine të rrisë rrezikun e inflamacion"

  Në këtë rast, reduktimin e shënuar e sëmundjeve inflamatore të organeve pelvike. **

  - "Pas aplikimit të kësaj metode është rreziku i mos gjetjes shtatzënë në të gjitha"

  Një tjetër mit. Ky lloj i kontracepcionit është i kthyeshëm. Sistemi është nxjerrë me lehtësi nga mitrës. Mjaftueshme për të tërhequr thread. Aftësia për krijoj rikthehet në të njëjtin muaj në të cilin sistemi hequr. Përveç kësaj, sistemi nuk ndikon në vezoret dhe nuk pengojnë ovulacionit.

  Levonorgestrel jep efekt atrofi në endometrium, menstruacioneve është duke u bërë më të varfër dhe më të varfër dhe mund edhe pauzë.

  Kjo duhet të parandaluar pacientin. Por për të siguruar asaj se ciklit të fertilitetit dhe restauruar plotësisht pas heqjes së sistemit nga mitrës.

  - "Pas 35 vjetësh, është më mirë për të braktisur kontraceptivëve hormonal"

  Në këtë rast, ne mund të sigurtë të themi se në mungesë të sëmundjeve të rënda të femrave mbi 35 vjeç mund të përdorin pa frikë sistemin hormonal intrauterin si metodë afatgjatë të kontracepsionit *. Për më tepër, ajo është e provuar se sistemi është kalimi i butë për të hormon terapi zëvendësuese në menopauzë.

  - "Hormonet Feeding nuk mund të merrni në çdo formë"

  I njëjti mit. Nëse kontraceptive oral janë miratuar tashmë për përdorim në fëmijë në gji, hormon drejtpërdrejt në mitër, nuk ndikon në shëndetin e fëmijës, siç dëshmohet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. * Cilësia dhe sasia e sistemit të qumështit të gjirit nuk është prekur.


  Sistem Pra intrauterine hormonal - metodë që ju mund të ofrojnë pacientëve tuaj si një kontracepsion i besueshëm dhe afatgjatë. Të jetë i sigurt emërimi juaj ju të mbështetet në përvojën ekzistuese të përdorimit të drogës, efektivitetit provuar. Dhe më e rëndësishmja - të ndjekur një qëllim të rëndësishëm: për të gjetur një qasje individuale për çdo pacient dhe për të mbajtur shëndetin e saj.

  Nëse keni ndonjë pyetje, sugjerime, ju gjithmonë mund të komunikojnë me kolegët e tyre on-line ose nëpërmjet e-mail.

  * WHO, 2004 kriteret e përshtatshmërisë Mjekësi për përdorimin e kontraceptivëve.
  ** Andersson et al, Kontracepcioni, 1994, 49:. 56-72