Çanta të rënda të dëmtojë i shëndetshëm mendërishtFestat e Vitit të Ri - është jo vetëm një rrëmujë të gëzueshme dhe festive e kujdesit, por edhe koha e nxehtë për shopaholics që kërkojnë të blejnë çdo gjë dhe më shumë. Në një përpjekje për të blerë dhurata për familjen dhe miqtë, pa obdilyvshy volitshëm veten e tij, gara Shopaholic bartin-gjatë. Ata janë në dijeni se shkaku dëm për shëndetin e tyre, sipas një studimi të fundit të Universitetit të Hong Kong dhe në Universitetin Kombëtar të Singaporit, çanta heqjen, e cila në mënyrë të pashmangshme kur blejnë një numër të madh të dhuratave që mund të ndikojë negativisht në shëndetin tonë mendor.

Nevoja për të drag mbathje të rënda mund të kontribuojë në depresive mendimet.

Sipas psikologëve, të kryera nga një udhëtime tregtare nxitojnë gjatë shitjet e Krishtlindjeve mund të rezultojë në shfaqjen e problemeve të gjumit, humbje e oreksit, vështirësi përqëndruar, rritjen e presionit të gjakut dhe diçka të përgjithshme mungesa e vullnetit për të festuar dhe të gëzojnë pushimet.

Nevoja për të drag mbathje të rënda mund të kontribuojë në depresive mendimet. Sipas psikologëve, të kryera nga një udhëtime tregtare nxitojnë gjatë shitjet e Krishtlindjeve mund të rezultojë në shfaqjen e problemeve të gjumit, humbje e oreksit, vështirësi përqëndruar, rritjen e presionit të gjakut dhe diçka të përgjithshme mungesa e vullnetit për të festuar dhe të gëzojnë pushimet.


Testi Shopaholic apo jo?