Në lodhje kronike fajtor alergji kurëNdjeheni të lodhur gjithë të njohur për njeriun modern. Puna zgjatur ulur, monotoni, kapjen ushqim të shpejtë, mënyrë jetese të sëmurë dhe situatën e pafavorshme ekologjike - të gjithë këta faktorë mund të shkaktojnë lodhje dhe shkaktojnë sindromi i lodhjes kronike.

Por doli se përveç shprehive të këqija dhe të ushqyerit e dobët, faktorët e ndikimit shëndetësor të papritura që më parë nuk shkaktojnë dyshime. Kjo sugjeron se një arsye për rritjen e lodhjes mund të marrin antihistamines i tillë popullor në ditët e sotme. Sipas statistikave, alergji llogari për 20% të popullsisë botërore, dhe shpëtimin e tyre vetëm nga kruarje, teshtimë, skuqje të syve dhe hundës ngulitur është përdorimi i barnave që mund të arrestojë simptomat e pakëndshme.

Por shumë shpesh shoqërohet nga qetësim dhe qenët i përgjumur ndjenja e lodhjes konstante.

Gjithashtu rrallë fajëson sëmundje celiac lodhje - intolerancën e të lashtave proteinave. Në këtë sëmundje nuk mund të hani bukë dhe makarona, drithëra mëngjes, pica, ëmbëlsira dhe çdo enët që përmbajnë miell. Forma fillestare e sëmundjes celiac mund të shkaktojë shqetësime gjatë gjumit, dobësi dhe zhvillimin e sindromi i lodhjes kronike.

Në burra, shkaku i lodhjes mund të reduktohet nivelet e testosteronit dhe këtë shtet si hipogonadizmit - një gjendje patologjike të shkaktuar nga sekretimit të pamjaftueshëm të androgens. Në këtë rast, terapi zëvendësimi.