Luftuar stresin nga puna


 • Ndikimi i stresit
 • Stresi nga puna dhe metodat e që kanë të bëjnë me të
 • Metoda të tjera të lehtësimin e stresit

 • Ndikimi i stresit

  Stresi shtet i trupit të shkaktuara nga endokrine gjëndra lirimin e hormoneve të ndryshme. Si një rezultat i hormoneve në gjak quickens rrahje zemre dhe frymëmarrje, rritjen e presionit të gjakut dhe sheqerit në gjak fillon djersitje, zgjerohet nxënësin. Trupi është i përgatitur të pranojë një ngarkesë shtesë.

  Duke folur në përgjithësi, stresi është një mekanizëm normal biologjik mbrojtës i të gjithë organizmit dhe në psikologjinë e njeriut. Mekanizmat e vështira të përfshira kur rrit stresin fizik dhe mendor.

  Për shembull, kur ju jeni në rrezik, agresioni dhe qëndrim armiqësor nga ana e të tjerëve.

  Stresi rregullisht kryen funksionin e tij biologjike, dhe të gjitha që ndodhin në varg normale derisa ai bëhet fenomen zgjatura. Kjo kështu ndodh që shkakton stres që nisi një mekanizëm tashmë atje, dhe personi nuk mund të relaksoheni dhe të marrë në ulluk vjetër.

  Shfaqja e stresit në njerëzit ndodh në disa faza. Së pari, stresi manifestohet si një përgatitje për vetëmbrojtje kundër kërcënimeve të mundshme. Në një nivel nënndërgjegjeshëm trupi sekreton në diçka që paraqet një rrezik potencial. Pastaj fillon ballafaqimin e së njëjtës situatë e vështirë dhe, nëse është e mundur, çlodhje është shpenzuar në luftën kundër stresit.


  Nëse ju nuk mund të hiqni stresin për një periudhë të gjatë, pastaj, sigurisht, trupi ynë nuk ka kohë të mjaftueshme dhe përpjekje për të rivendosur dhe ai i rraskapitur thjesht. Nëse stresi është bërë një problem serioz, atëherë personi mund të zhvillojnë çrregullime mendore të ketë probleme me sistemin kardiovaskular, etj


  Stresi nga puna dhe metodat e që kanë të bëjnë me të

  Më parë në profesionet më shpesh shkaktojë stres, atribuar ato në të cilat njerëzit duhet të jenë të shtet vazhdimisht të fokusuar e stresit. Puna më e vështirë konsiderohet gjithashtu punonjësit e shërbimeve emergjente. Tani shikoni në këto gjëra ndryshuar disi.

  Profesionet më stresuese përfshijnë punën e mësuesve, menaxherët, punonjësit, shërbimi në terren, zonat dmth ku kanë për të komunikuar me njerëz të tjerë. Shumë shpesh ata duhet të merren me armiqësore, njerëz nekomunikabelnymy, që natyrisht të çon në stres.

  Populli i këtyre profesioneve është e rekomanduar për të kryer kurse të veçanta ku ata mund të mësojnë teknika të ndryshme të komunikimit. Kjo jo vetëm që do të përmirësojnë aftësitë e tyre, por edhe për të shmangur stresin e padëshiruar që në mënyrë të pashmangshme lindin në procesin e komunikimit për një punë të tillë.

  Në një situatë ku ju të përballet tuned në mënyrë agresive kundër jush, madje edhe për një moment të provoni mendërisht të zhyten në çdo subjekt.

  Kjo është një mënyrë shumë efektive për të komunikuar me një person tjetër të nevojshëm por jashtëzakonisht frustruese - vetëm për disa kaloni shpejtë të dytë vëmendjen e tyre për çdo subjekt të përshtatshme.

  Duke u ndalur në karakteristika, cilësitë, vetitë e objektit janë edhe menjëherë të dal nga kjo zhytjes mendore dhe përsëri kaloni bisedën aktuale. Ajo merr shpëtoj emocioneve negative dhe tensioni të fortë që të çojnë në stres. Në të kundërtën, kjo qasje shpesh mbush edhe emocione pozitive dhe i jep një vështrim çuditërisht të freskët në gjëra.

  Përveç kësaj, streset nuk janë të mbrojtura dhe njerëzit e profesioneve të tjera. Në veçanti, stresi i vazhdueshëm janë njerëz që punojnë shumë dhe mbajnë pozitat udhëheqëse të duhet për të kontrolluar disa fusha në punë ose projekte.

  Ata janë vazhdimisht duke punuar, të ashtuquajturat Workaholics.

  Kjo në thelb do të thotë se këta ekspertë dhe udhëheqësit më nuk mund të shpëtoj nga mendimet rreth punës së tyre dhe vazhdimisht lëviz në tru. Pra, si një rreth vicioz në të cilin ata janë vazhdimisht në lëvizje. Vjen në shtëpi, ato përfshijnë kompjuter dhe vazhdojnë të punojnë, jo për një moment zbutës.

  Kjo situatë është një kohë shumë të shpejtë të çon në lodhje nervor, lodhje kronike, nervozizëm dhe sëmundje. Me fjalë të tjera, ato përfshijnë veten në stres. Në raste të tilla është e këshillueshme që të përpiqen për të kuptuar nevojën për të kaluar në aktivitete të tjera.

  Kjo mund të jetë kaluar kohë me familjen, miqtë apo një klasa hobi.

  Këto gjëra janë thelbësore për rimëkëmbjen e sistemit nervor dhe të menaxhimit të stresit. Pas një pushimi të mirë të gjitha çështjet e punës zgjidhen më të shpejtë dhe më efikase. Si kreu të fillojë të vijnë ide të freskëta dhe zgjidhje të problemeve.

  Si një pushim nga puna e madhe e rekomanduar ushtrim. Kjo mund të jetë vrapim, trajnime në palestër, biking ose vetëm në këmbë çdo ditë. Ushtrimi rikthen dëmin e bërë me ekspozimin e trupit të zgjatur ndaj stresit të tensionit të trupit.


  Metoda të tjera të lehtësimin e stresit

  Mënyra e parë për të reduktuar stresin - është, natyrisht, ushtrim. Edhe një ndryshim i thjeshtë në normale profesion i ulur shpejtë hapi shëtitje heq stresin dhe ndihmon për të përballuar stresin e përditshme. Pra, të jetë mirë në qoftë se ju bërë punën alternativ intelektuale me individët (ose ushtrimit), aktivitete sessile me lëvizje aktive.

  Ne duhet të mësojnë për të shijuar jetën, duke vërejtur një i bukur dhe tërheqës rreth nesh. Nëse ju, ndërsa ecje ose vrapim do të paguajnë vëmendje për vendbanimin tuaj, ajo do të jetë një burim i emocioneve pozitive. Dhe kjo është pikërisht ajo që mungon për të përballuar stresin.

  Shumë rezultate të mira praktike të siguruar metodat e tilla lehtësim stresit.

  Kushtoj vëmendje të frymarrjen tuaj. Personi Frymarrja e lidhur shumë ngushtë me emocionet dhe humor. Për çdo humor karakteristik ritëm juaj frymëmarrje. Kur një person është i ngacmuar, ajo merr frymë shpesh sipërfaqe kur të qetë - ngadalë dhe thellë.

  Në mënyrë që të përballen me efektet e stresit trupit, ju duhet për të praktikuar frymëmarrjen barkut. Duke vënë dorën e majtë mbi gjoksin e tij dhe e drejtë në barkun e tij, të kontrollojë se si ju frymë, gjoks apo bark. Ajo duhet të kihet parasysh se gjithmonë excites frymë dhe nxjerr frymë qetësues.

  Prandaj është e nevojshme për të marrë frymë në raport me 1: 2, një frymë akuzë, exhaled dy llogari ose dy llogari frymë fryu në katër llogaritë.

  Podyhavshy kështu për 15-20 minuta, ju do të ndiheni shumë më mirë dhe të qetë.

  Vlen të përmendet se për stres do të ishte mirë për të fjetur mirë. Mungesa e gjumit vetëm rrisin stresin dhe të provokojë. Shtrihem pak para se të shtoni kohë për të fjetur ngadalë. Së pari shtoni në shtrat 15 minuta, pastaj gjysmë ore, dhe kështu të sjellë në një orë. Ju do të shihni se sa shumë më mirë ju do të ndiheni dhe se si të punojnë në mënyrë produktive.

  Një tjetër këshillë shumë e mirë nga psikologët - nuk gërmoj nëpër libra në të kaluarën e tij. E kaluara jonë - kjo është përvoja jonë. Ne kemi marrë përvojën tonë në mënyrë që të mos përsëriten gabimet e tyre, jo në mënyrë që të bëjë atë në burim tonë të ardhshëm të stresit.

  Së fundi, rekomandim shumë interesante dhe e pazakontë që të merren me stresin në traditat më të mira shpirtërore: postupaytesya, të ofruar më shumë se ju merrni. Jap diçka për të tjerët - kjo është kënaqësi e madhe dhe një mundësi e madhe për lehtësimin e stresit.

  Së fundi shtoni një tjetër metodë efektive e që kanë të bëjnë me stresin nga puna. Mendoni sigurt puna juaj mund të ndahen në segmente të vogla dhe të vendosur vetë qëllimeve të ngushtë, të ndërmjetme dhe afatgjata. Caktimin e punës për një ose dy ditë dhe duke bërë këtë, ju mund të gëzojnë sa mirë ju e bëri atë. Kjo i jep kënaqësinë e punës dhe parandalon shfaqjen e stresit.

  Çfarëdo që ju bëni, çdo gjë që ju rekomandimet nuk pasoi, nuk e le të stresit të jetë gjendja juaj e zakonshme rutinë. Ju duhet të mendoni për atë shkatërron shëndetin tuaj.