Afërsia e nënës - çelësi për marrëdhënie të suksesshme romantikeSi prindërit me një fëmijë është shumë e rëndësishme sepse kjo drejtpërdrejt ndikon në aftësinë e këtij të fundit për të ndërtuar marrëdhëniet e tyre si të rritur. Prindërit - një shembull për fëmijët, dhe në qoftë se fëmija nuk ndihet një shtojcë të thellë ndaj prindërve, është e vështirë për të formuar një imazh pozitiv të asaj që një marrëdhënie të pjekur.

Megjithatë, për të krijuar intimitet me fëmijën nevojë jo më vonë se 14 vjet që prej se mosha duke u përpjekur të jetë një baba për fëmijën një të dashur nuk do të ndihmojë fëmijën tuaj të mësojnë se si për të ndërtuar marrëdhënie.

Hulumtuesit kryer një studim në 7000 prej US palë të brendshme. Ndërmjet viteve 1992 dhe 1994, studiuesit gjetën se marrëdhëniet përbëhen nga prindërit me fëmijët e moshës 10 deri 17 vjet, dhe dhjetë vjet më vonë, në mes të 2001 dhe 2004, intervistoi ata fëmijë të ngritura për marrëdhëniet e tyre romantike.

Doli se e vetmja marrëdhënie e rëndësishme e nënave me fëmijë, ndërsa prindërit praktikisht asnjë efekt në zhvillimin e aftësinë e fëmijëve për dashuri. Ata fëmijë që 14 vjet kanë dalë një marrëdhënie besimi dhe dashuria e nënave në moshën e rritur ndjerë kënaqësi të madhe me historitë e tyre të dashurisë se sa ata që nuk kishin kontakte me nënat e tyre të thellë.

Shkencëtarët premtojnë në të ardhmen e afërt për të mos përqëndrohet vetëm në mënyrën se si ata fëmijë të ngritura të përbëhet nga një marrëdhënie romantike, por nëse ata arrijnë të krijojë dhe mirëmbajë një familje.

Lajme përgatitur nga Anna David.