Sindromi Blashinh në fëmijët dhe adoleshentët


 • Si funksionon sindromi blashinh në fëmijëri
 • Face dhe emocion
 • Drojë dhe phobias
 • Çfarë prindërit

 • Shumë njerëz janë momente kur ato janë të mbushura me zor skuqem ndritshme. Por shumica e këtyre "probleme" të rinjtë ndjekin.

  Sistem autonom disa njerëz jo adekuate të përgjegjshëm ndaj stimujve psikologjike: personi i vogël eksitim (nganjëherë qafën dhe veshët) prej një personi të mbuluar me njolla apo krejtësisht të kuqe. Megjithatë, jo çdo i kuq - sëmundje. Dikush është e kuqe, por ajo është e absolutisht nuk e kujdesit. Dhe dikush shumë i shqetësuar për shkak se është "një ngjyrë lulekuqe" dhe fillon të përjetojnë këtë frikë.

  Në raste të tilla sëmundje zhvillon, i quajtur eritrofobiya (në latinisht - "frika e të qënit i kuq").


  Si funksionon sindromi blashinh në fëmijëri

  Kur një fëmijë i vogël, faqet e tij i mbuluar me zor bukur skuqem rozë. Kid shkak të moshës së thjesht nuk e di se çfarë ajo rozë, dhe sigurisht nuk ndryshojnë çehre lidh me ndruajtje e tij. Mami dhe Babi të vëreni se foshnja e tyre "e kuqe" me zemërim, por nuk bashkëngjitni ndonjë rëndësi, veçanërisht siç ndodh rrallë. Me kalimin e kohës, prirje në çast "color ndryshim" nuk zhduket, por më tepër të zgjeruara, cheeks zbehtë rozë nga ana e kuqe në fytyrë.


  Dhe fëmija ka filluar të kuptojnë, "Unë skuqem!" Në këtë ai është me siguri "ndihmojë" të tjerët. Pyetje: "Ju jeni ajo që kjo të kuqe?" Vështirë se do të lë përshtypje të riu i ndikueshëm.

  Shumë njerëz që vuajnë eritrofobiey, mos harroni se shkolla e shtrënguar tmerrësisht të ndjerë, ndërsa në këmbë në dërrasën e zezë. Ajo shpesh është e vështirë për pacientët-vajzat chat me djemtë dhe, anasjelltas, djemtë me seksi i bukur.

  Ndonjëherë eritrofobiya shkon dorë për dore me hidrolizës (djersitja e tepruar). Ndodh që në rininë e tij në vendin e parë ishte e kuqe, dhe u bashkua me moshën dhe djersitje. Shpesh me të kuqe dhe djersitje fytyrë, të paktën - pjesë të tjera të trupit.


  Face dhe emocion

  Sepse emocionet dhe trupi janë të lidhura në mënyrë të pazgjidhshme me njëra-tjetrën, eksitim dhe drojë duhet gjithashtu të ketë "dalje" (disa njerëz më pak në të tjerët - më shumë). T'i shtyer fytyrës (qafën, veshët) - një reagim i trupit të emocioneve të caktuara të shkaktuara nga situata të veçanta. Është turp që vjen nga vetëbesim të ulët, dhe provokon sistemin autonom nervor "të përfshijë një dritë e kuqe." Për fëmijët rritur-up - kjo është sigurisht një problem. Pas spote qafës purpurt ose të përballet me të kuqe të ndritshme e vështirë për të fshehur. Pra përreth dhe të shohim se ajo të reagojë: dikush qesh, dikush e shpreh habinë apo dhembshuri.

  Nëse skuqje dhe negative reagimi i të tjerëve është përsëritur shpesh (p.sh., fjalim në një seminar apo kur kanë të bëjnë me seksin e kundërt), pakënaqësi, pakënaqësi, pasiguri e në shtyer njeri fikse. Në zhvillim teen hard stereotipin psikologjik: përgjigjen e punëtorisë - skuqje - tallje shokët e klasës - ndjenja negative - edhe më të kuqe.

  Pas disa kohe, struktura psikologjike fillon të funksionojë si: skuqje mund të shkaktojë mendimin e thjeshtë të prezantimit të planifikuar, për të mos përmendur një moment të veçantë të seminarit.

  Për më tepër, në qoftë se një i ri është shpesh e kuqe, ajo është një caqet ndryshim: fëmija nuk është duke menduar për mënyrën se si ajo do të kryejë mirë - menduar se "puna" në zonën e "! Thjesht nuk do të skuqem" Dhe, natyrisht, ai blushes!

  Me kalimin e kohës, situatat që shkaktojnë skuqje të bëhet gjithnjë e më shumë. Fëmija ka kuqe, jo vetëm në klasë, por edhe miqtë dhe të njohurit.


  Drojë dhe phobias

  Drojë dhe frikë skuqem ndonjëherë zhvillohet në një fobi. Por frika shkakton trupit shumë shpejt përgjigje autonom: flashes nxehtë, skuqje e papritur dhe zbehtësi (njollat). Kjo gjendje është aq frustruese që adoleshent fillon për panik frikë prej tij.

  Për të ndodh kjo, duke bërë çmos fëmijë për të shmangur situatat që shkaktojnë skuqje dhe emocionet negative refuzon të përgjigjet në asnjë mësime (madje edhe për të shkuar në shkollë), nuk dua të flas me njerëz "të panjohur" nga shtëpia vetëm natën (kur drita elektrike nuk është aq e goditës fytyrën e ndritshme të kuqe). Si rezultat, adoleshent i mbyllur në vetvete, bëhet e shurdhër dhe madje edhe më i turpshëm.

  Për t'u marrë me phobias është më e komplikuar se me frikën e zakonshme dhe drojë.
  Prandaj, prindërit duhet të i kushtoj vëmendje për atë që po ndodh me fëmijët e tyre, në kohë për të ndihmuar dhe për të mos le drojë kthyer në fobi.


  Çfarë prindërit

  Problemi drojë mund të zgjidhen vetëm së bashku. Pra, nuk e lënë fëmijën tuaj të rritur-up vetëm me frikën e tij. Mbështetje. Pra, ju jeni të sigurt për të arritur rezultate të mira dhe për të kapërcyer çdo vështirësi. Kjo ndiqni udhëzimet e caktuara.

 • Mundohuni të fëmijës foli gjendjen e tij të mrekullueshme. Me të kujtohet kur ai së pari u skuq, ndjenja se në këtë pikë, reaguan si të tjerët.
 • Mos i tregoni fëmijës tuaj, "Kjo është e pakuptimtë!" Ndoshta për ju kjo është e pakuptimtë, por për të - një problem serioz që ndërhyn me jetën normale.
 • Tregoj një të riu që shumë njerëz ndonjëherë të kuqe, dhe kjo është krejtësisht normale.

 • Organizoni prioritete: fëmijë së bashku çmontimit, ai ka për qëllim të: të përgjigjet edhe në klasë, takohen një vajzë e bukur, interesante për të biseduar me një shok klase apo mërzit mbi fytyrën e kthen të kuqe në këtë kohë apo jo?
 • Mendoni për një situatë ku një i ri në kohë të "rrezikshëm" nuk është flushed, dhe analizuar atë, me të cilin ai foli, në asnjë rrethanë. Kjo do të krijojë fëmijën në një mënyrë pozitive, dhe ai kupton se herën tjetër nuk mund të skuqem. Ajo gradualisht do të ndryshojë pamjen e një të riu vetë.
 • Të përgatitur fëmijën tuaj për atë, por tejkalimin e vështirësive, ne bëhemi më të vjetër.

 • frymëzon besimin në fatkeqësi në fuqinë e tij. Falënderimi për çdo punë të bërë mirë. Tregoni fëmijës tuaj, "A ju kujtohet se si keni qenë javën e kaluar, të lumtë!"
 • Informacion nga Tatiana artikull Bilenko "Unë skuqem!"