Biseksual biseksual dhe psikologë view


 • Sipas shkencëtarëve
 • Way Biseksual
 • Disa mitet për biseksual

 • Kur u pyetën se çfarë janë orientimit seksual, shumica e bashkëkohësve tanë të përgjigjen: heteroseksualitetit, homoseksualitetit dhe biseksualitetit. Më në fund të gjithë disi të gjeni një fenomen të mesme, një lloj "fazë të ndërmjetme". Nëse ne flasim për botën e shkencës, ka edhe biseksualiteti më pak fat. Si një fenomen i pavarur filloi të studiojë atë kohët e fundit - në vitet 1980. Pra, çfarë thotë shkenca sot për biseksualiteti?


  Sipas shkencëtarëve

  Të thuash të drejtën, fjala e parë "biseksualiteti" të quajtur hermaphroditism: prania e karakteristikave seksuale mashkullore dhe femërore në lindje.

  E dija për herë të parë nuk kemi të sensin termi ka marrë të gjitha të famshëm Sigmund Freud të. Ndërsa dikur ka prova se embrionet e njeriut fillimisht një "hermafrodit" (ose më mirë, kanë një primordium përbashkët për meshkuj dhe organet femra). Kjo bëri Frojdi idenë se të gjithë njerëzit janë në mënyrë të pandërgjegjshme biseksual. Pra, ideja e biseksualiteti shfrenuar gjithashtu i takon atij.

  Pas dijetarëve Frojdit injoronte biseksualitetit. Megjithatë, në vitet 1950, kohë para revolucionit famëkeq seksual ishte një seksolohycheskaya revolucion.
  Mbahet sociologu saj pedant - Alfred Kinsey. Së bashku me kolegët e tij, ai e bëri një gjë shumë e thjeshtë - rreth një mijë njerëz studiuar mbi këtë temë: si, ku dhe me kë ata kanë marrëdhënie seksuale dhe të ketë një dëshirë për të ndjehen.


  Hulumtimet Kinsey i parë tregoi se tërheqje për njerëzit e të dy gjinive dhe sjellje biseksual është mjaft e përhapur. Ajo u gjet se 28% e femrave dhe 46% e burrave me përvojë tërheqëse erotike apo kishte marrëdhënie seksuale me njerëz të të njëjtit seks. Falë këtij studimi, ka pasur një prezantim i biseksualiteti si një fenomen thjesht psikologjike nuk lidhet me fiziologjisë.

  Në vlerësimin orientimin seksual Alfred Kinsey i propozuar masës faktorë të ndryshme duke filluar nga fantazi dhe duke i dhënë fund zgjedhjen e partnerit. Më vonë (në 1978) "testit të orientimit seksual", zhvilluar psikiatrin Fritz Klein. Por ajo mori me shume kriteret, sjellje seksuale, fantazitë seksuale, tërheqje seksuale, përfitime emocionale dhe në fakt, ashtu si vetë njeriu përcakton orientimin e saj.

  Sipas rezultateve të testit Klein, një person mund të jetë në çdo fushë të shkallës, ku "0" - biseksualiteti absolute (të njëjtën tërheqje për të dy sondazheve), dhe në skajet e shkallës - "tërësisht" homoseksualiteti apo heteroseksualiteti. Shkallë Total Klein ofron 21 "orientimin seksual". Sipas kësaj shkalle, 100% homo- -GOVERNMENTAL ose heteroseksual mund të mbështeteni në një anë, dhe shumica e njerëzve janë heteroseksual ose homoseksual vetëm deri në një masë.


  Way Biseksual

  Supozoni se një vajzë e re kupton se ndjen për mikun më të mirë, edhe pse ajo gjithmonë i pëlqente djema. Ajo ndihet siklet: "Po në qoftë se unë kam qenë një lezbike?" Dhe "unë lezbike?".

  Zakonisht në këtë situatë, njerëzit kanë frikë nga ndjenjat e tyre dhe përvojat konfuzion, të cilat mund të shkaktojnë depresionin.

  Vajzë përpiqet për të aplikuar "shortcuts" të ndryshme për të kuptuar se kush është ajo dhe si t'i trajtojnë veten. Për shembull, mund të thuhet se "eksperimente" apo se "të gjithë njerëzit janë biseksuale në zemrën time."

  Pas një kohe ajo ende merr përdorur për të thirrur veten biseksualku dhe e kupton çfarë do të thotë për biseksualiteti e saj (dhe në të njëjtën kohë sqaron marrëdhënien me të dashurën e tij dhe të dashurin).

  Përshtatja me identitetin mbi, por mbeten paqartësi - si ne të gjithë të përgatitur për heteroseksual jetës, biseksual, dhe për asnjë modele të gatshme të roleve apo komunitetin e tyre si homoseksualët.

  Scale Klein sexologists ende përdoren gjerësisht dhe terapistët sepse ajo reflekton kompleksitetin dhe diversitetin e seksualitetit të njerëzve. Gjithashtu, shkalla e merr parasysh se shumë njerëz të ndryshimit seksual Orientimi me kohë, dhe fakti se, si një njeri identifikon veten, jo gjithmonë flet për sjelljen e tij të vërtetë. Për shembull, njerëzit mund të kenë një eksperiencë homoseksuale, por e konsideronte veten një "natyror" dhe për të mbushur faqen për të gjithë ata që e vë në dyshim këtë.


  Disa mitet për biseksual

  E gjithë kjo është e njohur për biseksual në 1985 përmbledhur psikologun amerikan Zinik. Shumë nga përfundimet e tij drejtpërdrejt në kundërshtim mitet bifobnym:

 • Shumica biseksualët e të dy gjinive fillimisht testohen vetëm tërheqje për seksin e kundërt, dhe vetëm në të rriturit të vetëdijshëm e biseksualiteti tyre. Në fakt biseksualiteti - është kur njerëz si. Fakti që seksi i takon që njeriu nuk luan asnjë rol apo edhe një rol të vogël. Kjo nuk është karakteristikë për të cilat ju paguani vëmendje kur zgjedh një partner dhe marrëdhënie zhvillimit. Ka shumë përjashtime nga ky rregull, të tilla si homoseksualët papritmas ndjehen heteroseksualnoe trajnuar në Midlife dhe të bëhet biseksual
 • burrat dhe gratë biseksualë ndjehen ndjenjat në mënyrë të barabartë të fortë erotike për partnerët e të dy gjinive.

  Në realitet, të dy burrat dhe gratë shpesh raportojnë se ata kishin më mirë emocionalisht me gratë
 • Mesatarisht, biseksualët e të dy gjinive shpesh bie në dashuri me gratë sesa tek burrat. Jo më shumë se një mit. Në fakt, shumë njerëz biseksualë bien në dashuri pavarësisht nga gjinia
 • Mbi njerëzit mesatare biseksualë me burrat pak më e shkurtër se marrëdhëniet me femrat. Në këtë rast, gratë partnerët biseksualëve në jetën e tyre më pak se gratë e të orientimeve të tjera seksuale, si dhe marrëdhëniet e tyre (meshkuj dhe femra) të zgjasë më gjatë. Ndërkohë, shumë, ndonëse jo të gjithë, biseksual thonë se ata janë të tërhequr nga cilësitë unike të individit, dhe kati i saj për ta - Karakteristikat e mesme
 • Kështu, studimet shkencore për ndërhyrje biseksualiteti stereotipet negative.

  Në të njëjtën kohë, shumica e studiuesve të vazhdojë ose off, ose "atribut" biseksual homoseksualëve dhe lezbikeve, të cilat, megjithatë, ndodh në jetën e përditshme. E vetmja mënyrë për të kuptuar biseksualitetit më të mirë - është për të mësuar më shumë për përvojat e biseksualëve do të kuptojnë më mirë dhe njerëzore.

  Informacion nga Elizabeth artikull Morozova "biseksual: dy në një"