Beats - kështu e do


 • Abuzimi fizik
 • Dhuna moral
 • Çfarë duhet të bëni?
 • Dhuna brenda familjes - një temë e preferuar
  Puna hulumtuese dhe shkencore e sociologëve dhe psikologëve.
  Kjo është e kuptueshme: është ndeshje fraza. Family - një vend ku
  Personi duhet të ndjehen më të sigurt dhe të pranuar, dhe aty
  ... Dhuna e papritur.


  Abuzimi fizik

  Në mënyrë tipike, pala e dëmtuar është një grua
  të dy fëmijët dhe autorët e krimit - burra. Kjo nuk është aq shumë një më të madhe
  agresiviteti seks të fortë, por në faktin se në qoftë se dora shpërndajë
  grua, njeriu më të lehtë për të ndaluar, për të mbrojtur ose në fund
  të drejtuar, të drejtuar.

  Strehim i parë për gratë që kanë përjetuar

  rrahur nga burrat, u shfaq në 1971 në Angli. E dyta - në
  1974 në Holandë. Sot në Evropë dhe Amerikë janë
  strehimoret qindra. Dhe për ata të cilët, në dritën e nuk dëshirojnë të
  të lënë shtëpinë tuaj, ekzistojnë qendra ndihme psikologjike. Dhe jo
  vetëm për gratë, por për njerëzit që kanë përjetuar dhunë fizike nga
  nga gratë - seksi më i dobët, jo aq i dobët, dhe pans me
  pranga nuk është anuluar. Në korrik 2007, një qendër të ngjashme për burra
  u hap në Kazakistan.

  Për fat të keq, jo të gjitha viktimat e dhunës në familje kërkojnë ndihmë.
  Shpesh ata janë të heshtur në lidhje me rrahjen e viteve.


  Arsyet mund të jenë të ndryshme.
  Dikush ndjen dashuri për partnerin tuaj dhe të frikësuar për humbjen e tij -
  "Nuk le aq i mirë, dhe e tij." Dikush me naivitet beson se "Beats - mjete
  i pëlqen. " Disa kishin frikë se nëse zbulohet do të jetë edhe më keq - "më shumë
  jo drenazhuar, në qoftë se në të gjitha, të vrarë. " Dikush vetëm turp të pranoj -
  "Përse bëni liri pista në publik?".

  Dhuna seksuale brenda familjes -
  një tjetër histori. Nga njëra anë, ajo është si rrahje, kriminal
  dënueshme. Nga ana tjetër - më i fshehur nga sytë e të tjerëve dhe të perceptuar
  si diçka të turpshme. Viktimë e rrallë ankohet e agresorit. Dhe për të provuar
  se njeri përdhunuar gruan e tij, tani në vendin tonë plotësisht

  e pamundur.

  Për disa arsye, ne konsiderohet a priori se gruaja duhet
  në çdo kohë të ditës apo natës dhe dua burri i saj nuk ka të drejtë për të
  refuzojnë. Edhe në qoftë se ne të përpiqemi për akuzën e dhunës seksuale
  Familja paraqesë një çështje penale, provat ngjarë
  ka një problem. Ekzaminimi Supozoj zbulon
  dëm, tregojnë qartë se gruaja rezistuar,
  dhe burrat e dhunshme me qetësi tha: "Mirë, këtë herë pa kujdes
  punë. Dhe kush nuk ndodh që i spërkatur në nxehtësinë e pasionit, atëherë? Por
  ajo ishte konsensual, ne kemi, në përgjithësi, dashuri-psherëtima. Dhe pastaj,
  se gruaja e tij u zhvillua në gjykatë, kështu që ajo ofenduar mua se ajo nuk e bëri pallto

  blerë. "

  Mos harroni se shumica e joshjes
  Të miturit gjithashtu ndodh brenda familjes. Por pastaj që ka për të
  Për fat të mirë, ligji funksionon. Të paktën në ato raste kur është e
  Krimi mund të zbulohen.

  Abuzimi fizik -
  Lloji i dukshëm i dhunës në familje. Ajo është e mirë për të ndaluar, është e
  vepër penale dhe, në përgjithësi, një person që ka pësuar i tillë
  efekte të pakëndshme, është ku të shkoni. Shumë më keq
  Rasti i dhunës morale e cila është jo më pak, dhe ndoshta më e rrezikshme.


  Dhuna moral


  Agresor
  mund të jenë të dy burrat dhe gratë, dhe për të mbrojtur moral
  Dhuna është shumë më e vështirë se sa fizike.

  Në fund të fundit, ndonjëherë edhe
  Viktima nuk e kupton se çfarë po ndodh.

  Kur gruaja yells në burrin e saj "Ugly Kosorukov, jeta spohanyty mua!" -
  ajo është të paktën imazh të qartë, në përgjigje të së cilës ju mund të
  heshtin, ju mund të përgjigjem, por ju mund të largohet, duke e përplasur derën.

  Kurdo
  pasi njeriu delikat cooing vetë e kupton se ai, natyrisht, fanatik
  Kosorukov jeta gruaja e dashur në mënyrë të qartë dhe në mënyrë të pakthyeshme spohanyty,
  ajo mund të shkoni vetëm në breg dhe zadushytysya aty pranë - nuk ka më
  për britmat dhe përplasur dyert. Dhe se kritikoj, saktësisht? Është si me
  ju cooed butësisht, kështu që agresioni do të vetëm konfirmim

  "Dëmtim moral".

  Nuk qenë në gjendje për të mbrojtur veten e tyre, viktimat
  kjo dhunë psikologjike gradualisht spyvayutsya,
  të bëhet kronik, konvertohet në gri ra
  amviset dhe herë pas here të marrë stil komunikimi torturues dhe familjen
  fole bëhet një serpentarium i lig.

  Shumica e të gjithë
  Vrasjet në Rusi në sfondin e grindjeve të brendshme dhe të familjes, por jo më
  nuk e konsiderojnë se numri i vetëvrasjeve, sulmet në zemër, tru, i dehur
  Vdekjet provokuar dhunën psikologjike "padukshme" në familje,
  në të cilën askush nuk e kishte prekur një gisht.

  Sidomos i fortë
  i fëmijëve vuajnë trajtim të tillë.

  Ata janë jashtëzakonisht e vështirë për të mbrojtur kundër
  prindërit, sidomos kur ata i grimcuar ata nga lindja. Format
  Prindërve dhuna moral ndaj fëmijëve ndryshonin.


  Ato më të zakonshmet janë:

 • provë
  vetë-respekt i fëmijës për "bazament" ("Ti je më i keq i të gjitha!" "Perëndi, çfarë
  Unë kisha një përbindësh! "" E pra, ju nuk bleschesh bukurinë, por kjo nuk është e rëndësishme,
  natyrisht ... ");
 • dashuria shantazh (kur fëmija gjithë kohës në lartësi
  Kërcënimi i humbur dashurinë e prindërve: "E pra, çfarë të dua?" "Më mirë
  Unë nuk do të lindë! ");
 • kujdes presion (kur fëmija
  dhënë çdo gjë, por ajo që ai me të vërtetë dëshiron: "Ne e duam
  dhe ju e dini më mirë se çfarë ju duhet!

  ");
 • poshtërim në frontin e miqve
  (Ka shumë mënyra, më e lehtë - për të imponuar një fëmijë të huaj
  Pikëpamja se ajo është a priori të bëhen objekt i talljes)
 • Vazhdoj
  Lista është e pafund ... Dhe e vërteta e trishtuar është se ndërsa
  dhunë e tillë mund të zgjasë me vite të tëra, duke provokuar neurozë,
  sëmundje psikosomatike dhe vetëvrasje - me ligj të bëjë me të
  çdo gjë. Sepse nuk ka dëshmi formale e dhunës, dhe mungesa e
  kujdesi për fëmijët dhe mungesa e kujdesit prindëror gjithashtu nuk
  i akuzuar - kjo vetëm në tepërt.

  Nga rruga, vetë fëmijët, dhe shpesh janë përdhunuesit. Sigurisht, kryesisht nga fëmijë dhe dhuna e adoleshentëve vuajnë edhe më të dobëta:

  vëllezërit më të vegjël dhe motra, të pafuqishëm të vjetra. Por a është kjo e fëmijës
  Ngacmimi i vërtetë i përshtatet prindërit e tij. Duart e tij e madhe
  arsenal: të njëjtën gjë "shantazh Dashuria", në dispozicion për të dy palët ... por më shpesh
  Vetëm agresor fëmijë vepron si një provokator, duke kundërvënë
  agresor i rritur për anëtarët e tjerë të familjes, duke i inkurajuar konfliktin.


  Çfarë duhet të bëni?

  Familje
  ku i shfrenuar dhuna (nëse specia e saj) ka nevojë për ndihmë
  profesional, dhe i mirë, kur një ekspert i tillë mund të jetë ende
  psikolog, jo një hetues dhe gjykatës.

  Ndihma është e nevojshme jo vetëm për viktimën
  dhuna, por edhe agresor. Ndonjëherë fyerjet dhe fizik
  Dhuna e kryer me dashje dhe me pa fund, nganjëherë (veçanërisht në rastin

  Abuzimi psikologjik) që njerëzit thjesht nuk e kuptojnë se çfarë dhimbje
  ajo shkakton të dashurit e tyre, por shumica e dhunës - një pasojë e rëndë
  Problemet psikologjike. Ndonjëherë vetë agresor e di atë. Jo aq
  raste të rralla kur telefonike quan në një panik dhe njerëzit
  thotë se ai nuk mund të ndalet duke mposhtur djalin e saj (e bija, gruaja, vëlla).
  Ai e kupton se ju nuk mund të bëni, por nuk mund të kontrollojë veten.
  "Unë kërkoj falje për të, unë premtoj se nuk do të ndodhë përsëri, unë e kuptoj që unë
  - Llum rasposledniy, por është - në sytë e errët dhe asgjë
  Unë mund të bëj! ".

  Një person i tillë dhe familja e tij, natyrisht,
  nevojë për ndihmën e një psikologu, por së pari ata duhet vetë

  marrë hapin e parë - jo vetëm për të parë një specialist, por
  negociojë / të gjejnë një mënyrë për të jetuar larg për një kohë (si
  kohë sa probabilitetin e akteve të reja të dhunës nuk do të përjashtohet). Nëse
  Kjo marrëveshje është arritur pa ndihmën e përfaqësuesve
  Fuqia isponitelnoy mjeko - moti është mjaft i favorshëm.

  Informacion nga artikullin "Familja ka dhunë."