Sindromi Asthenic




Sindromi Asthenic - një gjendje e karakterizuar nga lodhja, pacienti është e vështirë të tolerojë stërvitje, merr lodhur shpejt gjatë stresit mendor.

Shkaqet kryesore të sindromës asthenic:

 • I zgjatur tendosje emocionale dhe intelektuale.
 • Infeksionet, ndryshimet hormonale, shtatzënia, kanceri, ndryshimet në gjak dhe sëmundje gastrointestinale.
 • Përdorimi i alkoolit, drogës, droga të caktuara.
 • Depresioni, ankthi dhe frika, sferë sëmundje mendore.
 • Dëmtimi traumatik i trurit, dëmtimi i trurit organik.
 • Sindroma Asthenic mund të ndodhë në periudhën fillestare te disa semundjeve te trurit në të cilën shkeljes rrjedhjen e gjakut cerebrale .

  Per shembull, hipertension ateroskleroza, encefalitin. Në këtë rast ju duhet të trajtojnë jo vetëm sindromi asthenic, por shumica e sëmundjeve që ndikojnë rrjedhjen e gjakut cerebrale . Prandaj, I përpiktë në orar parandalimi i infarkti .

  Simptomat: pacienti është i prekshëm, nuk mund të trajtojë konfliktin. Në mëdyshje gjatë stresit ankohet pika të tensionit të gjakut, paqëndrueshmëria e kursit të zemrës, djersitje. Dhimbje koke, marramendje.

  Trajtimi varet nga simptomat. Por mbi të gjitha, mjekët përshkruajnë një regjim të veçantë të alternuara pushim dhe fle, të lirë nga puna.


  Rekomandoni sport, një ndryshim pamje. Cakto vitamina, qetësues. Në trajtimin e sindromit asthenic dhe droge përdorim Omaron. Ajo gjithashtu përmirëson rrjedhjen e gjakut cerebrale , ka një efekt të shënuar neuroprotective dhe antihy. Drogës është marrë një deri në tre muaj, në varësi të recetë. Nëse të gjitha rekomandimet duke u përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme.