Si të mos merrni një sekt


 • Danger: sekt

 • Danger: sekt

  Pothuajse çdo qytet i madh - një lloj i shitësit e tregut të mjaltit: sektit, takime, nxitojnë komuniteti për të kërkuar të vërtetën, dhe ndoshta vetëm njerëzit e vetmuar apo të pakënaqur, duke vlerësuar produktin e tyre dhe duke i ftuar provoni. Zgjerimi një rënie prej mjaltë në një copë letre të pista, ata vazhdimisht sillen rreth një qytetar të zakonshëm, ashtu si bletët, edhe pse mjaltë nuk mblodhi veten. Një zgjedhje është me të vërtetë shumë e gjerë. Bashkësia, Dëshmitarët e Jehovait, Mormonët, Hare Krishnas, "Duke ecur me Perëndinë" Adventists - lista është e kompletuar. Kisha Ortodokse, për të thënë aspak frowned kërkim të tyre.  Dhe secili sekt me entuziazëm duke thirrur se besimet e tyre janë të vërteta. Vetëm sheqer tyre produkt shijshme dhe i vërtetë, jo i holluar Vodicka! Por, mallrat më të mira lavdërim se Horsham zhgënjim. Shumë sekte për të paguar të dhjetën - një të dhjetën (pra emri) paga e tij të fituar me vështirësi. Disa të dalë me një shumëllojshmëri të rregullave për të krijuar pamjen e fesë serioze dhe të respektuar. Poor Hare Krishna, për shembull, nuk mund të hani mish, peshk, vezë, biskota, ëmbëlsirat, çokollatë, kafe pije dhe madje edhe çaj dhe bukë ata, gjërat e dobëta, të piqem veten. Shumë e thjeshtë recetë e saj - miell dhe ujë. Soda ata besojnë helm (edhe pse ata nuk janë larg nga e vërteta!).
  Ju në mënyrë të arsyeshme mund të vërehet se asnjë sekt në fuqi nuk e tërheq. "Oh me siguri nuk dua të shkoj në ndonjë sekt!". Ajo do të jetë kështu, por çdo herë ju mund të jetë një djalë i keq hedhin apo vajzë, miqtë e mashtruar - dhe ju jeni pre e përsosur për të sektare. Në sekteve shumë mënyra për të rekrutuar dhe mbajtur pasuesit e tij.

  By default gjitha mjetet tregojnë se ju me të vërtetë nevojë për një sekt, ju të gjithë dashuri dhe respekt. Dhe kush nuk e pëlqen atë? Këtu, për shembull Mormonët sigurojë të gjitha tridhjetë e tre fun - ata të ushqyer, të mësojnë anglisht, organizojnë partitë e ndryshme me lojra, tregojnë filma dhe të gjithë që - absolutisht të gjithë, por jo të lirë.

  Paratë sigurisht ata nuk janë, por secili kostum ngjarje leksion i vogël. Sigurisht, çfarë topic (i cili nuk e kupton - rreth Perëndisë, rreth fesë së tyre dhe të Librit të Mormonit).

  Unë duhet të them unë kam parë nga të gjitha sektet, kjo - nayneshkidlyvisha. Ata gabimisht besojnë një organizatë terroriste dhe spiunë amerikanë. Shumë më keq, ata fillojnë të përdorin kohën tuaj, ju gradualisht po hyjmë në një nënshtrim ndaj tyre. Dhe pastaj të fillojë për të monitoruar të gjitha fushat e jetës suaj. Bells çojë bisedë për të ardhur në shtëpi për ju, ju duhet të shkoni tek ata me akuza të investojë në të gjitha aktivitetet. Ju humbni lirinë, dhe më shumë dhe më e vështirë për të marrë jashtë, sepse çdo mormon duhet të marrë pjesë në një mision dy-vjeçar.

  Kjo sigurisht që është interesante, por në dy vitet e ju bien nga jeta e përditshme, punën, studimin, për paratë që ju do të jeni në një qytet ku ju keni përcaktuar ku ju me qira apartamente, duke ecur në rrugët e Librit të sqetull Mormonit, ankorim kalimtarët. E pra, në qoftë se ju dëgjoni me një buzëqeshje, dhe në fund të fundit, mund të dërgojnë në ferr.

  Në fakt, është e vështirë për të rezistuar, përveç të gjitha këto "profetë" kanë dhuratën e elokuencës dhe nuk mund të bind, ndoshta vetëm skeptikët më të zjarrtë dhe njerëz shumë fetarë. Sektarët shpesh rrinë në rrugë, shpërndarjen e revista, kartolina. Sigurisht, nuk i dërgojnë ata të më pështyjnë në fytyrat e tyre, ata janë njerëz gjithashtu, të kapur edhe deri në sektet e rrjetit.

  Unë gjithmonë të dëgjoni të gjitha revistat me edukatë dhe me rozdyvlyayusya interesi (nga rruga, revista e Dëshmitarëve të Jehovait "Zgjohu" është shumë interesante. Ajo masë të ndryshme të informacionit në gjeografi dhe biologji). Disa madje kam ardhur - për të mësuar më shumë për jetën, njerëzit të cilët e rrethojnë mua.

  Sekte origjinë të krishterë, Hare Krishnas, degëve të ndryshme të budizmit - ata janë të bazuara të gjitha në të njëjtën vërtetën. Për skeletit te jashtem fsheh njëjtë. Në fund të të gjitha besimeve shkon një fije ... Dhe edhe në qoftë se ju jeni në këtë sekt dhe absolutisht nuk duan të shkojnë me të - kjo mund të tolerohet.
  Ata gjithashtu mund të mësojnë disa gjëra - si fqinjët tanë të heqin dorë nga zakone të këqija.

  Gjithsesi, sipas statistikave (kokëfortë dhe shkencës papërcaktuar), shumica e njerëzve shkojnë me sektet. Zhgënjimi më shpejt ose më vonë do të vizitojë të gjithë, kur ai më në fund vënë re kontradikta ritet dhe rregullat e shtirje. Shumë më e rrezikshme sekte bazuar jo mbi fenë. Çdo njeri konvencional gri papritmas njihet profet apo edhe Perëndia. Ai adhurohet në punën e tij, ai është i dhënë të gjitha paratë. Në këtë sekt të lehtë për të marrë në, por e vështirë për të ikur para afatit. Një term zakonisht ndodh kur asgjë shtrydh sektare. Dhe kjo - të sëmurë, aksident, nuk ka të holla hedhur në rrugë.

  Nëse ky sekt u dashur - menjëherë të marrë poshtë për shpëtim të tij.

  Por kjo duhet të bëhet me kujdes. Ju nuk mund të bindë dhe të bindë viktimën. Në fund të fundit, gjëja e parë që erdhi për të dëgjuar njeri sekt - kjo është ajo frikësuar atij fat. Ai është një komunitet që do të jetë i shpëtuar, e cila i dha falje (mos harroni se ajo e di të vërtetën dhe askush tjetër). Dhe kushdo që i thotë atij të kundërtën - armiqtë. Ai tha: "Ju do të shihni! Ju tregoni atyre prej nesh dhe ata do të përshtaten me ju. " Që protestojnë person i tyre e donte percepton si një konfirmim të drejtësinë e sektit. Pra, në qoftë se ju vetëm nuk arritën të kthehen tjetër, duke kërkuar për dëshmi të mashtrimit sektit, show ku makinë shkon kokë komunitetin pjerrët

  Në përgjithësi, ju ende dëshironi vetëm një gjë - të jenë të kujdesshëm, zotërinj! Nëse jetoni mirë, ajo mund dikush ju lutem nëse jetoni keq - gjithashtu i sigurt se ka "bamirës".

  Informacion nga artikullin "Të sekteve më të rrezikshme dhe se si ata marrin?".