Si mendjen e fëmijës për të përballuar me humbjen e të dashurve


Sigmund Freud besonte se fëmijët e vegjël nuk janë në gjendje ta mbushë me trishtim dhe mbani zi për të vdekurit: ". Vdekja e fëmijëve është e paqartë" Sipas tij, vetëm këtë herë në rininë e tij, në adoleshencë të lartë, zhvillimi njerëzor të arrijë një nivel që ajo është në gjendje të përjetojnë trishtim të vërtetë dhe të thellë.

Megjithatë, në librin e fundit, e cila tion oc më të gjerë të kërkimit të kryer nga hulumtuesit në qendër të kancerit New York ofron krejtësisht të ndryshme se sa në pikëpamje Frojdit.

Fëmijët e të gjitha moshave janë dukshëm të ndryshme në mënyrën se si ata të rivendosur ekuilibrin e tij mendor pas vdekjes së babait të vet ose nënës. Kjo gjithashtu varet nga ashpërsia dhe kohëzgjatjen e sëmundjes vdekjes paraprak.

Gjëja më e vështirë për të kuptuar pakthyeshmërinë e preschoolers vdekjes, madje edhe në qoftë se ata u përpoqën për të përgatitur për këtë shumë kohë para tragjedisë.

E rëndësishmja, me ndihmë psikologjike shumicën e fëmijëve të duhura që kanë vuajtur humbjen e një të dashur, në gjendje të marrin veten nga hidhërimi dhe të vazhdojë jetën pa probleme serioze psikologjike.

Shoqërore të përhapura dy qasje ndaj problemit. Disa besojnë se fëmijët duhet psikologjinë e tyre të brishtë të mbrojtur plotësisht kundër humbjen e vetëdijes, ndërsa të tjerë besojnë se fëmijët psikikë mjaft fleksibile dhe fëmija duhet të përballen me pikëllimin - për t'iu përshtatur rrethanave.

Hulumtuesit në përfundimin se fëmija, duke përjetuar dhimbjen, duke e ditur jetën rritet më të vjetër dhe të përballen me një katastrofë, sidomos kur pranë tij në këtë kohë të rriturit inteligjente.