Çfarë është mjeku ilaç


 • Mjekët Përgjegjësia
 • Një shembull nga jeta e ...

 • Mjekët Përgjegjësia

  Problemi i kujdesit të dobët mjekësor dhe
  Veprimet joprofesionale e mjekë defekte Shëndetësor
  në thelb i mbyllur në një çështje - në rritje përgjegjësi
  mjekët. Megjithatë, së bashku me këtë ka një tjetër, - nevojën për të mbrojtur
  veten nga akuzat e pabaza nga pacientët, dmth
  siguria ligjore e këshilla profesionale mjekësore. Neni 63 Bazat
  Legjislacioni mbi kujdesin shëndetësor së bashku me deklarative
  përmban gabime të rëndësishme të sigurimit e drejtë profesionale e cila
  në praktikë nuk realizohen një numër arsyesh.

  Megjithatë, një numër në rritje i
  pretendimet civile në pretendimin e lidhjes për fizike dhe
  dëmi financiar shkaktuar të profesionistëve të shëndetit, të cilat
  shqetësim, shpesh të pabazuara. Kjo dëshmohet
  Praktika mjekësinë ligjore Rostov Byroja. Këtu janë disa
  shembuj.

  Por mjekësia është aq komplekse se gabimi i lejueshëm
  arsye objektive dhe subjektive janë të shumta. Mjekësor
  gabim - kjo është pasojë e gabimeve të mira mjekësore në kryerjen
  detyrat e tij profesionale. Ndryshimi i tyre kryesor nga defekte të tjera
  praktikë mjekësore është për të përjashtuar neglizhencë neglizhencës


  dhe mjek injoranca. Një klinicisti i shkëlqyer, një diagnostikues i madh
  Akademiku I.A.Kassirskiy shkroi: "Pa marrë parasysh se sa mirë e vendosur
  rast mjekësor, ju nuk mund ta imagjinoni mjekun i cili tashmë ka
  prapa përvojë të madhe shkencore dhe praktike, me i shkëlqyer klinik
  shkollë, shumë të kujdesshëm dhe serioze që në punën e tyre
  mund të identifikojë me saktësi ndonjë sëmundje dhe sa më saktë
  trajtojnë atë. " Kjo është jo vetëm arritjet e mjekësisë duhet të dini
  pacientët. Prandaj, këto defekte të rezultojë në një të pafavorshme
  ndëshkojë mjeku nuk mund të, pa marrë parasysh sa e hidhur është që të marrë
  pala e dëmtuar. Një mjek i vërtetë vetë duke kaluar nëpër një gabim dhe është duke u përpjekur për të

  konsiderojnë për të ardhmen.

  Unë do të doja të ndalem në mjeku shkaktim
  plagosje, e cila, megjithatë, për shkak të rrethanave të veçanta,
  përjashton fajtor. Është pra e rëndësishme që Kodi Penal, të cilat zakonisht
  ngre akt specifik të rrezikshëm shoqërisht (dmth,
  Krimi dhe përgjegjësia penale për të) në mes përmban
  këto artikuj që, pavarësisht nga shenjat e dukshme të një krimi,
  eliminon fajin. Ligji parashikon këtë mundësi kur ka
  Ndikimi i kushteve dhe rrethanave të caktuara në një koincidence të rastësishme
  Natyra e veprimit ose mosveprimit të individëve për të liruar atë nga
  përgjegjësi penale. Kjo do të ndodhë në

  nga një numër profesionesh, duke përfshirë mjekësore. Kjo është veçanërisht e
  Sa për specialitete të tilla si kirurgji, trauma, obstetrikë dhe
  gjinekologji, kujdesi intensiv dhe të tjerët.

  Për shembull, në mjekësi për
  të adresuar rreziqet kyçe dhe për të arritur golin e - shpëtimit të jetës ose
  Pacientët plagosje nganjëherë kanë për të vepruar në
  domosdoshmëri ekstreme. Kjo është parashikuar në nenin 39 të Kodit Penal
  "Urgjencës", e cila në mënyrë të qartë thekson se lëndim
  dëme në një gjendje të jashtëzakonshme, që është për të eliminuar
  rrezik të drejtpërdrejtë kërcënon personin, nëse rreziku nuk është
  do të mund të hiqet me mjete të tjera, e jo një të krimit.


  Burimet e rrezikut të një praktikë mjekësore mund të jetë një mjek
  ose profesionist tjetër mjekësor, fajësia apo pafajësia sjellje
  që çon në pasoja të rrezikshme. Urgjencës si
  përjashton pa mëdyshje propozuar përgjegjësinë qytetare,
  kusht dhe Kodin Civil. Ky artikull 1067 "Shkaktimi
  një gjendje e jashtëzakonshme. "

  Nga kushtet e ligjshmërisë
  akt i urgjencës ekstreme mund të përfshijnë, përveç shtetit vërtetë
  emergjente, voli, ajo nuk duhet të tejkalojë
  kufizon nevojën për të dëmshme duhet të jetë më pak se
  shmangur.

  Jo më pak shpesh në praktikën mjekësore

  gjetur një tjetër rrethanë në të cilat shkaktimi i qëllimshëm
  lëndim nuk është krim - një rrezik i arsyeshëm.

  Rrezik
  - Ky është personi i duhur për kreativitet, për shumicën, me saj
  perspektivë, rezultate të besueshme dhe fitimprurëse të arritur qëllimin tuaj.
  Kjo është e natyrshme në taktikave Profesionet disa veprimeve të nevojshme ose
  bezdiy cila është e lidhur shpesh me disa rrezik, dhe kur
  vendim dhe refuzimi i tij mund të jetë i rrezikshëm për pacientin.
  Megjithatë, në rastin e sjelljeve të riskut mjekësore ajo duhet të jetë
  justifikuar për shkak të rrezikut në fusha të tilla si mjekësi, farmaci,
  gjenetikë, mjedisi mund të shkaktojë dëm për shëndetin e njeriut.
  Problem
  Rreziku në mjekësi ka pasur gjithmonë mbështetësit dhe kundërshtarët, të udhëhequr
  mosmarrëveshje. Pashmangshme nevoja për neaprobirovannyh ri
  metodat e parandalimit, diagnostikimit dhe trajtimit, përdorimit të re
  në shfrytëzim të paautorizuar të ilaçeve dhe imunitar
  Droga në të vërtetë ka një rrezik për hir të jetës. Në
  shkenca mjekësore dhe praktika e futjes së vazhdueshme të ri dhe të nevojshme
  shumë e zakonshme. Pa dyshim, kjo vlen edhe metoda të reja
  manipulimi i ndërhyrjeve diagnostike dhe kirurgjikale.

  Mundësi
  Ushtrimi i rrezikut të garantuara mjekësore ose tjetër
  Punonjësit e shëndetësisë, burim ngre rrezikun e shkaktuar

  dëm të interesave të mbrojtura të pacientit, nenit 41 të Kodit Penal
  "Rreziku i arsyeshëm".

  Shpesh mjekët në mënyrë të ndërgjegjshme dhe të arsyeshme
  rrezik për të shpëtuar pacientin dhe dëmtuar shëndetin e tij, nuk e di
  se ligji i përjashton ata nga ndjekja penale, edhe nëse
  dukuri e pasojave të rënda dhe nuk i konsiderojnë ata duke shkaktuar dëme
  krim. Megjithatë, justifikim për një punëtor të kujdesit shëndetësor
  situatë specifike, sipas këtij neni mund të jenë të
  legjitime vetëm nëse respektohen disa kushte,
  të përcaktuar ligjshmërinë e rrezikut.

  Rreziku është e njohur
  justifikuar nëse qëllimi i përmendur nuk mund të arrihet

  e lidhur me rrezikun e veprimeve (i mosveprimit) dhe personit që e ka kryer rrezikun
  ka marrë masat e duhura për të parandaluar dëm të mbrojtura
  Interesat e ligjit penal. Rreziku nuk është konsideruar e arsyeshme nëse ajo
  ishte e lidhur qartë me kërcënim për jetën e njeriut. Veprimi aventurën
  duhet të drejtohen vetëm për të arritur një qëllimi të dobishëm shoqërisht,
  të cilat në praktikën mjekësore përfshijnë ruajtjen e jetës dhe shëndetit
  Pacienti ose duke shkaktuar atë të dëmtojë më pak, në krahasim me
  në dispozicion. Rreziku i ligjshëm nëse qëllimi nuk mund të mos arrihet ndryshe
  Mënyra më e rrezikshme dhe mjeku përdorur këtë mundësi pa marrë

  rezultati i dëshiruar.

  Një shkallë e rëndësishme e kompetencës dhe
  mjek profesionist i cili e ka marrë vendimin. Në këtë vertikale
  i izoluar paaftësi horizontal paaftësi kur
  specialist i di të nevojshme rregullat, rregulloret, udhëzimet, udhëzon
  ose kufizojnë sjelljen e tij në raste të tilla. Megjithatë, ia vlen të
  vini re se ne, ndryshe nga Gjermania, Anglia, SHBA, nuk është ligjërisht
  diskutuar shkallën e informativeness të rrezikut, i cili është i ekspozuar
  durueshëm, pranimin ose refuzimin ndërhyrjen, dmth, nuk ka
  "Legalities" informuar pëlqimin. Kjo paqartësi
  çon në faktin se të gjitha varet nga mendimet e ekspertëve dhe të tyre

  ndikimi në vendimin e gjykatës.

  Një shembull nga jeta e ...

  Këtu është një shembull i tona
  praktikë ekspert në të cilën dëshmi e dëmit të shkaktuar
  dyshimi i mjekut parregullsi të Veprimit dhe ankesë arsyetuar dhe
  mjekësinë ligjore qëllime. Megjithatë, rrethanat,
  kanë qenë komision provuar ekspert hetimin e lejuara
  i referohen nenit 43 të Kodit Penal, për të provuar vlefshmërinë e rrezikut dhe në këtë mënyrë
  eliminojë krimin.

  Në spitalin e rrethit rural në
  i dehur dorëzuar në dhjetor z P., i cili ishte në martesë
  plagosje me një objekt të mprehtë. Kur një viktimë ishte e ashpër
  lëkurë të zbehtë dhe mukozës, norma e zemrës, tensioni i gjakut 80

  në 60. goditje me thikë vërejtur plagë sipërfaqen e brendshme të së drejtës
  hip plagosje femurit arterie. Me plagë të ngrirë rrodhi
  lumë gjaku. Në këtë kohë puls i këmbë të djathtë nuk është e përcaktuar në
  arterie karotide ishte si fije dhe i dobët. Që spital ishte
  profesional dhe çdo ilaçe për infuzion emergjente
  terapi mjek pas trajtimit parësor e plagëve dhe mbreh mbulesë
  pacienti është dërguar një ambulancë në spital. Ka qenë
  kusht i themeluar kritik, mpirje në këmbën e tij të djathtë, këmbë
  të ftohtë në sy touch mermeri. Në këtë drejtim u prerë
  këmbë në të tretën e sipërme.  Të afërmit e viktimës paraqitur
  Ankesa për veprimet joprofesionale e mjekut CRH të prokurorit i cili
  nuk qepi vetëm deri anijen e dëmtuar dhe ka vazhduar (në transportin
  i durueshëm) imobilizimi çoi në amputim. U emërua
  ekzaminim mjeko-ligjor, i cili u ndoq nga
  specialistë shumë të kualifikuar. Ekspertët gjetën se veprimit
  Mjeku ishte e drejtë. Vonesa ishte e papranueshme sepse ajo kërcënoi
  septicemia i përgjithshëm dhe vdekje, dhe ai mori rrezikun, e cila ishte
  provuar si një rrezik i madh parandalohet - fyese
  vdekja. Rreziku ishte i justifikuar - jetën e pacientit u shpëtua. Ky përfundim
  ishte arsyeja për refuzim të ngritët procedura penale.  Së fundi,
  në mjekësi ka të ashtuquajtura aksidente (incidente) në
  një shumëllojshmëri të komplikimeve që nuk mund të parashikohet dhe
  parandalohen. Dhe shpesh ato ndodhin papritur në një e papritur
  Arrestimi kardiak apo reaksion alergjik pavarësisht marrjes
  masat e përshtatshme, të tilla si teste paraprake. Rasti,
  ka të gjitha vulat e veprimeve të qëllimshme apo të pakujdesshëm, ndryshe nga
  nevynovno kryer ato dhe nuk i sjell përgjegjësi penale.
  Neni 28 i Kodit Penal parashikon një person të pafajshëm nëse lëndimi
  kryer ajo nuk ishte në dijeni dhe nuk mund të kuptoj social
  rreziku i veprimeve të tyre, ose nuk lejon ofenduese

  Pasojat e rrezikshme shoqërore, si dhe rrethanat e çështjes, nuk duhet
  ose nuk mund të parashikojnë. Arsyeja për mungesën e njohjes së fajit
  ka një rrethanë në të cilën një person, edhe pse i përfshirë
  mundësia e pasojave të rënda, por ata nuk kanë mundur '
  parandalohen.


  Gr-NA, 34 vjeç pranuar në spital për
  Pneumonia e njëanshme në gjendje të kënaqshme. Pas
  ekzaminim trajtim të përshkruara, por të nesërmen ai vdiq papritmas
  me simptomat e shok anafilaktik. Hetimi i këtij rasti
  tregoi se vdekja ka ndodhur pak minuta pas
  injeksion intramuskular për 500 tys.od. penicilinë. Injeksion për më tepër

  është kryer në bazë të udhëzimit, 25 minuta pas
  Mostrat hyoid gjetur shenja të intolerancës. Dhe kur
  Sondazhi i durueshëm tregoi se administrata e drogës alergji ka.
  Pas arsyetimin "Pas - kështu që për shkak të" familjes
  Mjeku i akuzuar për shkaktimin e vdekjes nga pakujdesia.
  Ekzaminimi mjeko-ligjor i studimit të shenjave
  keqtrajtimi nuk është shënuar, por arriti në përfundimin se i drejtpërdrejtë
  lidhje shkakësore ndërmjet futjen e penicilinës dhe. fillimin e vdekjes.
  Ajo u gjet se ky ndërlikim ishte e pamundur të parashikohet se
  ajo duhet të konsiderohet si një aksident me një shkaktim të pafajshëm

  Dëmi siç kërkohet nga Neni 28 i Kodit Penal.

  Së fundi,
  duhet theksuar se në të gjitha këto raste, fazat
  Hetimi paraprak dhe baza gjyq
  për të vendosur lëndime në besim të dukshme të mirë dhe
  Performanca profesionale të detyrave të tyre apo i pafajshëm
  Pacienti plagosje, është përfundimi i komisionit
  mjeko-ligjore që përfshijnë shumë
  specialistë. Mjekët duhet të mbani mend se objekt shqyrtimi të tillë
  materialet e çështjes dhe, mbi të gjitha, të dhënat mjekësore - një e rëndësishme
  dokument ligjor, një burim i provave në rastin. Mbrojtja e mjekut
  Akuzat e pabaza është arsimimi i saj ligjor,

  njohuri të ligjit mjekësore dhe, në mënyrë paradoksale,
  Artikuj të caktuara të Kodit Penal.

  Informacion nga artikullin "Për mjekun e Mbrojtjes Ligjore".