Çfarë ju duhet të dini në lidhje me zgjebe


 • Jo vetëm veshja
 • Në shtrat të ngrohtë
 • Ku gjobë
 • Zgjebja është ajo?


  Zgjebja njohur që nga kohërat e lashta. Aristoteli mendonte se ajo shkakton organizmat më të vogla të jetesës. Por përshkrimi i parë i saktë i patogjenëve zgjebe është bërë vetëm pasi krijoi një mikroskop.


  Jo vetëm veshja

  I infektuar me zgjebe mund dikush, i çdo moshe dhe sfond social. Parazit kruarje mite në të lëkurës njerëzore (Figura - lart djathtas). Aktivitetet mite shkakton një reaksion alergjik me kruajtje dhe lëkurës skuqjen.

  Sëmundja transmetohet me kontakt. Nga pacient me monedha të vogla të shëndetshme mund të merrni në qoftë se njerëzit përdorin linens shtrat të përbashkët, veshje.

  Shtrëngoi dorën e pacientit - kap infeksionin. Fjetur në krevat, e cila ra zgjebja e sëmurë - të marrë të gatshme për të vizituar një mjek. Burimet e sëmundjes janë dyshekë dhe jastëkë në trena dhe hotele, banesë private me qira. Infeksioni mund të ndodhë në qoftë se ju jeni duke blerë një gjë të re, nuk e larë atë, dhe para se ajo u përpoq për një person të sëmurë me zgjebe.

  Set burim i infeksionit është e vështirë. Periudha e inkubacionit zgjat nga 2 deri 6 javë në infeksionit primar dhe gjatë dytë - mbi një ditë. A nuk mendoni se ju mund të kapur zgjebja vetëm në Rusi. Sëmundja është një kufijtë ndërkombëtarë dhe kombëtarë nuk janë pengesë.  Në shtrat të ngrohtë

  Karakteristikat kryesore të sëmundjes janë të kruhet, në rritje në mbrëmje dhe natën (kjo është për shkak jo vetëm të ngrohtë krevat, por se marimangat janë nate). Ka nodules vogla rozë me flluskë sapuni dhe kores së përgjakshme në krye (shih. Figurën). Gjithashtu, lëkura mund të duket formë të ndryshme band dhe abrasions nga kruarje, shpesh i bashkohet sëmundjet pustular lëkurës. Kjo në masë të madhe e komplikon njohjen e sëmundjes dhe mund të çojë në komplikacione. Kruajtje të rënda të çon në pagjumësi, gjendje e sëmurë.

  Mite femër penetron shtresa me brirë e lëkurës dhe shtrihet aty lëviz qerren, sëmundje e cila shtrihet deri në 50 vezë, të cilat janë formuar në 3-7 ditë larvat.

  Convert larva ticks pjekur zgjat për disa javë.


  Ku gjobë

  Marimangat skabiesit zakonisht merrni në një skuqjen e hollë të lëkurës janë folds kështu interdigital e brushave për sipërfaqet flexor e duart dhe këmbët në bel, abdomen, mollaqe, zemrat në organet riprodhuese të grave. Në fytyrë, të rriturit kokës nxito zakonisht nuk ndodh. Por fëmijët mund të jenë shenja të zgjebe në lëkurë e kokës, fytyrën, pëllëmbët, shputat. Pickim tik-tak, çiftëzohet zakonisht, në mesin e tyre të dukshme nën lëkurë lëviz tik-tak.

  Nëse dyshoni se zgjebja, si me ndonjë probleme të tjera të lëkurës, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një dermatolog.

  Të angazhohen në vetë-diagnozën nuk duhet, si një laik nuk mund të dallojë shenjat e zgjebe nga sëmundje të tjera të lëkurës. Vetë më e rrezikshme, në këtë rast, shanset e shërimit të plotë janë ulur ndjeshëm dhe atje janë fshirë format e sëmundjes (p.sh. mëparshme ointments hormonale trajtimit). Pacientët e përfshirë në vetë të përbëjnë rrezik për të tjerët, si një burim i sëmundjeve ngjitëse.


  Zgjebja është ajo?

  Pacienti duhet të ndjekim rreptësisht udhëzimet e mjekut tuaj. Gjërat pacient i përpunuar mundësisht në një dhomë të veçantë, dhe pamundësia e një disinfestation të tillë - për të zgjidhur hekur të nxehtë, ajrit në ajër për 5 ditë në gjatë natës së ftohtë.

  Shtrat dhe kati nën të, të mbajnë, dezinfektohet.

  Nëse ka kafshë scabbed, duhet të konsultoheni me një veteriner. Ndoshta ata janë burim i infeksionit në qoftë se ata kishin kontaktuar me kafshët endacakë.

  Nga rruga, shkaku i popullit të sëmundjes mund të jetë zgjebe, të cilat kafshët e këqia (zgjebe sarcoptic), ajo është shkaktuar nga një lloj tjetër të mite që në lëkurën e njeriut nuk janë zbatuar, ajo nuk është shumuar nga personi në person nuk është transferuar por kafshoj në mënyrë që atje të lëkurës kruajtje (psevdosarkoptoz).

  Ne duhet të vini re se pas shkatërrimit të marimangat mund të ruhen lëkurë itchy - si një reaksion alergjik.

  Incidenca e zgjebe gjithashtu varet nga gjendja e përgjithshme e të drejtave të imunitetit. Sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se kurë për të, por në qoftë se ajo erdhi diagnozën e hershme dhe trajtimin e nevojshëm.

  Informacion nga neni Lily Shelminoy "Çfarë sëmundje -? Zgjebe".

  Diskutoni komuniteteve:


  "Sëmundjet seksualisht të transmetueshme"

 • "Sëmundjet e lëkurës"