Të gjashtë operacioneve më të njohura kozmetike


 • Heqin lëkurën e ballit dhe rreth vetullat
 • Shekulli korrigjim Shape (blepharoplasty)
 • Pie Face (ritidektomiya)
 • Liposuction
 • Shape korrigjim i hundës (rhinoplasty)
 • Bark palosje (abdominoplasty)
 • Bërë në mënyrë profesionale
  kirurgji mund të ndryshojë rrënjësisht imazhin tuaj në sytë e të tjerëve dhe tuaj
  Sytë. Blerë në një besim të transaksionit dhe të lartë
  vetë-respekt domosdoshmërisht ndikojnë të gjitha aspektet e jetës tuaj.

  Por në qoftë se operacioni është quajtur
  "Cosmetic" kjo nuk do të thotë se ai është i lirë nga çdo rrezik. Sigurisht,
  Procedurat kozmetike janë më të rrezikshëm se të tjerët, por gati
  Pa përjashtim, të gjitha operacionet mund të çojë në komplikacione të një

  lloj. Infeksioni obez obrazhivanie, paralizë dhe madje fatale - kjo është e mundur
  rezultatet e ndonjë, madje kozmetike më të pafajshëm dhe të vogla
  operacion. Këto efekte të padëshiruara ndodhin operacioneve kozmetike
  jo me pak se nje komplikim pas operacionit të çdo lloj tjetër.

  Këtu janë gjashtë më
  operacioneve popullore kozmetike. Ata mund të përbëjnë rrezik për
  Shëndeti (dhëmbëza nga paraliza Arsimit të muskujve të fytyrës), apo edhe jeta
  pacient (rasti i Liposuction). Për të zvogëluar gjasat e komplikacioneve mund të
  zgjidhni një kirurg kozmetike me përvojë dhe të kualifikuar.  Heqin lëkurën e ballit dhe rreth vetullat

  Kjo Facelift
  rrudhat në ballin, vetullat dhe forcon lëkurën rreth vetullat,
  varur mbi sytë e tij. Kjo heq indet e tepërt dhe lëkurë të shtrirë në
  lobi. Periudha shërim - nga 7 apo 10 ditë në shtëpi (dhe më pak
  në qoftë se operacioni është kryer duke përdorur një endoscope, dmth me pak
  seksione); Plagët shërohet brenda dy deri tre javë. Rezultatet e operacioneve
  i ruajtur për 5-10 vjet. Komplikimet e mundshme: paprekshmëria e muskujve të fytyrës,
  relaksim i muskujve, infeksion, dhëmbëza, asimetri.


  Shekulli korrigjim Shape (blepharoplasty)

  Qëllimi i këtij operacioni -
  eleminuar ënjtje qepallat dhe çanta nën sytë duke hequr dhjamin e tepërt
  dhe indet e muskujve dhe të lëkurës. Periudha shërim - nga 7 apo 10 ditë në shtëpi;
  Në dy ose tre ditë të para pas operacionit nuk mund te lexohet, për dy
  javë pas operacionit nuk mund të mbajnë lente kontakti; për disa
  javë mbajtur ënjtje dhe bruising. Rezultatet e operacioneve janë të ruajtura në
  disa vite, nganjëherë për jetën. Komplikime të mundshme: vizion i përkohshëm i dyfishtë
  dhe humbja e qartësisë vizion, infeksion, gjakderdhje, ënjtje, thatësi
  në sytë; paaftësia për të mbyllur plotësisht sytë e tyre; sagging qepallë më të ulët nevojshme

  kirurgji tej; verbëri përjetshëm.


  Pie Face (ritidektomiya)

  Ky operacion ndihmon kthimin
  Karakteristika të vjetra formë të turbullt, duke përfshirë forcojë sagging lëkurës në
  cheeks dhe mjekër, për të hequr dhjamin e tepërt, shërohen indeve të muskujve dhe të forcojë e lëkurës.
  Periudha shërim - 10-14 ditë në shtëpi; hematoma
  i ruajtur për dy deri tre javë. Rezultatet e operacioneve janë ruajtur për 5-10 vjet. Në dispozicion
  Komplikime: paraliza e muskujve të fytyrës, infeksion, gjakderdhje, dhëmbëza, radikal
  - Dhe jo gjithmonë e dëshirueshme - për të ndryshuar pamjen.


  Liposuction

  Ky operacion ka për qëllim korrigjimin shifrat nga

  hiqni yndyrë. Për këtë yndyrë të tepërt thithur off përmes një speciale
  tub i lidhur me një pajisje vakum. Kur tumestsentnoy Liposuction në zonën
  Operacioni është subjekt analgjezik parë kripur administruar.
  Duke përdorur këtë teknikë mund të zvogëlojë ënjtje dhe bruising pas
  operacion. Në yndyrë tejzanor Liposuction liquefies nën tingujt
  Valët e një frekuencë të caktuar, pasi që ai është larguar.

  Periudha shërim - nga
  1 deri në 2 javë në shtëpi; ënjtje dhe bruising ruajtur në
  1-6 muaj. Nëse dietë dhe sportive rezultatet
  Operacionet janë mbajtur për jetën.

  Komplikime të mundshme: wrinkling ose sagging
  lëkurës, pamjen e spote moshës, dëmtimit të lëkurës, humbje e tepruar e lëngjeve,
  duke shkaktuar shoku, infeksion, djegiet, arrestimin kardiak. Praktikë mjekësore
  ka raste ku Liposuction rezultuar në vdekje.


  Shape korrigjim i hundës (rhinoplasty)

  Ky operacion ka për qëllim korrigjimin
  forma e hundës ose rrugët e frymëmarrjes pengim largimin nga prerja apo
  ndryshimet në formë të kërcit ose kockave. Periudha e shërimit - 1 deri në 2 javë në shtëpi
  kushtet; shërimi i plotë merr një vit ose më shumë. Rezultatet e operacioneve janë ruajtur në
  jeta. Në dispozicion
  komplikimet: infeksion, dëmtim të enëve të gjakut të vogla, që rezulton në

  hundë të shfaqet të kuqe; Nevoja e mundur për operacione të mëtejshme.


  Bark palosje (abdominoplasty )

  Ky veprim tërheq
  sagging lëkurës në bark. Gjatë kirurgji heq dhjamin e tepërt dhe lëkurën dhe tërheqja
  muskujve. Periudha e shërimit - 2 deri në 4 javë në shtëpi; në
  Në 4-6 javësh ju nuk mund të angazhohen në mënyrë aktive në sport dhe ushtrime fizike
  Aktiviteti; seams janë të dukshme për 3 muaj - dy vjet. Subjekt
  dietë dhe sportive rezultatet e operacioneve janë mbajtur për jetën. Në dispozicion
  komplikime, clots gjakut, infeksion, dhëmbëza; ju mund të duhet një të dytë
  operacion.

  Edhe nëse kirurgji kozmetike është

  pa probleme, rezultati nuk ka gjithmonë të përmbushur pritjet
  pacient.
  Për parashikim më të saktë të rezultateve të operacioneve
  duke përdorur fotografisë digjitale dhe software të veçantë.
  Efektiviteti i operacionit në masë të madhe varet nga profesionalizmi dhe
  Përvoja e kirurgut, dhe
  si një numër të karakteristikave individuale: llojin e lëkurës, aftësia për
  shërimin, shëndetin në përgjithësi.

  Të jetë i sigurt për të diskutuar me kirurg,
  Çfarë prisni ju nga një operacion për të shmangur zhgënjim të mundshme. Me përvojë dhe
  kirurg i kualifikuar përgatit pacientin për të siguruar se rezultati i transaksionit mund
  nuk përmbushin pritjet e tij.