Mashtrimi në mjekësi


 • Mjekësia dhe mashtrim

 • Mjekësia dhe mashtrim

  Viktimë e këtij mashtrimi janë seriozisht njerëz të sëmurë janë të gatshëm të pranojnë ndonjë ndihmë, vetëm se ajo ishte efektive. Shumë njerëz me format e rënda të kancerit dhe sëmundjeve të tjera të vështira ose të pashërueshme janë shëruar kapur artificial. Skema e përgjithshme e mashtrimit në mjekësi është e njëjtë si në shumë fusha të tjera: për të bërë klientit të besojnë mashtrimet dhe vjedhin të holla nga ai në këmbim të shërbimeve joefikase ose produkteve nga çmim të fryra artificialisht.

  Metodat e zakonshme të mashtrimit në ofrimin e shërbimeve mjekësore:

  Rishitje e barnave me çmime të fryra. Oferta pacient për të blerë direkt nga stafi mjekësor ose medikamente ose shtojcave diete mjaft e caktuar shitësi me një çmim shumë më të lartë sesa farmaci.

  Mbiçmimin se një klient do të i kushtoj vëmendje për atë, mund të shpjegohet me arsyetime të ndryshme jashtë besueshëm (p.sh. "Kudo shesin fakes, por ne - prodhuesi i vërtetë shërim"). Shitësit mund edhe të them se ne nuk duhet të besojnë mbishkrimet mbi paketën e sa më shpejt që ata të kenë një marrëveshje me furnizuesit për të ndryshuar përbërjen e ilaçeve pa ndryshuar etiketën (kjo e fundit - mashtrim të drejtpërdrejtë sepse nuk ka droga shiten ligjërisht mund të prodhohen pa etiketa autentike dhe udhëzimet për aplikim ).

  Overpricing e shërbimeve. Mjeku thjesht pyesni për çmimin e shërbimit që tejkalon zyrtar. Shpesh qendra mjekësore ofrojnë edhe procedurat përkatëse publike (p.sh., masazh normal) me çmime shumë më të larta.


  Imponimi i provimeve të panevojshme , Testet, droga, pajisjet mjekësore.

  Ofrojnë shërbime Neoformlyaemyh. Pacienti mund të "jozyrtarisht" për të ofruar shërbime që nuk janë të përfshira në listën e licencës e miratuar për veprimtaritë mjekësore të organizatës duke i ofruar për të paguar ato shtesë pa regjistrim. Sillni disponueshmërinë, në qoftë se ajo do të shkaktojë dëm të pacientit nuk mund.

  Mashtrimi në imazhin. Organizatë ose punonjësit e saj mund të ketë licencave, certifikatave, diplomave të lëshuara nga organizata me emra të mëdha (të tilla si "Akademisë Evropiane të Shkencave të Natyrës"), të cilat kanë asnjë lidhje me mjekësinë dhe vetëm shesin letrat për para.

  Në klinikat dhe qendrat bindje të tillë shpesh kanë një linje website ku kurrë postuar konfirmuar certifikatat, licencat, medalje dhe mjekët solli shumë reagime pozitive. Konsumatorët janë të tërhequr mundësinë për t'u konsultuar me profesionistë të kualifikuar, ndërsa në të vërtetë "konsulentë" mund të jetë edhe trajnim mjekësor. Të gjitha konsultimet janë ulur për të imponuar provimet jokorrekte apo të shtrenjta "droga mrekulli" janë shpesh të njëjtin Badami. Dalluese karakteristike e mashtrimit "në imazhin e" një hyrje në telefon në pritjen e "paraprak mjeku thirrje telefonike për këshilla."


  Really mjek kurrë nuk japin ndonjë këshillë për pacientët në telefon, të cilat ai nuk kishte parë.

  Healers, fallxhorët, psikologji. Në një gazetë apo media të tjera prizë është vendosur reklama për shërbimet, si: largimin "kurorën e beqarisë", "dëmit", "pastrimin karma", "hapjen e chakras" përmirësim "aura" zgjidhje të problemeve personale dhe kështu me radhë D. Pas. Pagesa e këtyre "shërbimet" e mashtrimit kryer festimin simulimi, të tilla si "charms" të ujit të viktimës besojnë se scammer është bërë shërbimin. Shpesh, viktimë e asaj që duhet apo veprim simbolik (napromer, sasi e vogël "zahovorenoyi", "live", "i vdekur" ujë në derë), e cila është gjithashtu që të bëhen më bindës.

  Rezultati Mungesa shpjegohet me yjet, një trashëgimi e "karma" apo disa ngjarje në jetë janë dhënë për rezultat, apo është deklarata neproveryaemym ("Ju shikoni, karma juaj ka ndryshuar") si rezultat i kësaj. Mbani në mend se një person i cili me të vërtetë ka një dhuratë e Perëndisë për të shëruar sëmundje kurrë nuk do të kërkojë të parave mrekulli të përsosur, dhe me siguri nuk do veten për treg.

  Informacion nga neni "mashtrimit".