Liderët Burrat përditshme rrezikoni të shëndetshme të tyreUdhëheqësit burra të cilët kanë qenë të suksesshme në biznes dhe janë në gjendje për të mposhtur të tjerët, kanë qenë gjithmonë tërheqës për gratë. Imazhi i përafërt alfa meshkuj dhe shfrytëzohen gjerësisht në film ku personazhet kryesore janë sigurisht kokëfortë macho, në gjendje për të pushtuar universin.
Megjithatë, siç thonë ata amerikanë hulumtuesit, dëshirë të pakontrollueshme për të udhëhequr mund të shkaktojë zhvillimin e shumë sëmundjeve, duke përfshirë të rrezikshme për jetën.

Shkencëtarët kanë studiuar disa vite që jetojnë mbi një baboons meshkuj, majmunët, lloji njëqind baboons. Studimet kanë treguar se meshkujt alfa, nënshtronin "familja" e tij të hanë ushqimin më të mirë dhe janë të haremeve më të shumta.

Por ndërsa trupi i tyre është vërejtur vazhdimisht nivele të larta të kortizolit - një hormon që është lëshuar gjatë stresit të lartë. Alpha meshkujt duhet të jenë vazhdimisht në roje dhe të sigurohemi që beta meshkujt kapur udhëheqjen dhe nuk trazonin të femrave të huaja. Ndërsa beta meshkujt ishin jetese më të relaksuar dhe nuk shpenzojnë fuqinë për të luftuar dhe beteja për të çojë në grup.

Në shoqërinë njerëzore, çdo gjë është pothuajse e njëjtë. Sipas psikiatërve amerikanë, një person i aftë mund të përcaktojë alfa mashkull në minutat e para të komunikimit. Në shumicën e rasteve, kur ndërtimi i një inteligjence të karrierës pushtet të rëndësishëm të papërpunuara si meshkujt alfa shkak të cilësive të tyre të lidershipit të bëhen menaxherë të suksesshëm të kompanive, korporatat krijojë dhe të luajë violinë e parë në çdo shoqëri ku është e mundur për të treguar guxim e tyre.


Për një udhëheqësve të suksesshëm shpesh duke paguar stresi kronik që çdo ditë e minon sistemin imunitar. Gjithashtu, ata kanë rritur presionin e gjakut dhe kolesterolin, që shpesh çon në sëmundje të zemrës. Për të shmangur efektet negative të meshkujve alfa rekomanduara për të kryer një detyrë të tillë të vështirë si pakësimi i tyre frymën e konkurrencës.