Problem i kujt zgjidhur spitalet automatizimi


 • Spitalet Automatizimi në drejtim të interesave të pacientëve
 • Spitalet Automatizimi nga perspektiva e mjekëve
 • Si një sistem informacioni mjekësor konsideron interesat e administrimit të spitaleve

 • Në vitet e fundit përshpejtohet ndjeshëm përhapjen
  teknologjisë së informacionit në spitale. Nga njëra anë,
  Kjo u shoqërua me një rritje të financimit të buxhetit
  Shëndeti. Gjithsesi, para se kriza në rritjen 2008
  Shpenzimet më të informatizimit dhe blerjes programeve ishte mjaft e dukshme.

  Nga ana tjetër, kujdes shëndetësor kombëtar duke filluar me 'ulët
  të fillojë ". Sipas shqyrtimet specializuara për shtyp, madje në 2007

  Depërtimi i sistemeve të integruara shëndetësore në Rusi
  institucionet e kujdesit shëndetësor ka qenë vetëm një për qind pak
  e totalit të tyre.

  Tani, gjatë krizës, dhe çështja e nëse efekti të mundshëm
  Përdorimi i IT bëhet tejet i rëndësishëm. Çfarë i jep
  Automatizimi objektit shëndetësor? Kush do të përfitojë nga kjo? Jo
  nëse ka "efekte anësore" që mund të mohojnë avantazhet
  automatizimi? Sepse, në fund të fundit, nuk janë shëndetësor
  pacientët, përgjigje për këto pyetje është e logjikshme për të filluar me ta.
  Spitalet Automatizimi në drejtim të interesave të pacientëve

  Nga të gjithë njerëzit e përfshirë në automatizimit dhe pacientit grupet janë përfituesit më të padiskutueshme të këtij procesi.


  Filloni me faktin se pacientët marrin të dhënat mjekësore në të lehtë për të lexuar formë. Në kontrast me të "epokës letër" pasqyrës, receta apo rezultateve të testit - të gjitha këto dokumente janë në dispozicion nga cilësia rrënjësisht më të mirë. Automated rrënjësisht të zgjidhur problemin e shkrimit mjekësore. Përveç kësaj, të dhëna kompjuterike, sidomos në prani të të ndërtuar në këshilla dhe udhëzon në rrugë, në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon gabime. Mjek print letër të mjaftueshme për të nënshkruar dhe vulë personale.

  Si rezultat i sistemit mjekësor mund të përmirësojë ndjeshëm nivelin e informacionit dhe referencë kujdes pacientit.

  Popullariteti në rritje i këtyre zgjidhjeve si integrimi software me kioska informative dhe panel TV ju lejon të shpejt të rinovuar dhe të komunikojnë me interesin publik e të dhënave dhe të informacionit të hapura mesazhe. Hapur për të parë informacionin mund të paraqiten për publikun në fushat e objekteve shëndetësore menaxherëve, organizatave dhe shërbimeve sociale. Mjekët Schedule pranimit të planifikojë studimet diagnostikuese dhe informacion tematik sfond në një kërkesë specifike nga futja e një sistemi informacioni, pacientët mund të mësojnë pa thirrje shtesë për stafin e pritjes apo, sidomos, për stafin mjekësor.

  Dhe integrimi i sistemit të informacionit mjekësor me call-qendra mund të konsiderueshme të përshpejtojë dhe përmirësojë kujdesin për pacientin.

  Sistem modern i integruar informacion mjekësor thjeshton shumë llogaritjet për ofrimin e shërbimeve mjekësore të paguara. Pacientët dobishëm që të ketë një zgjedhje në mes të formave të ndryshme të pagesës për shërbimet komerciale. A zhvilluar sistemet e informacionit shëndetësor mbështetëse e gatshme dhe pagesat përmes parave të gatshme dhe të kartave të kreditit, si dhe pagesën cashless dhe pagesën përmes programeve të sigurimit.

  Një përfitim tjetër i rëndësishëm për pacientët me zbatimin e sistemit të informacionit mjekësor - përpunimi shpejtësi.

  Shërbime të ndryshme brenda institucioneve të kujdesit shëndetësor, si dhe institucione të ndryshme mjekësore që përdorin mjete automatizimi mund të shkëmbejnë të dhëna mbi pacientët shumë më shpejt se më parë. Shumë shpesh, laborator është i ndarë nga klinika apo klinikat trajtojë urdhra të shumëfishta. Në raste të tilla është avantazh veçanërisht i rëndësishëm i përdorimit të teknologjisë së informacionit për të shpejtë drejtim elektronike transmetimit të kërkimit dhe të dhënat mbi rezultatet e specialistit të trajtimit.

  E gjithë kjo sugjeron se implementimi i sistemeve të informacionit shëndetësor në shumicën e rasteve, pacientët marrin një standard të lartë të kujdesit mjekësor.


  Spitalet Automatizimi nga perspektiva e mjekëve

  Për mjekët kompjutera të kombinuara në një sistem të vetëm të informacionit shëndetësor mund të jetë e dobishme në disa fusha të punës: si një mjek asistent në zgjidhjen e llojeve të ndryshme të problemeve klinike në përgatitjen e dokumenteve për planifikimin e masave terapeutike dhe diagnostikuese. Kështu për mjekun, si për aktorin kryesor, automatizimi i sjell jo vetëm mundësi të reja dhe komoditet, por edhe disa vështirësi.

  Megjithatë, ajo duhet të fillojë me pozitiven. Procedura për pranimin e pacientëve të nënshtruar një numër të ndryshimeve pozitive. Mjeku nuk ka nevojë shumë për të shkruar me dorë.

  Ajo merr mjete elektronike për regjistrimin e rezultateve të shqyrtimit dhe formimin e linjave. Në varësi të "përparimit" të sistemit të informacionit mjekësor, këto fonde mund të jetë më pak ose më shumë të rehatshme për të mësuar dhe përdorur.

  Përveç kësaj, komponimet e caktuara ARM mjek (workstations) institucione rrjet mjekësore thjeshton shumë shkëmbimin e informacionit dhe thjeshton disa veprime organizative. Doktori juaj mund të drejtpërdrejt në pritje, nëse është e nevojshme, duke anashkaluar pacientin regjistrit, rekord në një tjetër mjeku të caktuar nëpërmjet procedurave diagnostike, terapeutike ose parandaluese.
  Ka vendime kur emërimet mund të kryejnë, të tilla si kompanitë e sigurimeve të përfshira në rrjetin kontraktuale komercial të klinikave.  Në kushtet e zgjidhjes së problemeve klinike duke përdorur teknologjinë e informacionit mund të përmirësojë rezultatet e studimeve, për shembull, sugjerojnë opsione të mundshme në diagnostikimin përmes qasjes së shpejtë me standardet e trajtimit. Mjeku ka qasje në informacion në kohë me cilësi të lartë për diagnostikimin e saktë dhe të përcaktuar strategjinë e trajtimit, që rezulton në mënyrë të konsiderueshme reduktuar numrin e gabimeve mjekësore të pacientëve në emërimin e drogave të ndryshme (të cilat bashkëveprojnë për të shkaktuar efekte anësore që kanë contraindications, etj). Eshtë e panevojshme të thuhet, si pjesë e një sistemi të mjekut mjekësor accesses referencat standarde medikamente, sëmundjet dhe funksionet e tjera mbështetëse vendim.  Nëse ne flasim për aspektet negative të automatizimit, mjekët janë ballafaquar dhe stafi i vogël mjekësor, ato ndodhin kryesisht në fazën e implementimit të sistemit të informacionit. Është vënë re se ka të tilla, madje më se as është një teknologji të lartë fillimisht mund të ngadalësohet për shkak se kërkon aftësi dhe njohuri të duhura. Dhe zgjidhje më komplekse teknologji, aq më shumë specialitete dhe shërbimet e përfshira në të, për njësi kohe, më i lartë rreziku i keqkuptimeve, gabime dhe frustrimit rezultatet e para.

  Pjesërisht si rezultat i vështirësive të përshkruara, e ndikuar pjesërisht nga thashethemet që shoqërojnë çdo riorganizim, njerëz qëndrim fillimisht mund negative të teknologjisë së re.

  Disa nga frika e humbjes punët e tyre, disa për shkak të leximit të ulët kompjuterit (kjo vlen kryesisht nga institucionet shëndetësore, ku më parë ka pasur nuk ka kompjutera). Por përvoja tregon se brenda tre deri gjashtë muaj stafi mjekësor merr përdorur për rendin e ri të punëve. Shpejtësia e futjes së të dhënave në rritje dhe tani tejkalon fletët e normës me dorë. Shpesh punonjësit mund të imagjinohet më kalimin e kundërt ndaj rekord letër mjekësore. Për profesionistët më aktive dhe menaxherët e pengesë të tillë do të ishte goditje shumë më e madhe sesa kalimin nga "letër" punë zyre në sistemin e informacionit.


  Si një sistem informacioni mjekësor konsideron interesat e administrimit të spitaleve

  I shëndetit institucionet e kujdesit duhet të marrë shumicën e përfitimeve reale të automatizimit, në mënyrë që ata të marrin vendime mbi alokimin e fondeve. Prandaj, në shumë raste një ndikim pozitiv për menaxhimin e IT është më i shpejtë dhe i prekshëm sesa për mjekët. Sepse sistemi informacioni ata janë në kontroll të financave të tyre në kohë thuajse reale.

  Vendimet e menaxhimit kërkon shumë më pak kohë, si të nevojshme për këtë informacion nuk mund të kryesuar nga koha në kohë, si gjithmonë.

  Në kushtet e informatave më të lehtë për të kontrolluar cilësinë e trajtimit të standardeve të përcaktuara. Në bazë të kontabilitetit të menaxhimit të detajuar të dhënave dhe statistikave të brendshme, ata mund të aplikojnë motivimin mjekët paguajnë skemat e bazuar në performancën personale të çdo eksperti.

  Sistemet moderne të ndihmojë të gjetur koston e shërbimeve mjekësore, duke analizuar parametrat kryesorë të tilla si kohë të ekspertëve, përdorimi i drogës dhe materiale, që ngarkojnë pajisje diagnostike dhe laboratorike. Për shembull, përbërja automatizuar i ilaçeve dhe furnizimeve të zgjedh përdorimin e tyre, për të përmirësuar organizimin e magazinimit, të rrisë kthimin për njësi të zonës zënë lokalet.  Bazuar në këto të dhëna administrimi i institucioneve mjekësore mund të gjenerojnë përbërjen e shërbimeve të kërkuara dhe analizë krahasuese të performancës ligjore dhe faktike. Këto mjete mund të jenë të punësuar në zhvillimin e standardeve mjekësore dhe ekonomike në të gjithë rrjetin e degëve dhe madje edhe të tërë sektorit të shëndetësisë.

  Në rastet kur menaxhimi i spitalit ka aftësinë dhe dëshirën për të krahasuar treguesit e sasiore të cilësimet e kujdesit shëndetësor, para dhe pas, ka shënuar ndryshime pozitive si rritjen e kapacitetit të operacioneve, personelit mjekësor optimizimin e ngarkesës (veçanërisht nëpërmjet përdorimit të funksioneve elektronike caktimin e Speed ), duke reduktuar kohën për të përgatitur raporte dhe përmirësimeve të tjera.

  Dhe ka arritur disa përfitime në aspektin e burimeve. E njëjta sasi e punës së kryer stafi më pak është e kursimit ilaçe dhe konsumit (p.sh., filma x-ray), reduktuar numrin e formave të blera, etj etj

  Një nga avantazhet kryesore të automatizimit - kursyer kohë dhe përpjekje në operacionet rutinë dhe, më e rëndësishmja, të zvogëlojë gabim njerëzor. Për shembull, plotësisht eliminohen gabimet që ndodhin kur infermieret transcribing emërimet mjekësore në revista të përshtatshme, si kjo e fundit janë formuar automatikisht.

  Nëse diversiteti pacienti i pagesës - çështjen e pajisje të tjera, për menaxhimin e institucioneve të kujdesit shëndetësor - ky është një faktor kryesor në luftën për shërbimet komerciale të tregut.

  Me rëndësi të veçantë mund të jetë ndërtuar ndërveprime me siguruesit. Në lidhje me kalimin e planifikuar me modelin e sigurimit të financimit të kujdesit shëndetësor bëhet më problematik relevanca zgjidhjen me kompanitë e sigurimeve, si brenda sigurimit të detyrueshëm dhe vullnetar shëndetësor. Në raste të tilla sistemi i informacionit jep një efekt të rëndësishëm ekonomik.

  Nuk ka çështje të kohëve të fundit për menaxhimin e institucioneve të kujdesit shëndetësor mund të jetë ruajtja dhe siguria e të dhënave pacientit.
  Me formimin e bazave të të dhënave të zakonshme, veçanërisht bazuar në platforma industriale, ne mund të flasim për një rënie të dukshme në rrezikun e humbjes së të dhënave pacientit.

  Ndryshe nga harta tradicionale letër, rekord elektronik shëndetësor nuk mund të vini deri ose të humbasin, dhe shumë më e vështirë për të shkatërruar. Një standarde shtetërore në fushën e informacionit, përputhja me të cilin gradualisht është duke u bërë normë për zhvillimin industrial të sistemeve shëndetësore mund të përmirësojë ndjeshëm sigurinë e të dhënave personale.

  Sot ajo është ende e vështirë për të vlerësuar të gjitha mundësitë që të praktikave klinike me zbatimin e sistemeve të informacionit. Si në fusha të tjera, ajo duhet të punojnë efektin e "masës kritike", kur rritja e numrit të përdoruesve të sistemeve të informacionit dhe të institucioneve të automatizuar mjekësore çon në një rritje në numrin e zgjidhjeve të propozuara të zhvillimit të shpejtë e funksionalitetit të tyre, shumë prej tyre disa vite më parë nuk mund të jetë të imagjinohet.

  Informacion nga neni Dimitri Orlynskoho Andrey Boreyko dhe "Automatizim MPI:? Kush kujdeset".