Kush do të mbrojnë viktimat përdhunim


 • Stranger Familiar
 • Ndryshimi i opinionit
 • Mëso Samoobrona apo femrat?

 • Stranger Familiar

  - Kohët e fundit, ka një perceptim se përdhunuesit shpesh shërbejnë njerëzit e dinë. A është kjo e vërtetë?

  - Ju e dini, në qoftë se ne supozojmë një person të njohur ju takuar dhe biseduar në transport, në rrugë apo diku tjetër ... Sigurisht, një shumë të tillë të përdhunimit. Dhe ndodh që një përdhunimeve njeri. Kodi Penal operon rreth artikullin "përdhunimi martesor". Ne, gjithashtu, janë raste të tilla, por gratë tona rrallë bëjnë pretendime atë për zbatimin e ligjit. Për ata, nuk është një gjë e tillë si detyrave martesore dhe, sipas mendimit të tyre, jo domosdoshmërisht dëshirë të ketë marrëdhënie seksuale me burrin e saj.

  - Ju ndoshta duhet të bashkëpunojnë me policinë?

  - Para se ne të trajtuar ato gra që kur i referohen policisë nuk ishin të ngritët procedura penale. Dhe ne fillojmë për të përgatitur të gjitha dokumentet për të është shkelur e drejta. Kjo nuk është bashkëpunim, por më tepër një përpjekje për të detyruar policinë që të punojnë në këto raste. Unë mendoj se në përgjithësi shumica janë përdhunuar në polici nuk pranoi. Ne kemi studime që tregojnë këtë. Një pjesë e madhe e përdhunimeve në Shën Petersburg kurrë regjistruar. Dhe shifër e vogël që i jep zbatimit të ligjit dhe është 100 - jo më shumë - e përdhunimeve në vit, më shumë gjasa një të dhjetën, i njëzet përveç nëse, të gjitha rastet.


  - A mund të parandaluar përdhunimin?

  - Po - në qoftë se ju uleni në shtëpi dhe mos shko ... Pyetja duhet të vihet ndryshe: çfarë duhet të bëjmë në një shoqëri që njerëzit të ndaluar përdhunimin e grave?

  - Meshkujt duan të flasin, duke thënë se ajo është fajtor provokuar ...

  - Është qëndrime goxha agresive ndaj grave. Dhe kjo është paradoksale. Ndërsa në qoftë se një njeri është një kukull në duart e grave. Pajtohem, pozitë shumë të çuditshme, për më tepër, se burrat pretendojnë të pushtetit dhe kontrollit në shoqëri.
  .. Kur kryerjes burrat përdhunim e përdorin atë si një justifikim, dhe ajo është mësuar dhe gjykatat, dhe ekspertë të zbatimit të ligjit dhe të mjekësisë ligjore dhe psikologët, që të gjithë sistemin.


  Ndryshimi i opinionit

  - Çfarë ju duhet të bëni brenda shoqërisë sonë?

  - Së pari, të qëndrueshme veprën e zbatimit të ligjit. Ata duhet të mësohen se si të merren me viktimat e dhunës. Ne nuk mund të gjithë të vijnë në stacionin e policisë dhe pyetje me zë të lartë vajzë, dhe të gjithë në një kohë. Së dyti, për të organizuar një sistem të mirë të mjekësisë ligjore. Ne kemi ekspert në gjysmë pesë milionë qytet - kjo nuk i plotëson standardet e OBSH. Për më tepër, nga standardet e ekspertizës mjeko-ligjore duhet të kryhet brenda dy orëve pas krimit. Dhe ne kemi njerëz të presin dhjetë ditë për të një çështje penale, dhe pastaj e bëri provim.

  Nëse jeni duke përdhunuar, ju do të humbasin të gjitha provat e dëshmitarit. Pastaj të gjithë të lumtur të them se nuk ka prova, kështu që nuk është një çështje në gjykatë, dhe ndjenjë e tmerrshme shumë mirë.

  Në shumë vende, ju jeni një sistem i mirë për mbledhjen e dëshmive. Ata do të konsistojnë në paketime të posaçme dhe çdo gjë është ruajtur kështu. Ne nuk kemi paketa të tilla. Të gjitha dëshmitë hedhur në rrëmujë, dhe mbrojnë një përdhunues nuk kushton asgjë për shkatërrimin e tyre siç është. Në mënyrë që të kryejë procedurat e tilla duhet të jenë të përgatitur dhe gjyqtarët. Një opinion publik duhet të punojnë me burrat e dhunshëm.

  - Ju mendoni se ju mund të ndryshojë opinionin publik?

  - Por kjo është në vendet e tjera gradualisht ndryshon. Nëpërmjet fushatave publike. Ndërsa shoqëria jonë i bën njerëzit të mendojnë se ata kanë të drejtë për të kënaqur forcën e tyre fiziologjik të nevojave. Dhe pasi që ata janë zakonisht nuk dënohet për të, ata të ndjehen të madh.


  Mëso Samoobrona apo femrat?

  - Që ne jemi duke folur për kohën sa ai ka nevojë për rehabilitim psikologjik pas përdhunimit?

  - Nuk është një rehabilitimi afatshkurtër, 8-12 seanca. Por ka gra që kanë nevojë për proces afatgjatë. Këto duhet të ecin pesë vjet. Ata mund të merrni një shtatzëni të padëshiruar, infeksion, Zoti na ruajt, HIV.

  E dyta gjë shumë e rëndësishme - gjendjen psikologjike të grave të përdhunuara, i cili nuk lejon të punës, studimit, të vendosur duke besuar marrëdhënie me burra të rritur një fëmijë.

  - Si ndiheni në lidhje me kurset e mbrojtjes për gratë?

  - Kjo është një praktikë shumë e zakonshme jashtë vendit, dhe në bazë të jo vetëm qendrat e grave, por edhe policia. Për shembull, në Gjermani kurse speciale ku policia mësojnë gratë për të mbrojtur veten e tyre. Ne kemi nevojë për kurse në shënjestër për gratë tona me trajnim shumë të dobët fizike. Ajo duhet të jetë vetë-mbrojtjes forcë dhe mbrojtjes në të cilën personi nuk e humb qetësinë e tij dhe disi të mbrojtur dhe pastaj shpejt zhduket sepse një grua që të angazhohen në luftime të dhunshme me burrat është e vështirë.

  Kjo është një çështje komplekse, sidomos duke pasur parasysh prania e shpeshtë e armëve të sulmuesit dhe se ata janë sulmuar shpesh nga një grup i tyre janë nën ndikimin e drogës. Ndoshta arma më e mirë për të përdorur për të mësuar grave të vetë-mbrojtjes ...

  Informacion nga artikullin "Men përdhunim dhe e justifikuar." Intervistuar nga Alexander Zaspa.