Feminizëm


 • Feminizëm
 • Feminizmi, barazi apo barazi

 • Kar
  Francis, autori i famshëm i "detectives kali" para se të marrë
  stilolaps ishte kalorës. Sepse shumë i gjatë nuk jepet një shans për
  sukses në garat e sheshtë, Francis vepruar stippl-CESI. Dhe si
  luajtur! Rekordin e tij udhë - mbi 350 racave dhe fitoi titullin
  të vendit.

  Por nëse në vend
  Për të marrë një rast të përshtatshëm
  dhe mbarësi në të, Dick
  Francis mori për vete një feministe dhe të organizuar për disa
  protestuar fushatë kundër diskriminimit jockeys i gjatë dhe do të kërkonte
  rregull ndryshon garën të qetë, duke eliminuar shorties përfitimet?

  E pra,
  për shembull, duke kufizuar shpejtësinë e lejuar hedhje vlera me të cilën
  Aerodinamika fillon të luajë një rol, ose për të siguruar një riders të lartë
  më shumë kuaj të gjallë apo kuota për kohë të gjatë? Më saktë,
  ajo do të jetë tallur. Në rastin më të keq, ai papritmas dobyysya "barazinë
  mundësi "- kjo do të ishte për të ardhur keq garash qetë.


  Feminizëm

  Patriarkati është i urryer aq feministe - në fakt, vetëm ndarjen shoqërore të punës.
  Gruaja e bën për një pasardhësve të lehta dhe të ngritur, dhe gjuan burri i saj
  vigan, muret Shpella e zbukuruar me imazhin e përafërt gërvishtem
  mundi bishën dhe konkuron me burra të tjerë në të cilit


  shkop-Diggers më gjatë. Kjo është pasojë e drejtpërdrejtë e
  aksiomat biologjike, të njohura si "domosdoshmërinë femër parim" në
  Kafshët razdelnopolyh: gratë janë shumë të vlefshme
  material gjenetik për të hedhur ato djathtas dhe majtas. Dhe
  burrat nuk aq patetike. Që ata mund të mbajnë barrën e detyrave
  për të ushqyer dhe mbrojtur familjen (edhe pse ata janë më të fortë), të hapur dhe të mësojnë
  territoret e reja të konkurrojnë në betejat e përgjakshme për vëmendje
  zonja e bukur, le të nënshtruar për të pamëshirshme gjenetik
  eksperimentet e natyrës, në të cilat është në mesin e njerëzve
  lindur më shumë geniuses, por më shumë villains dhe budallenj të gjitha llojet.


  kryejnë detyrat dhe të marrë përgjegjësinë e nevojshme kredencialet. Në
  gratë e shoqërisë patriarkale janë me të vërtetë nuk lejohet të pushtetit
  dhe vendimet pabarazi ekziston - këtu
  feministet nuk gënjejnë. Por për disa arsye nuk duan të kuptojnë se i përgjithshëm
  Të drejtat civile - jo vetëm historia mekanizëm mbrojtës i njohur
  interesat e dikujt. Nuk ka gjëra të tilla si tradita, moral
  normat, parimet fetare, më në fund, ndërgjegjja njerëzore e zakonshme.


  Në mes
  të tjerët, "Domostroy" - emri i librit ishte një emër të familjes
  për të treguar patriarkal - vendosur kryesisht detyrë
  kufizojnë kokën arbitraritetit të amvisërisë familjar në krahasim me, për shembull,

  "Teach" gruaja e tij të lejuara dhe të gjymtuar dhe të vrarë - jo; pijshëm
  dhe veset e tjera që minojnë stabilitetin e familjes, ashpër
  dënuar, dhe kujdes dhe zell lartësoi, dhe kështu me radhë.

  I harxhuar
  Qëllimet. Të mammoths gjueti ndryshuar e shtunë pazar, shpellë -
  rrokaqiejt dhe pece rreth këllqeve peng e lëkurat e kafshëve -
  kostum tre-copë ose xhinse me bel të ulët dhe rituali shaman -
  Diploma e Arsimit të Lartë. Ruaj shpërndarjen patriarhatnoyi
  Rolet gjinore të mos jetë më i nevojshëm për lindje
  njerëzore, një grua mund të sigurojë vetë veten dhe fëmijët e tyre.

  Kjo është, të kryer detyrën e dyfishtë: mashkull dhe femër. Nëse për ndonjë arsye ajo është shumë e nevojshme.

  Deri në çfarë mase duhet të mos e njëjta dashuri dhe respektojnë gratë të mos jetë një feminist!

  I preferuar
  karkalec shumë studime autorë gjinore - një përpjekje për të bindur
  lexuesit dallime të dukshme biologjike mes sekseve në të gjitha
  mos ndiqni dallimet në pajisjet psikologjinë, mënyrën e të menduarit, social
  sjellje, roli në shoqëri dhe kështu me radhë. Ata thonë se të gjithë - rezultati
  Shfrytëzimi i përjetshëm dhe diskriminimi kundër grave, dhe "të vërtetë" një grua
  gjithashtu mund të punojnë si një programues, zënë më i lartë menaxherial
  pozicion për të qenë kreu i familjes ... dhe kush do të argumentojnë, të paktën, që

  grua mund të punojnë pavers, autoritetet sovjetike
  demonstruar shumë bindshëm.

  Feministet furishëm
  urrej urrej çdo femër, femërore, ajo është, ju e dini,
  degradon. Ofensiva Kult Bukuri dhe dëshira për të kënaqur njerëzit
  e turpshme, sepse ata janë të bazuar në perceptimin e grave si seksual
  objekt, logjikë femër dhe intuitë gra - mitet që kanë për qëllim të
  zvogëlojnë aftësitë intelektuale të grave, mëmësia nuk duhet të dëmtojë karrierën e tij,
  dhe pushimi i lehonisë duhet të reduktohet si seancë të gjatë në shtëpi me
  Fëmija zvogëlon vlerën e grave si punëtorë. Oh, dhe në qoftë se ndokush
  nuk e di, PMS - edhe mit seksiste shpikur për

  bindin punëdhënësit që grua - histerike,
  të cilat nuk mund të besohet me një rast serioz. Kur i dashuruar Pampers gruan
  burri i dashur ëmbëlsira harlisur, ajo është e nënshtruar ndaj shfrytëzimit: atë
  punët e shtëpisë nuk është (unë pyes veten kush, sipas feministeve,
  duhet të paguaj?).

  E drejtë, nganjëherë duket se
  Feministet korporatat punësuar gratë të mendojnë dhe të harrojmë për çdo gjë
  që pengon rrugën efektive për të përmirësuar Menaxherët
  link. Për shembull, jeta personale, feministet (e drejtë të
  vini re se jo të gjithë, por vetëm më radikal prej tyre) kanë rënë dakord të
  se "seksi - është përdhunim" (A.

  Dworkin).

  Kështu që
  deklaroi një të bukur, tërheqës, emocionale, intuitive,
  grua sexy, zonjë e bukur, nënë e dashur dhe bashkëshorte e përkushtuar
  jo i plotë dhe me të meta - Patrikana apo feministe?


  Feminizmi, barazi apo barazi

  Feministet
  talent të mahnitshme nga ana e dykuptimësisë. Shkumës në gojë provuarit
  se gratë janë në asnjë mënyrë inferiore të njerëzve, ata nuk harroni të pretendojnë
  legjislativ, pra, i dhunshëm sigurojnë shpikur ato
  Barazia - kuota parlamentare, privilegjet dhe preferencat për punësim
  Puna e nivelit statutor pagave, se burrat nuk bëjnë
  Zoti na ruajt, nuk e fitojnë më shumë ndalime "ngacmim seksual".


  Ata nuk janë të zënë ngushtë për të arritur gjithë këtë?% B
  3O e nevojshme për të kufizuar
  drejtat e të tjerëve - të tilla si votim, liria e fjalës ose
  të drejtat e pronësisë (sipërmarrës të drejtë me paratë e tij në mënyrë që të punësojë
  punonjës që ka nevojë për atë).


  Njerëzit, për fat të mirë, nuk janë të barabartë. Kjo
  do të thotë se në të drejtat e barabarta ata janë mundësi të ndryshme dhe
  Në anën tjetër, barazia mund të arrihet vetëm përmes pabarazisë. Dhe për
  Çfarë udhëhoqi eksperimente të ndryshme në vendosjen
  i barazisë - është e njohur mirë.

  Feminizmi është kuptuar shpesh
  si luftën për të drejtat e grave. Në fakt, nuk ka të drejta
  gratë, pasi nuk ka të drejta seksuale, minoritetet etnike ose

  Të drejtat e aftësisë së kufizuar - të drejtat e njeriut janë të zakonshme dhe universale,
  njëjtë për të gjithë. Por rezultat i "të përdorur" nga këto universal
  të drejtat për grupe të ndryshme sociale është sigurisht i ndryshëm - ajo
  që grupet njëjtat janë të ndryshëm dhe secili ka veçoritë saj.

  Feministet
  në kritikën e tij të patriarkatit të drejtë që në shoqëritë tradicionale
  grua (si, në të vërtetë, njerëzit), nuk mund të zgjidhin sa ajo jetoj
  ajo ishte e detyruar të ndjekin një mënyrë rutinë, ajo liked it ose
  nr. Në fakt ai është mënyra tradicionale për të ndjekur traditën. Tani, për të
  Për fat të mirë më të lehtë, duke përfshirë edhe feministet meritat - jo i pranishëm

  zhenonenavistnits dhe brezi i mëparshëm, ata të cilët luftuan për të barabartë
  e drejtë: ne kemi lirinë e zgjedhjes dhe aftësinë për të disponojë me të
  diskrecioni i saj.

  Nëse feministet turp të veshin emrin
  burrat, në qoftë se ata aq shumë për të larë enët, jo turp të volitshëm për
  prioritet nëse ata të kujdeset për figurën, dhe takë të lartë
  disi rroje sqetullat torturën në qoftë se ata ndjehen të
  të lumtur, duke i dhënë forcë dhe punëdhënës talentet xhaxhai dhe jo afër
  e cila, që ra fjala, vetë i zgjedhur, kështu që nëse ata nuk i besojnë
  burrat e tyre janë të bindur se qeveria do të marrë kujdesin e tyre më të mirë -
  Le ata.

  Dhe burri im do të paraqesë një pallto dhe bisedë

  komplimente, sepse është e mirë për mua. Unë do të kërkoj burrin e saj për të ngritur
  Unë kompjuter pa frikë të duket mjerët e dobët dhe - unë nuk kam asnjë njeri
  frikë. Unë do të qaj një hënë të plotë - Unë jam një grua dhe unë mund. Unë nuk bëj
  Shteti të ndërhyjë në meshkuj flasim - unë nuk duhet të jetë e njëjtë si
  burrat të respektojnë veten e tyre. Unë të ngrihem herët për të gatuaj kafe dhe
  vënë pranë krevatit ku fle favorite ëmbël im, pirja e duhanit
  turi aromatik. Dhe gjëja e parë që ai do të bëjë, madje as zgjohen -
  Unë buzëqeshje.

  Informacion nga artikullin "Feministet fillojë ... dhe humbin."