Feminizmi Historia dhe Ideologjia


 • Historia ...
 • Barazia ose barazi

 • Historia ...

  Po
  Ka Historikisht, se vendi ynë bëhet i barabartë me Perëndimin. Që nga kohët e lashta
  Ne kosylysya dhe pidlashtovuvalysya "mbi ta." Kështu, në raste të veçanta ajo solli
  përfitime, siç ndodhi me krijimin e flotës nga Peter I. Por këto raste janë të rralla, dhe janë
  përjashtime vetëm të provojë rregullin. Duke qenë pothuajse i padukshëm, kjo
  proces në mënyrë spontane filloi të fitojë vrullin me debugging shkëmbimin e informacionit
  ndërmjet vendeve të ndryshme dhe arriti kulmin e saj deri në fund të shekullit të kaluar.

  All "i huaj" ne gjithmonë menduar
  vazhdimisht më të mirë, më të bukur, më të saktë. Mos harroni parfum frëngjisht apo fustan me "Burda" - grua top modern ëndërron rreth tridhjetë vjet më parë.

  Vazhdo kjo
  Lista e muzikës, xhinse, të holla (një në llojin e vet që na një ndjenjë e besimit të bërë
  në të ardhmen), proceset vnutrishnosuspilni, rregullat dhe traditat.

  Çështja nëse të gjithë në gjendje për të arritur njohjen globale
  dhe suksesi i qeverisë, vazhdimisht kosyachy të tjerët, kërkon një diskutim të veçantë.
  Por ne "kthehet gjurmimin" shkëput nga Perëndimi të gjitha që është e mundur, kjo nuk është paguar
  vëmendje në sfondin historik dhe veçoritë e mentalitetit që çoi
  në një fenomen atje. Shtrembërojnë realizoj në një pryladnaty përpjekje edhe pse diku,
  të monsters surreal, por jemi krenarë që tani dhe ne "ajo" shumë,


  Duket sikur ne nuk jemi më keq.

  Vetëm të specifikojë se në përgatitjen e këtij materiali, unë shoveled
  shumë vepra mbi këtë temë, referencat historike për artikuj analitike.


  Gjatë gjithë historisë së origjinës dhe zhvillimin e feminizmit, ekspertëve
  identifikuar dy valët. I parë, i cili filloi në mesin e shekullit të 18 në Amerikë, dhe pastaj
  Evropa ishte e justifikuar dhe i arsyeshëm. Ideologët e mbrojti ligjin aktual
  gra të arsimit, punës, zgjedhjes së tij në karrierë dhe pavarësi nga
  Babai i paarsyeshëm tirani dhe burri. Gjatë kësaj periudhe, kanë qenë ligjore
  Divorcet iniciuar nga gratë, dhe më vonë - aborti i lejuar. Por ajo nuk e ka të konkurrojë
  burri për një vend nën diell.

  Ajo vetëm provuar atë - njëjtë
  Njeriu, me të gjitha pasojat e tij, jo kafshe, vetëm mbledhjen e denjë
  Këshilli Ekumenik për të krijuar, si në qoftë se ajo kishte një shpirt.

  I dytë
  Vala e fituar vrull në vitet '50 të shekullit të kaluar dhe shënoi seksual
  revolucioni, është bërë, sipas mendimit tim, farsë e vërtetë, në euforinë e një ngordhalaq,
  i cili gjeti një raketë granatë dhe kafshon pushtetin e tij të papritur dhe autoritet, pa hezitim,
  Çfarë do të ndodhte nëse të shtëna të armëve.

  Unë jam i befasuar vetë problemi
  konfrontim midis sekseve. Sepse ajo është e para së gjithash, - konkurrencë të drejtpërdrejtë
  nga Nënë Natyra. Në të vërtetë, në natyrë nuk ka asgjë më shumë.

  Dhe në qoftë se e mjaftueshme
  ishin të të njëjtit seks, natyra do të na kishte krijuar të barabartë - hermaphrodites
  me të drejtat e barabarta, përgjegjësitë dhe mundësitë. Dhe në qoftë se ajo ka vepruar ndryshe, atëherë
  kjo ka kuptim, ndonëse fshehur nga shumica e njerëzve.

  Përveç kësaj, aktual
  Struktura social gjithashtu nuk ka rënë nga qielli. Ky është rezultat i shekujve të formimit
  shoqëria nga Epoka e Gurit, kur më të qëndrueshme - mashkull - ishin
  prodhojnë vigan, dhe më shumë - të dobëta - gratë ishin në shpellat qep rrobat
  bërë v'yalyty e mishit të kafshëve.

  Të gjitha feminist i dytë vala
  Rrjedha - i sforcuar, thithur nga gisht. Ndoshta nga mërzitje. Në atë kohë,

  Age Stone, dhe gruaja kurrë nuk ka ndodhur për të provuar se ajo është në gjendje të
  mbushur buall. Para se populli ishte problem shumë i parë - mbijetesën.
  Burrat dhe gratë që punojnë së bashku, jo duke bërë atë që ju doni, dhe se çdo
  mund të bëjmë më mirë dhe më efikase.

  Sot, kur njerëzimi jeton në relative
  siguria kur shumica e problemeve të kohës për ne thjesht nuk ekzistojnë,
  mund të lëshoj trillet.

  Mendoni, për shembull, famëkeq seksi "
  Ngacmimi "- një simbol i feministe moderne
  rrjedhin. Në shumicën e rasteve (sidomos theksoj - në shumicë, dhe
  jo në të gjitha), i njëjti proces më duket disi e diskutueshme.

  Drejtësia Otaku
  me gjyqtarin kusht i cili është vetë akuzuesi. Me fjalë të tjera, gjykata ku ligji
  është vetëm i akuzuar partinë përsëri pothuajse asnjë zë,
  dhe gjyqtar mungon si një klasë.


  Barazia ose barazi

  Femër
  nga natyra e tij, është i konfiguruar për suksesin në mesin e njerëzve. Përndryshe nuk përdoret për të tilla
  Suksesi i parfum të shumta dhe kompanitë kozmetike, modës bukuri, bukuri, klubet sportive
  dhe vallet e shkollës. Dhe mos prevaricate, duke thënë:
  që gruaja është duke bërë për veten time të dashur, që të ndjehen të sigurt. Kjo
  view - bllokim logjik. Sepse nga njëra anë, njeriu nuk ka asgjë

  nuk e bën për veten e tyre, por në mënyrë që të ngjitem për të tjerët - ajo
  Kant dëshmuar i shkëlqyer. Në të tjera, një njeri i cili vërtet i shqetësuar vetëm
  tjetri, referuar si? E drejta, egoist.
  Por
  përsëri për ngacmim seksual.


  Për qëllim grua bën të suksesshme
  gjithçka për të arritur atë. Dhe, për më tepër, kërkon atë, resenting nëse përpjekjet e saj
  të shkojnë pa u vënë re. Dhe këtu ajo nuk vjen shumë etike. Për askënd
  Nuk është sekret që çdo secili ekip ka "të preferuarat" e tyre dhe "jo
  kafshët shtëpiake "në mesin anëtarëve të ekipit. Dhe qëndrimet në përputhje me rrethanat e ndryshme.
  Kjo grua inkurajon favorizon saj të bukur burra dhe shtypur,

  duke fajësuar "ngacmimit seksual" njerëzit dashamirës. Për më tepër, në qoftë se
  kështu ndodh që një grua bie në dashuri me kolegun e tij, do të jem me të në një
  shtrat dhe ajo kurrë nuk do të paraqesë atë në gjykatë. Në vend të kësaj, ai do të kërkojë të
  inkurajojnë lë të kuptohet se saj dhe flirtim, duke u përpjekur të jetë edhe sexier dhe më tërheqëse.
  Por kini kujdes nga "jo përkëdhelur" la të kuptohet për të plotësuar pas punës! Ju do të quhet
  abuzuesit stigma dhe turpi dhënë.

  Ligji është i njëjtë
  për të gjithë. Dhe, edhe ata që e krijojnë atë, nuk ka të drejtë morale për të interpretuar atë
  në një situatë të caktuar si nevojat e tyre. Dhe gruaja që kujdeset për një

  Qëndrimi i saj duhet të provojë plotësisht se me të vërtetë është raporti
  duhet: shikoni në vendin e punës
  dinjitet dhe për kafshim ndonjë lë të kuptohet, pavarësisht ndjenjave personale të atij të cilit
  ata vijnë nga, dhe për seks ankesa është në përputhje me rrethanat.

  Por
  mbetet e paqartë: çfarë atëherë ishte të përpiqen për të bërë? Pas marrjes në angazhimet
  Çdo person, pavarësisht nga gjinia, duhet të përputhet me ta. Ose pranoj dështimin e saj
  dhe plotësisht përgjegjës për gabimet e tyre. Përndryshe, unë nuk shoh asnjë ndryshim
  në mes këtë shembull dhe si portier, duke thirrur për të botës se ai është

  i zgjuar dhe di çdo gjë, të marrë një mjek për të përshkruajnë medikamente dhe gjithashtu do të emërojë
  Trajtimi i majtë dhe të djathtë, por kanë vrarë njëqind apo dy pacientë thonë, "Epo, më vjen keq,
  Unë nuk jam një mjek, unë - portier! ". Unë kam nevojë për kënaqje vetë.

  Feministet
  luajnë një pashkruara ligjet morale dhe etike, duke sjellë të tjerët të lodhjes
  dhe një tik nervoz nervor. Është gjithnjë e më e mundur për të vëzhguar një situatë ku në një
  njëjti faji gjuajtur burrë dhe grua të trajtohet një pagesë të vogël.
  Dhe është kjo - barazi? Në këtë moment në kohë për të mbrojtur të drejtat e njerëzve!

  Feminizëm
  Arma e shkathët është përdorur nga gratë për të arritur ndonjë prej saj

  qëllime. Si rezultat - vzayemonerozuminnya agresive mes një burri dhe një gruaje.

  Por ne, burrat dhe gratë, e krijuar nga një forcë: hyjnor
  Apo i huaj Nëse natyral apo - nuk ka rëndësi. Secili nga ne kemi tonat, unik
  cilësi. Femrat - urtësi dhe butësi. Burra - durim dhe vendosmëri.
  Sigurisht, ne jemi të ndryshme. Femrat -
  qëllimi i tyre dhe detyrë në këtë botë e njerëzve - e tij. Por ne kemi një qëllim të përbashkët.
  Dhe ne mund të arrijnë atë vetëm së bashku. Dhe ju duhet të mësoni të kuptuarit
  dhe aftësinë për kompromis dhe të përulur egoizmin e tij. A do të përfitonin njerëzit tanë
  Great Patriotic War, nëse radhë dhe fotografi ushtarët ishin duke argumentuar me gjeneralëve, duke argumentuar

  se ata kanë të drejta dhe ata do të vendosin fatin e tyre?

  Informacion nga artikullin "feminizmit në rusisht."