Në burra, probleme me kokë ndodhin më shpesh sesa femrat


Hulumtimet në këtë fushë kryer Akademinë e punonjësve Neurologji SHBA.
Për punën e tyre ata kanë zgjedhur 2.050 vullnetarë të moshës 70-89
vjet dhe pak javë testuar njohëse e tyre (ose
njohëse) aftësi. Kjo e fundit përfshin kujtesën, të menduarit,
aftësia për të mësuar dhe madje edhe madhësia e fjalorit të njeriut. Dritë
Shkelja e këtyre aftësive është shenja e parë e çmenduri afërt
ose, më thjesht, dementia.


Studimi zbuloi se rreth 15% e
Çrregullime të vuajtur butë njohëse, dhe burrat
në mesin e tyre ishte kohët një vit e gjysmë më shumë se femrat.

Edhe me diferencën
arsimi dhe statusi martesor i subjekteve për të përfituar gratë
burrat kanë mbetur të njëjta.

Puna më herët në këtë fushë ka treguar se rreziku i
çmenduri në gratë dhe burrat në lidhje me të njëjtën gjë, tha kreu
studimit, Dr ROSEBUD Roberts. Megjithatë, për shkak të fundit
të kërkimit shkencor u bë e qartë se përqindja ndryshon me moshën dhe preferencë
duket drejt meshkujve. Me sa duket, të moshuarit,
më shumë gjasa për të fituar atij probleme me kujtesën dhe të menduarit, atëherë
si gratë, kjo prirje nuk zbatohet. Në anën tjetër, zhvillimi
çmenduri në zhinchyn është shumë më shpejt se ajo e


seksit të fortë.