Rusia ka në plan për të futur sigurim mjekësor


Pacientët me politikën MHI, shteti do të pjesërisht
kompensuar koston e barnave me recetë, sipas një
Release FOMC shtyp.

Sipas ekspertëve, soplatezh buxheti i shtetit
mund të jetë gjysmë çmimi për të drogës. Kështu, qytetarët
me politikën MHK, kur ju të blerë drogë recetë mjeku juaj mund të
blej atë për gjysmë çmimi. Pjesa tjetër e parave do të jetë për disa
Termi i drejtuar në farmaci OBK fondit territoriale. Fondet
OBK territoriale e fondit për sigurim shëndetësor do të vijë
Buxheti për qëllim për të mbuluar shpenzimet e mjekësore
shërbime sipas garancive shtetërore.

Gjatë tre viteve të fundit në

rritur ndjeshëm konsumin mesatar të drogës për frymë.
Aftësia për të blerë drogë në gjysmën e kostos në mënyrë të konsiderueshme më të ulët
ngarkesës mbi rusët çantë, drejtorit të përgjithshëm të Kombëtare
Kompania e shpërndarjes Nastassja Ivanova. Sipas saj, Rusia
ka të gjitha parakushtet për zbatimin e sigurimit mjekësor:
sistem farmaci zhvilluar dhe OMS sistemit që funksionon mirë. Nëse
shteti do të japë garanci të fuqishme shërim në kohë dhe të plotë
Fondet, zinxhirët e mëdha farmaci do të bien dakord për të punuar në program,
Eksperti tha.

Programe të ngjashme ekzistojnë të gjatë dhe të suksesshme
punojnë në vendet më të qytetëruara.


Per shembull, sistemi
sigurimit shëndetësor publik në Gjermani mbulon rreth
90% e popullsisë dhe kompenson rreth 90% të të gjitha barnave të ofruara
Qytetarët e siguruar, Ivanov përmbledhur.