Të anesthesiologists rusë përfundojnë Droga


Sipas gazetës, dje Guvernatori i Shën Petersburg Valentina
Matviyenko i bëri thirrje Ministrisë së Shëndetësisë me një kërkesë për të shikojmë në
Situata me sigurimin ilaçe qytetin. Ngjashëm me të apeluar
Gjatë muajit të fundit të hyrë në ministrinë e Moskës
mjekët. Sipas anesthesiologists, mungesa e ilaçeve mund plotësisht
paralizojë punën e departamenteve kirurgjikale spitalore ruse.

Përgatitjet
janë të ballafaquar me mungesë të mjekëve ruse - epinephrine, atropine,
noradrenaline, dopamine, dobutamine, ephedrine dhe analoge e tyre - e përdorur
për të ruajtur funksionet vitale të pacientit gjatë
kirurgji.

Ata janë listën publik
ilaçe esenciale dhe duhet medoemos
MATYS Kits në spitale dhe ambulanca.

Deficit
Ekspertët relativisht të lira drogës shpjegojnë rastësi
për disa arsye: prodhuesit e disa prej tyre përfundojnë
rinovimi i licencës e cila duket e papërshtatshme për
për arsye ekonomike. Ndërprerja e atropine ukrainase
Përfaqësuesit e industrisë së prodhimit të shpjegoj "arsye politike."
Rregullo furnizimin me analoge të importuara të këtyre barnave në shumë
jashtë vendit gjithashtu i vështirë për shkak të kostos dhe kohëzgjatja
procesi i regjistrimit.

Sipas anesteziologu shefit të Moskës


Eugene Evdokimov, tani kanë filluar të marrin raportet e rasteve
pacientët e dështimit në anestezi në mungesë të barnave esenciale.
Shkelja e standardeve të trajtimit mund të çojë në vdekjen e pacientit,
përgjegjësia për të cilën do të duhet të mbajnë mjekët ndjekin.

Nga
Sipas ekspertëve, Roszdrav dhe Roszdravnadzor duhet të krijojë një sistem të
monitorimin disponueshmërinë e barnave të pakta në Rusi dhe CIS. Përveç kësaj,
të ftuar të urgjentisht të përshpejtuar regjistrimin e njërit importuar
vazhdojë me backup të prodhimit dhe të prokurimit në
mjekim.