Në Gjermani, protezë projektuar është futur në sy


Sipas tij, rreth tre milionë njerëz,
duke përfshirë edhe 10 mijë njerëz në Gjermani vuajnë nga Retinis pigmentosa -
retinë pihmentoza. Në këtë mprehtësi sëmundje e duhur
Vdekja retinal qelizë është vazhdimisht në rënie, që shpesh çon në
verbëri. Megjithatë, zakonisht i qelizave nervore dhe i ruajtur
është e mundur për të lidhur ato me Mikroprotez.

Ajo
përfituar ekspertë Rhine-Westphalia teknik
Universiteti Aachen dhe Instituti i microelectronic Sistemet ato. Fraunhofer
në Duisburg, i cili zhvilloi mikroprotez, i quajtur EPIRET3.

Ajo është sistemi i vetëm në botë që vepron në tel

ushqim. Me fjalë të tjera, është futur në sy nuk mikroprotez
lidheni me burime të jashtme nëpërmjet kabllor, të tjerët
Implantet e retinës. Kjo redukton operacion, thjeshton
Sistemi trajtim dhe jo shumë traumatike për pacientin.

I ri
sy mikroprotez ishte futur në klinikat e specializuara
Aachen dhe Essen gjashtë vullnetarë për disa
vjet nuk kanë parë asgjë. Pas katër javësh të ekspertëve të testimit
hetuar retinën nga sensorë elektronike. Ajo u gjet se
të gjithë pacientët ishin në gjendje të bëjnë dallimin midis harton optike.

Tani vënë
Detyra për të rritur qëndrueshmëri dhe veshin Mikroprotez, të përmirësojë


teknikë të operacioneve të vendosur. Për pacientët mund të
lundruar botën rreth nesh me sistemin tonë në të ardhmen
duhet të jetë i lidhur me një aparat fotografik që do të transmetojë implant
sinjale radio.

"Shkencëtarët dhe teknologji bashkëpunimi
Rezultatet e arritura të shquar - tha Sekretari i Shtetit në Ministrinë
Research Thomas Rachel. - Ne do të donim për të parë ata shpejt
kanë përfituar shumë njerëz të verbër. " Kosto kryer që nga 1995
zhvillim si një e tërë ishte 17.5 milionë eurove.