Në Moskë, Rusi dha pediatricians më të mira


Në sallën e kishës
Katedralja e Krishtit Shpëtimtar në 12 th Kongresi i pediatrisë
Rusia. Fituesi i "Fëmijët, mjeku" dhe "gji fëmijës
vit "ishin 8 mjekë - shtatë gra dhe një burrë, që përfaqëson
Ulyanovsk, Orel dhe rajoni Chelyabinsk, Smolensk, Republika e
Kalmykia dhe Mari El Republic dhe Altai.

Sipas kreut të Rusisë Tatiana Ministrisë së Shëndetësisë Golikova, "përvoja,
profesionalizmi dhe pediatër Reagimi varet në shëndetin dhe
shpesh jeta e fëmijëve të vegjël. "

"Duart e ngrohtë pediatër,
një njeri që vjen në shtëpi dhe na shoqëron gjatë gjithë
vitet e para të jetës, gjithë e mbani mend se si mom dhe baba ", - tha Golikov.

Ajo
theksoi se karakteri i paharrueshëm pediatri 'nga fëmijët si
Mit - Aibolit ". "Është një ndjenjë të ngrohtë, - tha ministri -
vazhdon për jetën. "

Viti pediatër konkurse '"dhe" Infermiere Fëmijëve të vitit "janë mbajtur
pesë vjet për mjekun nominimet rrethit, ekspertët mjekësore
Shëndetësor Organizatorët, kirurgët animators dhe mjekët e shkollave. Në
Këtë vit për titullin e "Doktor mirë" luftoi 45 profesionistë për titullin e "infermiere të mirë" - 15 kandidatë nga rajone të ndryshme të Rusisë.

Pesë vjet më parë, fituesi i parë i këtij konkursi ishte i njohur medicinale
Pediatër Leonid Roshal. Sot në hapje të kongresit u ndoq nga


më shumë se një mijë mjekë në këtë profesion nga të gjitha rajonet e Rusisë.

Urime për pjesëmarrësit dhe mysafirët e Kongresit dërguar presidentit Vladimir Putin dhe zëvendëskryeministri i parë kryeministrin Dmitry Medvedev.