Në Mbretërinë e Bashkuar, testimi pilulë gërhitës
Sindromi i apnea e gjumit obstruktive (OSA) është ngushtuar
lumen sipërme udhë ajrore për shkak të relaksimit natyrore
muskujt. Kjo çon në vështirësi të frymëmarrjes periodik, ulur
përmbajtja e oksigjenit në gjak, dhe si rezultat, dhimbje koke në mëngjes,
një ndjenjë e dobësisë dhe mungesës së gjumit në pacientët dhe të afërmit e tyre.
Hetuar
drogës, me emrin e koduar BGC20-0166 është një kombinim i dy tashmë
ilaçe ekzistuese. Mekanizmi i veprimit te secilit është i ndryshëm,
por të dy droga të ndryshojë sinjalizuar në qendra të caktuara
trurit përgjegjës për tonin e muskujve dhe të rrugëve të frymëmarrjes.

Studimi përfshiu 39 pacientë.

Të gjithë pjesëmarrësit u ndanë në
Detyra e grupit që ishin të ndryshme: një nga dy
agjent i regjistruar, ose kombinim i të dyjave BGC20-0166
Doza të ndryshme ose placebo.
Për të vlerësuar efektivitetin e trajtimit ishte
përdoret i ashtuquajturi indeksi i apnea / hypopnea, e cila matet
14 dhe 28 ditët e regjistrimit. Në grupin e pacientëve
mori një BGC20-0166 madhe dozë, simptomat OSA rënë mesatarisht
40%, dhe në tre nga dhjetë anëtarët e grupit të frekuencave i episodeve
gërhitës ulur me 50%, e cila konsiderohet një rezultat i mirë
trajtim.

Aktualisht Verma rënda OSA trajtohen me special


maska ​​të oksigjenit që krijojnë qëndrueshme presion pozitiv
rrugët e frymëmarrjes. Drogës e re nuk ka gjasa për të zëvendësuar
teknikë, megjithatë, zhvilluesit janë duke shpresuar se do të jetë një mënyrë efektive
me trajtimin e OSA moderuar të rënda.