Në 2012, njerëzit do të rritet më të vjetërDeri kohët e fundit, eliksir i rinisë ishte vetëm një koncept, e cila është përdorur shpesh në mitologji dhe fiksionit.
Mori heronj tregime dhe legjenda shpëtoj të gjitha efektet negative të plakjes e tij dhe përgjithmonë ndalur degradimin e njeriut. Sigurisht, disa prej nesh do të refuzojë për të "mollë molodylni" në jetën e vërtetë, por ende shpreson për shpikjeve eliksir i rinisë nuk është e justifikuar.

Por shkenca nuk qëndrojnë ende. Sipas shkencëtarit amerikan CIRa Barzilay College of Medicine në New York, eliksir i rinisë do të jetë në dispozicion për testim në fillim të 2012. Sipas CIRa, trashëgimia jonë gjenetik është më i rëndësishëm në përcaktimin se si ne e shohim të rinj dhe sa i fortë është shëndeti ynë.

Në planetin tonë tani jeton shumë njerëz mosha e të cilëve i tejkalon 100 vjet, të cilat i mbajnë formë të shkëlqyer dhe mund të përzënë një makinë, dhe madje edhe të angazhohen në punë krijuese. Sipas shkencëtarëve, kjo është dëshmi se personi në të dy llojeve është aftësia për të jetuar më shumë se një shekull dhe për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve vdekjeprurëse. Në njëqindvjeçarëve janë një lloj i veçantë i gjeneve që parandalojnë zhvillimin e sëmundjeve të zemrës dhe kancer. Për këtë arsye, në mënyrë që të trajtojnë njerëzit nga plakjes, duhet të ndahen për ADN-në e këtyre gjeneve dhe përdorimit të tyre për përgatitjen e eliksir i rinisë.

Shkencëtarët Pavdekësia nuk e kanë premtim, por plakja e ngadalshme do të në disa vjet, pas një seri eksperimentesh.


Rezultati i kësaj pune është që të krijojë një tabletë ose shurup se për përtëritje e trupit që do të merren çdo ditë, duke filluar nga ora 50 vjeç.

Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.