Sekt totalitar


 • Sekte
 • Sekte

  Një tipar karakteristik i kohës sonë është diversiteti fetar. Megjithatë, e kuptojnë të gjithë këtë edhe për njerëz të arsimuar nuk është e lehtë. Përveç tradicionale ose, siç thonë ata, kishat kanonike, ka shumë organizata që janë formuar në kohën tonë. Disa prej tyre janë grabitur mjaft brazenly nga pasuesit e tij, dhe disa të shkatërruar, si moralisht dhe fizikisht.

  Pyetja është se si të bëhet dallimi në mes të lëvizjeve që janë të bazuara në dëshirën për të gjetur të vërtetën e atyre liderët e së cilës fitimi nga famullisë apo zombuyut?

  Disa psikologë kanë identifikuar disa karakteristika të sekteve të rrezikshme totalitare.

  Nëse pas hyrjes në disa prej kishave të ketë në një mënyrë apo tjetër të jetë e nevojshme për të regjistruar, plotësoni një formular, ku ju do të lënë informacionin e kontaktit tuaj, emrat e të afërmit, gjendjen financiare (për shembull, të përcaktojë se cila pronë ju vetë), pastaj të menduar rreth ku keni qenë.

  Që ju mund të aplikoni një shumë, shumë me edukatë (dhe nganjëherë vëmendje të njeriut të vetmuar - një gjë shumë të vlefshme), por ka shumë të ngjarë që ju, si të thuash, ohmuryaye.

  Nëse organizata rehihioznoy futur disiplinë të rreptë, hierarki, ndjek e fshehtësisë, ajo mund të konsiderohet si një tjetër shenjë të totalitarizmit.

  Nëse ju vazhdimisht dhe në mënyrë agresive kërkuar për të bërë një kontribut material, nuk ngutemi për të pjesë me paratë e tyre. Pyetni thesar sa të hapur disponuar. Ju mund të siguruar vetëm nëse ju jap një raport të plotë, ku do paratë tuaja dhe paratë e famullisë të tjera. Por asnjëherë të kalojë pasuri me vlerë (apartament, vilë, makinë) për Kishën, është një mashtrim, si në qoftë se ajo ishte e ligjshme.




  Nëse pasuesit e sektit futur dietë të rreptë që duhet të respektohen në mënyrë rigoroze; në qoftë se ju të përpiqet për të detyruar të braktisin produktet në klimën tonë të nevojshme për një jetë të shëndetshme, atëherë kjo është një tjetër mashtrim.
  Dhe, që jetojnë në vendet jugore si Indi, ku rriten perime dhe fruta, të mbushura me të gjitha substancat e nevojshme mund të jetë një vegjetarian absolute.

  Por në qoftë se ju jetoni në një gjerësi të Moskës, pa mish ju nuk mund të bëjë pak, por ju duhet të hani, përndryshe trupi dobëson, ju zvalyatsya sëmundje, depresion. Dhe fëmijët në latitudes tonë jo të mishit në të gjitha kërcënuese çmenduri.

  Udhëheqësit fetarë që me të vërtetë kujdesen për nxënësit e tyre, nuk torturojnë ato dietat e padobishme dhe të rrezikshme.

  Por më lart nuk është gabim kryesor në përcaktimin e trendeve. Ka dy karakteristika kryesore. One - presion psikologjik mbi fundin e botës, ju mund të siguroj se apokalipsi po vjen së shpejti, vetëm pak mund të ruhen dhe vetëm një kishë, atëherë shpëtimi është i mundur.

  Eskatologjia, shkenca e fundit të botës gjë është e komplikuar, dhe ka mendjen e madhe mezi kuptoj, por unë personalisht mendoj se aktgjykimi është brenda çdo qenieje njerëzore dhe një fuqi më të lartë mund të na shkatërrojnë në qoftë se ne nuk jetojmë moralisht.

  Prandaj, ju nuk duhet të dorëzohej për panik. Sidomos që një kishë shumë e njohur, nxitësit e cila mund të gjenden, ndoshta, në çdo qytet të botës, disa herë shpalli datën e fundit të botës dhe çdo herë një një i ri, por ne mund të shohim se toka rrotullohet.

  Së fundi, një tjetër shenjë e sekteve totalitare: ju premtojnë një jetë më të mirë pastaj pas vdekjes ose i dytë që vjen, por në jetën e ju duhet të vuajnë. A nuk e besoj dhe të gëzojnë jetën, të jetë i lumtur tani, është e rëndësishme si këtë jetë dhe në tjetrën. Si një filozof, kjo jetë si një trampolinë për jetën e ardhshme, kështu që ju duhet të gëzojnë të pastër brenda, zemra e lumtur, edhe pse, pa marrë parasysh sa e vështirë.

  Pra jetoj schastvivo, por mos bien në kurth.

  Informacion nga artikullit "Si të njohin një sekt totalitar?".