Rastet e sigurimit


 • Turistët Kursk organizojnë vetë të papriturat
 • Hollësitë e sigurimit
 • Lufta notar me Moray
 • Ruajtja pjesën tjetër - e duarve të turistëve


 • Turistët Kursk organizojnë vetë të papriturat  Në shtator 2007 grua ruse Turqisht vënë një faturë të madhe në spital për të ndihmuar në lindjen e fëmijës. 2 korrik të këtij viti në një aksident me makinë plagosën 12 turistë rusë. Sipas mediave kombëtare, në 2007, Turqia ka ndodhur 1 në Evropë në numrin e aksidenteve. Ne kemi vendosur për të gjetur se në çfarë ndihmë mund të presin turist tonë që udhëtuar.
  Hollësitë e sigurimit  "Kur një person merr në një aksident me makinë, gjëja e parë që ai e quan kompania e sigurimeve.

  Vetëm duhet të vijnë me pushime dhe në qoftë se ju keni probleme ndodhur shëndetin apo aksident - thotë Drejtori i agjencive turistike Përbashkët Commonwealth Kursk Eugene Kosorukov. - Çdo qytetar i asaj që shkon me pushime, një agjenci e udhëtimit duhet të merrni sigurim shëndetësor, e cila është përfshirë në çmimin e turneut të tij. Politika që rezulton duhet të jetë në turne me ta, nëse është e nevojshme, thirrje për telefonin tuaj në të, dhe ju do të jenë të ndihmuar. "


  Megjithatë, ka shumë nuanca. Treat ju do të jetë vetëm ato sende të specifikuara në sigurim. Prandaj, para se të japin para për një biletë, ju duhet të shqyrtojë me kujdes të gjitha dokumentet, veçanërisht kontratës dhe të sigurimit.


  Çdo operator i mirë turne lidh një kontratë me një kompani të sigurimit për sigurimin e llojeve të caktuara. Sigurimit mund të jenë të llojeve të ndryshme, zakonisht pesë prej tyre. Class "T» (transport-klasë) më e lirë dhe përfshin gamën më të vogël të shërbimeve, «M» (mjekësor në klasë) - pak më të shtrenjtë, por një nivel më të lartë të shërbimit, "E» (ekonom-klasë) ofron të gjitha shërbimet e nevojshme mjekësore përveç dentare, dhe "B» (biznesit të klasit) shtuar kujdesin dentar deri në 200 në. që është, përveç kësaj, të kompensohet humbja e bagazhit. «V» (vip-klasë) mbulon të gjitha shpenzimet mjekësore, ligjore, valixhe e humbur, dokumente dhe mbërritjes palës së tretë të siguruar.
  Të gjitha agjencitë e udhëtimit zakonisht punojnë me klasë ekonomike sigurimit është "E". Në vizitor të saj duhet të sigurojë çdo ndihmë mjekësore dhe riatdhesimin e trupit në rast të vdekjes. Të dashur operacione të tilla si transplantet e organeve, të armëve protezave dhe këmbët, të sigurimit nuk paguan. Dhëmbët gjithashtu nuk do të shëroj - ata më mirë të kujdeset për të udhëtimit. Nëse klienti nuk është i kënaqur me sigurimin që ofron agjenci udhëtimi, dhe ai dëshiron për të rritur listën e shërbimeve në dispozicion do të duhet të negociojë me kompaninë e sigurimeve individualisht. Por ne duhet të mbajnë në mend se çdo lloj i sigurimit nuk përfshin shërbimet për frekuentimin e lindjes.

  Kjo është e kuptueshme - përndryshe shumë rusë të kërkuar për të lindur në vendet ku këto shërbime ofrohen në një nivel më të lartë.
  Lufta notar me Moray  Një caveat - sigurimit nuk zbatohet në qoftë se personi ka vuajtur, duke qenë në dehje alkoolike. "Ka pasur një rast - thotë Kosorukov. - Drunk pushimi hipur në një motor në Turqi, i ra ndër këmbë dhe i theu krahun e saj. Duke e ditur se në qoftë se i tillë do të jetë në spital, ai do të duhet të paguajnë dhe të paguajnë mjekët ai shkoi për të fjetur në hotel. Pereterpivshy dhimbje u shfaq në një spital rus ditën tjetër ishte në formë të mirë dhe mori ndihmë falas. "
  Nuk ishte një tjetër rast ku pushimi ynë i dehur në Maldive u përpoq për të marrë fotografitë e Moray - i njohur të jetë krijesë shumë e rrezikshme. Me sa duket, peshku nuk u krijua për të xhiruar, pastaj u bë një turist mundi atë në fytyrë. Moray acaruar grabbed notar në personi vidhopyvshy copë të konsiderueshme të mishit.
  Burri im kishte për të predhë nga një shumë të rregullt për shërbimet mjekësore. "


  Shkuarja në një udhëtim, është e këshillueshme për të marrë një çantë e ndihmës - një grup i barnave standarde të humbasë ndonjë zakonet. Dispepsi ndodh në vendin e ri nuk ishte e gjitha për shkak të ndryshimeve në ushqim dhe ujë. Dhe përshtatje ndaj klmës është shumë.

  Pryplyusuyte më shumë sunburns, shkurtime dhe kafshon dhe kap ato me ato medikamente që ju jeni të shpëtuar në situata të ngjashme.
  Ruajtja pjesën tjetër - e duarve të turistëve  Një gjë më shumë: nëse keni blerë turne nuk pushimi në operatorin e saj turne në hotel, në shtëpi, dhe në rrugë, të paguajnë shërbime mjekësore në rast të ngjarjes së sigurimit mund të jetë një problem. Dëshirojnë të kursyer turistët rusë zakonisht blej turne nga shitësit në rrugë. Në të vërtetë, ata janë më të lira, por ajo duhet të kihet parasysh se autobusi nuk është aq e nxehtë, shpesh është - sinqerisht shkatërrim i vjetër. Nuk është e habitshme për një aksident të tillë.

  Gjithashtu, nuk presin që udhëzues do të bisedoj me ju në gjuhën tuaj amtare.


  "Pjesa tjetër është më e mirë që të rrinë shprehjet: turistët e shpëtimit - punë dore e turistëve - thotë Eugene Kosorukov. - Ajo është në çdo rast nuk zbatohet për të ruajtur në ujë. Unë do të thotë që ne duhet të jenë të kujdesshme. Për shembull, nuk do të shkojnë natën vonë për suvenire në disa rrethin e dobët, shtëpi vetëm popullatës lokale, ose hidhen nga një bankë e lartë në det. Me pak fjalë, nuk e bëjmë këtë udhëtim të rezikshëm tani. "


  "Një prej klientëve tanë, duke pushuar në Kaukaz, u hodh në det dhe theu të dy këmbët - vazhdon të Eugene.

  - Për politikën normale të sigurimit shëndetësor ajo mori ndihmë në një spital lokal, dhe se agjencia e tij e siguruar udhëtimit, harruar krejtësisht. Viktima ishte duke udhëtuar në shtëpi në një autobus të mbushur me 1.200 kilometra vidhos deri me kokë poshtë. Dhe në qoftë se ajo shkoi për të siguruesit të udhëtimit, ajo nuk do të duhet të vuajnë kaq. Kompania është e obliguar për të dhënë atë një makinë të posaçme për mirëmbajtësi dorëzimit në shtëpi. "


  Për një nga udhëtarët e kohës së lirë Kursk fatale. Një burrë vdiq ndërsa nuk kuptohet plotësisht rrethanat. Vetëm dokument që hajdutët e majta - një politikë të sigurimit mbi të dhe e dinin të vdekur.

  Edhe pse kuryanin qëndruar në pushime jo, lënë në një kohë, përfaqësues të shoqërisë së sigurimit, të kuptuarit kompleksitetin e situatës, familja paguar koston e riatdhesimit të trupit.


  Nëse udhëtojnë jashtë vendit ju nuk keni asnjë sigurim, nuk ka të holla, të paktën ju mund të kontaktoni tuaj lokale Kryqin e Kuq, e cila është në të gjitha vendet. Ata ofrojnë kujdes mjekësor falas.