Ne krijuam një kurë për rrezatimit


CBLB502 drogës është testuar në kafshë. Dhe testimi
tregoi se drogës i ri mbron nga rrezatimi në qelizat e shëndetshme
palca e eshtrave dhe të traktit digjestiv. Në këtë rast, megjithatë, kjo mbrojtje
nuk zbatohet për qelizat e kancerit.

Gjatë testeve të miut dhe
monkeys injektuar drogë para se të vë në dukje
Doza vdekjeprurëse e rrezatimit ishin më shumë gjasa për të mbijetuar ose të jetojnë më gjatë
se kafshët që nuk janë dhënë ilaçe.

Duhet të theksohet
që e barnave të reja, nuk ka pasur efekte anësore.
Por tani CBLB502 duhet të testohen në një mjedis klinik.

Nga
Sipas krijuesit, CBLB502 mund të përdoret për të mbrojtur kundër

Rrezatimi gjatë aksidenteve bërthamore të ngjashme me Çernobilin, në rastin e
Ekstremistët përdorim të bombave të pista.

Në fjalët e Andrea
Gudkov i Institutit të Kërkimeve në Cleveland, Ohio, shkencëtarët
duke u përpjekur për të mësuar qelizat e shëndetshme imitoj aftësinë e qelizave të kancerit
shmangur vetë-shkatërrimin. Kjo detyrë ishte për shkencëtarët
të siguruar natyrën e përkohshme të kësaj efekt dhe mundësinë e anulimit. "Ne kemi treguar se një medikament i ri është efektiv kur administrohet
ajo si të rrezatimit, dhe pas saj, "- tha ai.

"Shkurtimisht
Ndikimi i drogës mund të përshkruhet si vijon: CBLB502
redukton toksicitetit rrezatimi pa pakësuar anti-kancer terapeutik


rrezatim dhe pa shkaktuar detyruar nga jonizues
karcinogjenet rrezatimi "- shtoi ai.