Ulur po aq e rrezikshme sa pirja e duhanitShkencëtarët e Nju Jorkut thonë se mungesa e aktivitetit motor prodhon të njëjtat efekte si pirja e duhanit.

"Pirja e duhanit - shkaku i parë i sëmundjeve të zemrës, por prosydzhuvannya në një karrige, një karrige dhe një shtrat të çon pikërisht në të njëjtin rezultat," - thotë një kardiolog amerikan David Kouen (David Coven).

Një mënyrë jetese i ulur çon në sulme në zemër, tru, obeziteti, diabeti dhe vdekje të parakohshme.
Kur ne të ulemi - në transport, në punë, në shtëpi, në një restorant - trupi ynë është i detyruar të ulet, duke përfshirë edhe modalitet këmbeni akumulimin e burimeve, dhe më shumë që ne kemi për të shpëtuar, aq më e vështirë që ne të lëvizur.

Rreth vicioz

Çfarë duhet të bëni? Shkencëtarët thonë: në paku gjysmë ore në ditë të ecje aktive - dhe trupi do të na falënderoj ruajtjen e peshës brenda kufijve normale, nivele të ulëta të hormoneve të stresit, të ulur ankthin dhe për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm dhe humor.

"Në çfarëdo pjesë të botës jetoni, nuk ka asgjë që mund të zëvendësojë aktivitet të rregullt fizik - thotë Profesor Mario Maranhão (Mario Maranhão), President i Federatës Botërore të Zemrës (Federata Botërore Heart). - Një përpjekje e vogël - dhe jeta juaj do të bëhet shumë më intensiv dhe interesant, sepse do të ketë forcat për të bërë atë që dukej e pamundur ".


Për fat të keq, problemi është i rëndësishëm jo vetëm për të rriturit. Fëmijët në mbarë botën më pak kohë në lojrave celular jashtë dhe më ulur në kompjuter dhe duke parë TV.

Mjerisht, por shkaku i trashje fëmijërisë së përgjithshme në Shtetet e Bashkuara është kryesisht mungesa e aktivitetit fizik - jo një risi. Fatkeqësisht, mungesa e lëvizjes ndikon negativisht jo vetëm pamjen e brezit të ri, por edhe në tru, prandaj - aftësia për të arritur qëllimet e saj.

"Ne hap vital - thonë shkencëtarët. - Turn off televizorë, kompjuterë dhe lojë consoles, dërgojnë fëmijët në rrugë për të publikuar ato topa, litarë kërcejnë, biçikleta, patina patina dhe skateboards.

Dhe shkoni pas tyre, duke marrë dëshirën që të jetë i shëndetshëm dhe të ndjehen të lehta dhe lartësi për të bërë ëndrrat e tyre! »