Më të pakënaqur me kujdesin shëndetësor në - banorët e kryeqytetitFakti që në 2010, e Muscovites ishin gjashtëdhjetë për qind e rusëve të cilët janë të pakënaqur me nivelin e shërbimeve mjekësore, tha në një takim me programin e modernizimit të Ministrit të kryeqytetit Shëndetësisë së Shëndetësisë dhe Zhvillimit Social Tatjana Golikova Rusi.

Ministri Sotsrozvytku beson se arsyeja e pakënaqësisë është kryesisht vdekshmëri të lartë në rajonin e Moskës për shkak të temperaturës së lartë të ajrit dhe ajrit të pastër zëvendësuar smogut nga pyjore dhe torfe zjarret. Golikova, tha se në muajt e fundit shkalla e vdekshmërisë në Moskë u rrit me 4,4 për qind, ndërsa gjatë - më pak se 1 për qind, ndërsa rajonet e tjera kishin nga të nxehtit e verës valët e fundit.

Në të njëjtin takim, kryeministri Vladimir Putin tha se shërbimet mjekësore e kryeqytetit nuk ishin të përgatitur për ndryshimet e papritur në kushtet e motit dhe nuk arriti të sigurojë qytetarëve me të përshtatshme për nevojat e tyre në kohën e duhur dhe kujdesin e cilësisë mjekësore. Sipas Putin, shumica e këtyre bankave nuk janë edhe të denjë "tre" për cilësinë e punës së tyre.

Gjithashtu në takim foli për rritjen e 2010 në Moskë vdekshmërisë nga kanceri, vrasje, vetëvrasje dhe gjatë aksidenteve. Në të njëjtën kohë, tha Golikova, ekzaminim klinik zbuloi një sëmundje gati 3,4 përqind më pak se sa mesatarja për Rusinë.


Ministri dyshon në rëndësinë e këtyre të dhënave për gjendjen reale. "Ose të ekzaminimit klinik të vijnë plotësisht i shëndetshëm, dhe ne gjithmonë të tregojnë të njëjtën gjë apo ka disa faktorë të tjerë," - tha Golikov.

Në përfundim, u vendos që të fillojnë të formojnë qendra ndër-territoriale të kujdesit mjekësor, të cilat do të hequr një pjesë të barrës së klinikave, nuk mund të përballen me detyrat e tyre duke përfshirë edhe përmes fluks të madh të pacientëve.