Kirurgët e punës të trajnuar në turqiStudim përparimet e fundit teknologjike, i kryer Bioinxhinieri në Universitetin Duke (Universiteti Duka), tregoi se një robot pa asnjë ndihmë të njeriut gjatë një seancë mund të përcaktojë dëme zjarri në modelin e trupit, për të përcaktuar metodën e largimit të humbjes dhe të marrë disa analiza.
Hulumtuesit besojnë se si teknologjia zhvillohet shumë shpejt, robots autonome së shpejti do të jetë në gjendje për të kryer procedurat më të zakonshme kirurgjikale.

"Më parë këtë vit ne kemi treguar se si një robot i kontrolluar nga inteligjenca artificiale, me lokacion ekstreme saktësi ka vazhdimisht calcifications dhe cysts në modelin e gjirit," - tha shkencëtarët.

"Tani ne jemi duke treguar punën e punës për marrjen në analizën e indit të prostatës, natyrisht, jo ende në një person të gjallë."

Eksperimentet mbi indet e gjallë janë kryer. Për këtë qëllim, gjirit gjeldeti, gjeldeti indit të gjirit, si shumë të ngjashme me indeve njerëzore.

Në eksperimentet, sytë robot shërbyer si një makinë me ultratinguj dhe ekipi nuk ka marrë nga njeriu, por nga inteligjenca artificiale, software që ka një 3-D foto "trupit" në kohë reale. Ne gjithashtu kishte një "dorë" mekanik që mund të bëjë të njëjtën gjë instrumentet biopsi dhe kirurg.

Hapi i ardhshëm në kërkimet, thonë shkencëtarët - duke punuar me gjoks të njeriut.