Puna pas burgut


 • Tregu i punës
 • Filloni me të vogla
 • Mos kini frikë për të ofruar shërbimet e tyre

 • Ju jeni të lirohet nga burgu. Ne kemi nevojë për të marrë një punë, të kujdeset për familjen, ose të paktën veten e tij. E drejta për të punuar me të gjithë ata. Në praktikë, ky rregull është thyer shpesh. Punëdhënësit nuk duan të luajnë me ish të burgosurit. Çfarë duhet të bëni në këtë situatë?


  Tregu i punës

  Pra, ju keni ardhur në zonën ku ka një shkëmbim të punës, ka disa punë, por shumica e këtyre vendeve të punës nuk mund ta gjeni ju. Çfarë duhet të bëni? Shko në zyrën e punës ose në këmbim të punës. Nuk ju plotësoni dokumentet dhe të ju jap tri fusha për të punuar. Nëse ju keni këto tre kompani, është ajo ku ju vijnë në zonat jo të punësuar, ju duhet ta dini i papunë dhe pastaj ju duhet të paguani përfitimet e papunësisë.

  Manual është shumë i vogël, por ju keni të drejtë për të marrë arsim të lirë në shtetin e Qendrës së Punësimit.

  Për shembull, ju mund të dërgoni kurse kompjuteri. Kush e ka arsimin e mesëm, mund të dërgojnë në kurse të kontabilitetit.
  Kjo është një lloj i arsimit që kërkojnë një shumë mjaft të holla nga ana juaj, ju të qenit i papunë mund të merrni falas.

  A ju pëlqen të papunë kanë të drejtë të udhëtimit të lirë, të drejtën e qasjes së lirë në filma, teatro dhe muzeume. E drejta, natyrisht, nuk është shumë i madh, megjithatë, dikush ata ndoshta do të jenë të interesuar.


  Filloni me të vogla

  Pra, në mënyrë që të merrni papunë, ju duhet të merrni tre dështim.


  Por çfarë? Për shembull, ju vijnë në disa kompani, ju presin që të paguajnë, të themi, 5 mijë, dhe ju thonë se nuk ka, i dashur mik, ne kemi 5 mijë rubla që ju merrni, ju merrni vetëm 700 rubla. Ajo pajtoheni apo jo? Nga këndvështrimi im, duhet patjetër të bien dakord. Përse? Praktika tregon se personi të vendoseshin në çdo punë ku ka shumë e ulët krahasuar me standardet e tij, të ardhurat, nëse punonjësi i ndërgjegjshëm, më shpesh ajo është në gjendje të bëjë një karrierë, është në gjendje të lëvizë. Studimet kanë treguar se ndonjëherë, për shembull, kanë disa kompani në këtë kompani rrogë mesatare prej, të themi, 6 mijë, por kur ata vijnë në një person të ri, ata e dinë se ajo kurrë nuk do të flasin.

  Nëse kjo është një kompani serioze, ata gjithmonë pretendojnë se ata nuk mund të paguajnë më shumë se 600 rubla. Dhe ata shikojnë në njeri, duke studiuar atë. Nëse ata e shohin se ky person është i pranueshëm për ta, gradualisht rritjen e pagave. Nëse e papranueshme, ajo vjen nga organizata. Pra, kurrë nuk mendoj se ju mund të vijnë pas kolonisë, të marrë punë të paguar mirë dhe të jetojnë në mënyrën që ju dëshironi. Shpesh, kjo është e pamundur.


  Mos kini frikë për të ofruar shërbimet e tyre

  Imagjinoni një situatë - ju nuk doni të shkoni në këmbim të punës, ju dëshironi të shikoni për një punë vetë. Çfarë duhet të bëni? A veten në një makinë shkrimi apo kompjuter, ose shkruani me diçka të dorës si një kartëvizitë.

  Për shembull, shkruaj: Dua të gjej një marangoz të punës apo marangoz. Të kënaqur me të ardhura jo sime më pak se 1200 rubla. Numri i telefonit për një lidhje të tillë. Trajtuar për një lidhje të tillë. Emri, mbiemri tilla dhe të tilla. Përvoja praktike e, të themi, një vit e gjysmë. U lirua nga burgu. Ejani në ju sipërmarrje të Shefit të Shtabit, dërgoni atë letër tuaj, gjeni telefonin e tij. Ecni rreth 10-15 kompani pastaj thirrjet dalëse këto kompani. Nëse ju shkoni në këtë mënyrë, ka shumë të ngjarë, duke parë se ju jeni një njeri serioz i ri se ju jeni tru, tru, ka disa iniciativa dhe energji, unë mendoj 2-3 biznesit ju jeni të sigurt për të marrë një përgjigje pozitive dhe ju them po, vijnë në për një intervistë, ne jemi të gatshëm për të punësuar ju.

  Atëherë ju do të keni një zgjedhje.

  Mos harroni, nëse ju punësojnë më shumë se 5 ditë, Kodi i Punës ju janë të nevojshme për të nxjerrë manual. Në libër pune ju duhet të specifikojë arsyet mbi të cilat ju janë të punësuar, dhe historinë e punësimit të depozituara nga vendin tuaj të punës. Nëse keni nënshkruar një kontratë pune, bashkangjitni një kopje të vetë, sepse në qoftë se ju pastaj të vendosë për lirimin e të paligjshme, nuk ka kontratë pune, ajo është shumë e vështirë për të provuar se ju e bëri këtë punë në kompani kanë qenë para se të angazhohen jo ' Angazhimet.

  Informacion nga artikullin "Jeta pas lirimit"