Pesë mitet për përdhunim


 • Miti numër 1.
 • Miti numër 2.
 • Miti numër 3.
 • Miti numër 4.
 • Numri Miti 5.

 • Miti № 1. «Për mua kjo nuk do të ndodhë"

  Për të thonë se popadayemosya nga injoranca, ju nuk mund! Çdo ditë me ekranet e blu nga faqet e gazetave dhe revistave ne rezervuar dhe shembuj vizuale të krimeve të tmerrshme dhe të dhunshme. Pse të mos i mësojnë?!

  Çdo viktimë, edhe një fqinj në ulje - "kjo është si unë nuk e bëjnë." "Për mua kjo nuk do të ndodhë", - bërtiti gruan, ndjenja edhe një herë fatin. Dhe kur, një ditë jo, kjo është ende duke ndodhur, shoku refuzon dhimbje nga plagët e tij, "Si mund kjo të ndodhë me mua?!".

  Ata thonë paralajmëruar - është forearmed, por kjo duket si disa gra, ky parim nuk punon.

  Ka një mënyrë mijë dhe një për të korrigjuar sjelljen në situata potencialisht të rrezikshme, ato nuk janë të ruajtura mbyllur në laboratorë të fshehta të inteligjencës, e ata flasin, shkruajnë, ata janë mësuar në shkollë. Vetëm gjithë kjo mbetet teori e thatë, e cila niset nga koka kur ajo është "momenti i së vërtetës."

  A është e lehtë për t'u çlodhur dhe për të marrë veten në dorë kur frika kafshë drowns nga arsye dhe intuitë? Kështu, është e vështirë, por e mundur në qoftë se ju jeni gati për këtë subconsciously. Mos e mbyllni ndërtesën pas errët ose të punësojë një gjeneratë e rojeve. Ju mund të armatosen, por duhet të jetë në gjendje të përdorin armë. Për ta bërë këtë, ne duhet së pari të kuptojnë faktin trishtuar se kjo mund të ndodhë për të gjithë, dhe ju nuk mund të jetë përjashtim i lumtur.  Miti № 2. Kush përdhunues?

  Besohet se ajo freaks njerëzit me personalitetin mendërisht të shqetësuar apo të heshtur. Sigurisht që ka. Por në qoftë se ajo ishte vetëm në këto statistika nuk do të na trembin numrat si mbresëlënëse. Në të vërtetë, në shumë sëmundje mendore vërejtur devijime seksuale, por më tepër ata janë të shprehur në rritjen e oreksin seksual dhe shthurjes seksuale në marrëdhëniet sesa në prirje të hapur për dhunë.

  Për më tepër, shumë perversion seksual pushuar të jetë i rrezikshëm për shkak të disa legalizimit morale në një shoqëri që ishte për shkak të revolucionit shumë pritur seksual.

  Pra, ku nuk kemi marrë rrezikun? Paradoksale si ajo Dashuri - nga njerëz të thjeshtë, normale, kështu që të flasin,!

  Këta janë njerëz me të cilët ne jetojmë nën të njëjtën çati, ne do të shkojmë në një automjet, një shëtitje në rrugë.
  Dhe në qoftë se ju mendoni se përdhunues - një bomzhuvatoho, person analfabet që është i regjistruar në psyhdyspanseri, ju jeni thellësisht i gabuar. Shpesh kjo të mirë-veshur, njeri interesant i ri i cili me forcë sugjeroj që ju udhëtim.


  Miti № 3. Kur "gjeni" një përdhunues?

  Çfarë rreziku ju pret pas shkurret - kjo është një tjetër ide e gabuar fatal i gruas moderne. Kohët e fundit, më e rëndësishme ishte një skenar krejtësisht e ndryshme, "rastësor njohje - koha e kaluar së bashku -. Përdhunim"

  Udhëzon në rrugë të dyshimta, miq të rinj, shoferët e rastit duke ofruar një udhëtim të - të gjitha prej tyre njëjtin burim i rrezikut si maniak seksual fshehur në rrugica të errëta të. Dhe nëse shans për të përmbushur një maniak është relativisht i vogël, të përdhunuesit "normale" që hasim çdo ditë.

  Mos e humbni vigjilencën dhe kur kanë të bëjnë me njerëzit e njohur. Në praktikë, si një përdhunues mund të bëjë askënd, dhe mik të vjetër dhe koleg dhe fqinjit në tavolinë.


  Miti № 4. «Unë jam nga ajo botë"

  Shumë gra dëgjuar për përdhunim, gabimisht besojnë se viktimat e përdhunuesit janë vetëm vajzë tërheqëse të rinj.

  Dhe unë them, është jashtë moshën kur ju mund të merrni në këtë situatë. Dhe në përgjithësi, "këta" burra në mua nuk i kushtoj vëmendje, ata kanë edhe frikë.

  E pra, në drejtësi, duhet theksuar se shumë nga viktimat e përdhunimit - ajo me të vërtetë është një vajzë 16 deri 25 vjet. Së pari, ata detyrojnë pamja e tyre tërhoqi njerëz të etur për të përmbushur instinktet. Së dyti, ata janë mjaft naiv dhe sylesh sa t'i mashtrojnë ata shumë më të lehtë. Së treti, të shtypur moralisht dhe fizikisht vajzë e re robëri më e lehtë se grua të pjekur, me përvojë dhe të fortë. Kështu, në shumicën e rasteve ajo është.

  Në shumicën, por jo të gjithë.

  Mjerisht, nuk ka asnjë kufizim moshe, që vijnë nga të cilat gratë mund të ndihen të sigurt. Statistikat thotë se rreth një e treta e përdhunimit llogaritë për të miturit, dhe 2% e viktimave - femra mbi 60 vjet. E gjitha varet nga situata dhe përdhunues.

  Edhe një grua mund të pësojë dhunë të rastit nga një shok i cili abuzuar alkool, kolegët, të cilët ka kohë që "vënë në syrin e saj," apo grupet e llum të rinj, drogës droguar. Dhe pasojat mund të jenë shumë më keq. For Combination mbajtur një grua është si një shok.

  Ajo nuk e di se si të trajtojë atë.

  Frikë të tregoni askujt. Dhe në qoftë se kështu që fëmijët të mësojnë? Se si njerëzit reagojnë për këtë? Çfarë do të ju shikoni? Frika përplasje të rehatshme jeta, e përditshme mund të lehtë të sjellë një avari nervor dhe madje edhe vetëvrasje.


  Miti № 5. fatin e keq

  Një tjetër mit është qëndrimi ndaj përdhunimit si e keqja, e "sheshin hyjnore", një lloj ndëshkimi, që nuk mund të shmanget. Natyrisht, ajo nuk është. Mund t'i nënshtrohet përdhunojnë ndonjë grua dhe karma e saj është krejtësisht i pafajshëm. Vetëm një sillen më me kujdes, pa rënë në kurth dhe nuk provokuar situatën. Të tjerët janë duke shkuar për të përmbushur më pasuri-lyhodiytsi dhe pastaj ankohen për fatin e keqe.

  Në fakt, shumica e përdhunime të mund të shmanget lehtë nëse viktima potenciale ka zgjedhur kursin e duhur të veprimit. Sigurisht, askush nuk thotë: "gjoja për të fajësuar." Në këtë situatë, ka vetëm një fajtor - përdhunues, dhe madje edhe ndryshim fajin mbi viktimën padrejtë. Por ndoshta në vend të udhëhiqet nga një situatë më të mirë të përpiqen për të marrë atë nën kontroll? Mbështetet jo në horoscopes, pasuri apo Perëndisë, por për veten e tyre.

  Mbi materialet dhe artikujt Alexander Kovalev Anatoly Bredinskoho "miteve të përdhunimit dhe gabimet."