Produkte do të përpunojë antibiotik natyrorLantibiotik - Peptidet prodhuar nga bakteret të padëmshme për njerëzit. Ai me sukses shkatërron Salmonella, E. coli dhe listeria. Por kjo nuk është e gjitha karakteristika të bukur të zbuluara kohët e fundit peptide. Lantibiotik efekt dëmtues mbi bakteret Gram-negative, dhe e bën atë ushqim të drejtë, për shkak të cilat ajo mund të përdoret si një ruajtës natyror.

"Lantibiotik mund të eliminojnë ushqime me një gamë të gjerë të baktereve patogjene - tha profesor Dan O'Sullivan (Dan O'Sallivan) Kolegji i Ushqimit, Bujqësisë dhe Burimeve Natyrore në Universitetin e Minesotës (Kolegji i Ushqimit, Bujqësisë dhe Shkencave Burimeve Natyrore).

- Përveç kësaj, ruajtës ynë natyror në krahasim me preservatives tjera ka një spektër të gjerë antibacterial mbrojtëse ".

Lantibiotik do të jetë përdorur për të vrarë bakteret e dëmshme në mish, djathë, produktet e molchnyh, vezë, ushqim deti dhe mallrave të konservuar. Përveç baktereve patogjene i vështirë për të zhvilluar rezistencë lantibiotiku.

Ndryshe nga antibiotikët, lantibiotik sigurtë, të lehtë për të tretet, jo-toksike dhe jo-alergjike.

Siç njihet nga profesori O'Sullivan, lantibiotika hapjes është bërë rastësisht, në studimin e gjenomit të baktereve të gjini të aktinomiceteve.


Për shkak të zbulimit të ri, shkencëtarët më në fund të mundur për qëllime të vendosur salmonellozave.