Në software në mjekësi dhe monumentet zhvilluesi


 • Doktor ka nevojë për ndihmë
 • Në automatizimin e shëndetit: reflektime mbi

 • Doktor ka nevojë për ndihmë

  Pra, për të gjithë zhvillimin e sistemeve të informacionit të shëndetit?

  "Çfarë është çështje? - Lexues Surprised. - Si minimum, mjeku. Dhe për kokë departamentit për kokë mjekun për statistikat mjekësore. Dhe shumë të dikush tjetër. " Të gjithë e vërtetë, por për një mjek? Për kokën e të cilit, mjeku kokë, statistikave? Si ajo përfaqëson një zhvillues? Si ai përpiqet për të ndihmuar ata me fondet e tyre? Përfaqësim i plotë dhe nëse janë apo besnik i përdoruesve të saj sistemi i automatizuar? Shikim në atë më nga afër.

  Kur është fjala për automatizimin, mjeku shfaqet në formë njerëzore, shkresa mbingarkuar rutinë, shkëputur nga shkaku i vërtetë.

  Ai informuar keq për shkak të papërsosmërive dokumente të shkruara me dorë, nëpërmjet sistemit arkaik rrjedhës së punës dhe një numër i arsye të tjera. Ai është i pafuqishëm - ajo lehtë mund të shkëpusin nga puna me pacientët si udhëheqësit e tyre, dhe kontrolluesit të ndryshme. Poor dhe drejtuar atë në telashe me pacientin - dhe madje edhe ekstrem. Në mënyrë të qartë, e gjithë kjo ndikon në rezultatet e operacioneve të saj. Dhe çfarë me kërkesën e saj?

  Ky imazh i mjekut - dhe të vërtetën, dhe jo gjithë e vërteta, dhe pak më shumë se e vërteta. Por, të jetë se si ajo mund të, konkluzioni i përgjithshëm është e nuk kontestohet, mjeku duhet të ndihmojë. Vetëm ndihmë konkrete në koncepte të përgjithshme nuk i ndërtuar - ne kemi nevojë për detajet.  Dhe në qoftë se ju keni detaje të zhdukur esenciale, dhe shpiku madje jo ekzistent, atëherë në qoftë se ata donin për të bërë "më mirë se" patjetër do të "si gjithmonë".

  Çfarë duhet bërë nëse ne të vazhdojë me këto përfaqësime (të zakonshme dhe shumë të thjeshtuara) e mjekut? Jepini atij një mjet moderne të hyjnë informacion në historinë mjekësore, për të realizuar parimin e vetme-hyrje dhe ripërdorimin e tij. Bëni më histori të lexueshme dhe të kuptueshme për të gjitha palët e interesuara (te mjeku nuk është tërhequr). Print historinë mjekësore për të gjithë që kanë nevojë dhe që kanë të drejtë për të. Automate mirë dhe të japë shifra për përgjithësim, grupim dhe klasifikim të dhënave, duke përfshirë raportimin dhe listat.

  Së fundi, është e nevojshme për të automatizuar dokument - transferimin e të dhënave të pacientit nga disa anëtarë të procesit mjekësore diagnostikuese të tjerët. Pastaj të shohim se si të jetë e mirë.

  Shefi i departamentit të zhvilluesve Fig vështirë se duke i kushtuar vëmendje. Çfarë për të? Çfarë është punë e madhe? Shef - njëjti mjek, vetëm më të mirë apo një e mirë në ekip, por sepse ajo e vë përgjegjësinë për të tjerët dhe detyrave administrative. Lë administrativ mënjanë, dhe kujdes mjekësor qëndron në faktin se ai, për më tepër, se ai diagnoza dhe trajton, gjithashtu kontrollon vartësit e tij, duke i këshilluar ata dhe madje e bën shumë për ta.

  Ai merr në më të vështirë dhe të rëndësishme në aspekte të tjera pozitën e tij nuk është e ndryshme nga ajo e mjekut kurues. Për këtë arsye, ndryshimet në mjekët do të përmirësohet dhe do të thjeshtojë punën e kokës. Si nuk mund ajo sprostytysya nëse informacioni mbi punën e praktikantëve të bëhet me të vërtetë të arritshme, dhe mjekët më automatizimi i lirë, do të punojnë më mirë për ta dhe merak të ketë më pak?

  Në statisticien mjekësore dhe edhe më thjesht: ajo nuk do të marrë ajo ndalon up tryezë do të verifikojë vetëm saktësinë e informatave të rëndësishme hyrë nga mjekët, baza e të dhënave të shtypura të gjitha dokumentet e nevojshme dhe të ndjekin vetëm faktin se koha për të dërguar ato në gjykatë.  Sa për mjekun e lartë atje dhe sigurisht pa vështirësi. Kjo - menaxher, menaxher biznesi, vazhdoi punën klinike, dhe të punojnë me të dhëna jo-mjekësore (financa, personel, etj) Ai ka profesionistë.. Ai vetë e automatizimit nuk kanë nevojë, dhe bashkëpunëtorët e punës - kontabilist, ekonomist, zyrtari i personelit - duhet të jetë i automatizuar. Ka, megjithatë zëvendësit kapituj mbi punën mjekësore, por ata kryejnë kryesisht funksione të kontrollit, dhe kushtet për këtë janë përmirësuar përsëri në histori në mënyrë drastike ishin informative, të lexueshme dhe lehtësisht të arritshme. Ju lutem vini re, i dashur lexues, unë nuk jam duke folur në lidhje me mjekun dhe shefi mjekësor, dhe se si ata të tërheqë një shumë të zhvilluesve të sistemeve të informacionit mjekësor.

  Portret ose karikaturat - ata janë të njohur. Pasqyra e përgjithshme nuk është pa të vërtetën, dhe më e rëndësishmja - ajo është e lehtë në fusha të tilla specifike si praktikë mjekësore, sugjerojnë zgjidhje të thjeshta. Parcelat në mendje përfundimet janë të qarta.

  Në automatizimin e shëndetit: reflektime mbi

  Por, çfarë nëse parcela nuk është mjaft e drejtë ose vuajnë lëshime të rëndësishme? Pse, pra, janë me vlerë të bazuar në shpresat e tyre për përmirësimin e kujdesit shëndetësor? Por jo i plotë (dhe në disa vende - të gabuara) përshkruhet pozicioni fillestar nuk është aq e vështirë për të zbuluar. Lëshim më e rëndësishme është që anëtarët e një të vetme terapeutik dhe diagnostik konsideruar në mënyrë të izoluar nga njëri-tjetri.

  Ndërkohë, ata janë në ndërveprim të vazhdueshëm, i cili nuk është i kufizuar për workflow rutinë. Për shembull, një mezi përmendi problemet me mjekun: ajo nuk mund të sigurojë që ai emëron një pacient apo të japë vonë. Nga të vëmendjes është problemi i vazhdimësisë në kalimin nga një pacient tek një mjek tjetër, në të njëjtat kushte që ata mund të ekzaminojnë dhe trajtojnë ndryshe.

  Ajo nuk është prekur nga të tillë kreu karakteristika specifike të departamentit, si shqetësim në lidhje me vazhdimësinë e disa mjekëve që të gjitha standardet dhe rregullat e pacientëve, vlerësimi krahasues i mjekëve.

  Asnjë zhvilluesi merr këtë praktikë kur historia ka pension prej pacientëve spital statistikave mjekësore kanë shumë Unbeknownst mjek korrekt kodin diagnoza dhe llojin e operacionit si duket më e përshtatshme (e dobishme për raportin). A nuk e bëjmë atë që - në statistika dhe të vërtetë të marrë pasaktësi dhe gabime. Çfarë do të ndodhë me këtë problem në mënyrë automatike?

  Së fundi, pse duhet të pajtohen se mjeku shefi nuk është një mjek? Është mirë të dihet se vetëm administratori dhe një menaxher ai është i padashur për shkak të mungesës së menaxhimit të duhur të informacionit, dhe jo sepse e pas nuk kërkonte atij nuk ka njohuri mjekësore apo vendime të pavarura mjekësore.

  Edhe si e nevojshme! Dhe se automatizimi duhet kjo nevojë dhe të shërohen, dhe takohen, për të mos përmendur faktin se zëvëndës shef mjekësor i seksioneve të shëndetit të këtyre vendimeve nuk kishte excommunicated.

  Tani shikoni në situatën nga ana tjetër. Ne shkarkohen mjekët - ata do të përfitojnë nga kjo? Reagimi i përgjithshëm - "do të shpenzojnë më shumë kohë në pacient" - jo inkurajuese. Pacientët duhet fuqinë shëruese të njohurive të saktë mjekësor, jo vetëm një mjek. Por kjo njohuri transportuesit të mbetet e njëjtë. Nuk ka gjasa që i çrregullt do të jetë i zoti, harraq - mbajtës, duke e ditur pak - më shumë njohuri, punë shkel-e-shko - në mirëbesim.

  Dhënë, askush nuk bëhet më keq, por nëse dikush do të jetë më mirë? Në çfarë mënyre? Dhe të përparojë me statistika, të cilat janë marrë në konsideratë dhe të konsiderohen të jenë kompjuter? Ulja e shteteve? Ndoshta, por fati i pacientëve nuk është relevante. Por drejtuesit e niveleve të mesme dhe të larta - duke u bazuar në atë shpresë që ata do të menaxhohen më mirë, cilat mekanizma? Në meritat e veta historia elektronike mjekësore dhe mjekët famëkeq shkarkim për këto pyetje nuk janë përgjigjur.
  Për të përmirësuar kujdesin mjekësor, diçka tjetër është e nevojshme të automatizimit. Përveç, sigurisht, i lidhur me atë se qëllimin kryesor. Përndryshe, pse do të bujë?  Nuk është një fakt i rëndësishëm në dritën e të cilit foto thjeshtuar pikturuar imagjinatën sipërfaqe, duke ndryshuar, duke u bërë voluminoz, është perspektiva. Ajo boils poshtë për faktin se automatizimi bazuar në historinë elektronike mjekësore, jo të lehtë, dhe në mënyrë radikale ndryshon funksionet INFORMACIONE mjek - figura qendrore e procesit të diagnostifikimit dhe trajtimit, rreth të cilit sillet bota mjekësore, të cilën ai ushqyer informacion. Ky ndryshim radikal i ndryshimeve dhe i punëtorit dhe mjedisin e tij. Tani të gjithë janë gjëra të cilat nuk janë marrë më parë - në kohë, informacion të plotë dhe të saktë.

  Nga opsionet e tjera përgjegjësitë tjera të tjera në lidhje me përgjegjësinë e tyre për përdorimin e, tjetër vetë-ndërgjegjësimin.

  Por si për të përdorur veçori të reja? Krijo bazën e të dhënave të arritshme - i njëjtë i organizuar, si dhe për të ndërtuar magazina. Anëtarët diagnostike dhe trajtim proces, këto të dhëna nuk duhet thjesht të tërheqë - ata kanë nevojë për të krahasuar qëllime të ndryshme, të kombinuar të riciklojnë një produkt - në një shumëllojshmëri të zgjidhjeve. Më parë këtë ose nuk bëhet fare apo bëhet pjesërisht dhe në mënyrë sporadike në sy, sepse përndryshe nuk mund të. Mungesa e informacionit të saktë u plotësua me një qëndrim subjektiv ndaj problemit: interesi vetjak, pasqyrë, i pëlqen dhe nuk i pëlqen, presion jashtë.

  Tani që informacioni i saktë është e nevojshme mjete të përshtatshme për punën e përditshme me të informacionit të nevojshme në stil të ndryshme të vendim-marrjes. Sistemet e informacionit mjekësor duhet për të krijuar në bazë të kësaj perspektive, duke u fokusuar jo në pjesëmarrësit e sotme në procesin mjekësore diagnostikuese, dhe për ata të cilët ata do të, duhet të jenë në drejtim të automatizimit.

  Për zhvillimin e sistemeve të informacionit shëndetësor ide për besimtarët e sotëm rreth situatës së tyre aktuale të pamjaftueshëm ekzistuese. Ata thonë zhvilluesi, duke e bërë një fillim. Kjo, megjithatë, nuk është e njëjtë për të dini se çfarë për të përpiqen për të. Pra, për të shpëtoj nga të meta të mjaftueshme për të parë këto mangësi.

  Për shembull, ata mund të na shohin. Por pas duke u shpëtoj shtetin tonë të ri? Si i zgjuar për të porositur liri të re? Dhe në qoftë se ju mbani mend se liria kërkon të përgjegjshëm, se si të punojnë në një nivel të ri të përgjegjësisë? Natyrisht, ne duhet të imagjinojmë disa ideal dhe një sistem i ri i para-lëvizjes për të përqëndrohet në të. Se kjo e fundit tani nuk është e mjaftueshme.

  Punëtorët vunë jashtë nga të cilat mund të marrin pajisjet dhe dhënë informacion në kohë, të plotë dhe të saktë - kjo është e njerëz të tjerë. Ata kanë poste të tjera duke filluar për aktivitetin mendor, për të marrë vendime. Ata mund të marrë përsipër sfidat e reja, dhe shumë prej tyre duan të.

  Risia e problemeve në këtë kurs, i afërm. Ajo gjithmonë vjen poshtë për të betimit të Hipokratit, për të bërë përdorimin më të mirë të fondeve në dispozicion për të ndihmuar pacientin. Vetëm sot, një numër i këtyre fondeve të endura IT. Ato lejojnë përdorimin më të mirë të çdo gjë tjetër, akumulojnë, përpunimin dhe prezantimin e informacionit të mjekëve. Shiko njëjtë si duke ndryshuar pozicionin e pjesëmarrësve automatizimin e procesit mjekësore diagnostikuese dhe veten e tyre dhe se ata duhet të ofrojnë zhvilluesit.

  Le të fillojmë me mjeku. Kjo ishte historia e email sëmundje - i lexueshëm dhe i arritshëm. Prandaj, ai do të lexohet.

  Dhe unencrypted tekst shkrim dore mjekësor do të zbulojë të gjitha pasuritë e tyre dhe të gjithë bukurinë. Nuk do të jetë boshllëqe në informacion të dukshme dhe të rëndësishme, si dhe planet e Punëve të papërshtatshme, dhe afatet e humbura, dhe margaritarë drejtshkrim. Përgjegjësia për informacion mjeku është përmirësuar në masë të madhe. Janë bërë të gjitha programues ose të gjitha fondet e tyre përdoret për mjekët do të mund të punojnë në këtë përgjegjësi të re? Si i ka siguruar ata kundër gabimeve, gabimeve, lëshimet në përshkrimin e pacientit, emërimet diagnostikuese dhe terapeutike? Me kusht apo udhëzon dhe templates tekste të gatshme, para-mjekësore dhe subjektet letrare editoriale, ose ofrohen nga mjekët plotësoj udhëzon dhe templates për rrezikojnë pasaktësi përsëritje dhe analfabetizmit?  A është futja e sigurt e gabimeve që informacioni që është vendimtare për kërkimin dhe të dhënat? Gabim në datën e një histori e zakonshme shekull do të buzëqeshni lexuesit dhe elektronike - ndryshime të mëdha në llogaritjet. I ngjashëm në formë latine dhe letrave ruse nuk dallojnë në sy, dhe kompjuteri nuk do të kërkojë atë emër apo jo diagnoza. Nëse pa sigurim, ajo është e keqe. Sigurimit duhet të jetë.

  Por ka gjëra dhe i rëndësishëm. Në parim, mundësia e rritjes së mjekut. Prej disa procedurave rutinore ai lirohet plotësisht nga pjesa tjetër. Informacioni ai e nevojshme për rastin, por jo të shkatëruar në gazeta.

  Ai gjithmonë mund të shihni planet e tyre të punës, të gjitha që mbetet për t'u bërë. Problemet e tij në qoftë se ajo do të dekurajojnë ato në dispozicion për menaxherin e inspektimit. Por ajo është - në parim. Një mjek me kusht apo programues efektiv përdorimi nga këto karakteristika: një kujtesë nuk bëhet ende, si ndodhin apo të humbura afatet, kërkesat për transferimin e emërimit të tij, njoftimi i menaxherëve për problemet që mjeku nuk mund ta zgjidhë?

  Mundësi të konsiderueshme të thotë dhe përgjegjësia për përdorimin e tyre, rritjen e përgjegjshmërisë për rezultatet. Por në qoftë se mjete të posaçme për të zbatuar këto mundësi nuk e bëjnë, atëherë rezultati do të jetë.

  Asnjë mjek nuk mund të punojnë në përgjegjësinë e tij të ri. Metat e saj janë të dukshme shumë më mirë. Ata do të jenë të dukshme për të gjithë dhe të ndryshëm, por nëse ata do të jenë shumë më pak në qoftë se zhvilluesi nuk kujdeset për metodën e përshtatshme të ndjekja automatike dhe të automatizuar të plotësimit, dhe afatet kohore të të dhënave të jetë ndonjëherë?%
  BElezni? Mjeku duhet të jetë në gjendje të shpejt të shihni të gjithë fushën e parë dhe të pacientëve që kanë nevojë për vëmendje të veçantë, planet e tij paplotësuara, vonesa në operacionet konsulentë dhe teknikë, për të parë se ata të cilët kanë ardhur për pritjen, dhe ata që tërësisht ky vonë, dhe shumë tjetër.

  Ajo ka para për një shqyrtim të tillë për renditje racionale shqetësimet e përditshme - mjeku nuk do të punojë në mënyrë efikase.

  Le të kthehemi tani në pozicionin e kreut të departamentit në drejtim të automatizimit. Tani çdo historia mjekësore në dispozicion për të, të jetë i lexueshëm. Ju mund pa e prekur mjekët për të parë se si ata kryejnë menaxher instalimit menjëherë të identifikojnë të metat e tyre, për të identifikuar pacientët komplekse, të cilat duhet të ndihmojnë mjekun për të përvojës dhe njohurive të tij. Çdo mundur mjet e nevojshme. Por kjo nuk është vetëm se. E-strukturore histori lejon llogaritjet e ndryshme dhe krahasoni mjekët për të vendosur sasior (por të reflektojnë në cilësinë!) Karakteristikat bazë të numrit të pacientëve, numri dhe llojet e diagnostikuar me një mjet të preferuar të diagnostikimit dhe trajtimit, kostove dhe rezultateve.

  Tani ju mund të merrni në kuzhinë çdo mjek, për të kuptuar atë, për të kuptuar se çfarë është më e fortë, dhe kolegët e dobët për të forcuar dobësitë e saj. Dhe pastaj në të njëjtat treguesve të monitoruar se si ajo ka ndikuar në analizën e punës së tij në progres.

  E gjithë kjo duhet të paraqitet në parim do të thotë të njëjtën kohë rritjen e Shef i Departamentit. Por a ka ndonjë mjete të posaçme për të punuar në një përgjegjësi të tillë? Nuk duhet të jetë një funksion i historive të mostrës në një numër të karakteristikave të veçanta. Në historinë e sëmundjes duhet të jetë në gjendje të bëjë një shenjë në defekte të bëjë rekomandime.

  Ne duhet të kemi mekanizma për hyrjen automatike në historinë mjekësore të emërimeve që duhet të bëhet kreu i instalimit për kategori të caktuara të pacientëve. Së fundi, ne duhet të kemi funksion të kontabilitetit të çdo mjeku dhe krahasuese analiza e mjekëve për intervale mujore dhe tremujore të kohës. Nëse kjo është bërë, mundësitë do të përdoren. Nëse instrumentet e tilla nuk e bëjnë, ata do të zhduket.

  Features (dhe përgjegjësi) shefi mjek dhe zëvendësit e tij janë në rritje edhe më shumë. Pikëpamja e tyre është tani veprimet në dispozicion të mjekëve dhe lidhjen e tyre me shpenzimet e burimeve. Nuk ka nevojë të jetë një ekspert në një fushë të caktuar klinike për të kuptuar punën e një mjeku i cili, ceteris paribus, rregullisht shpenzon më shumë dhe zbulon dhe shëron më pak nevojë për korrigjim.

  Mos të jetë një klinicisti për të kuptuar se një menaxher i cili ka ndryshim në drejtim të mjekëve është veçanërisht i lartë, veçanërisht shumë duhet të punojnë me banorët e saj. Ajo duhet vetëm të organizohet për të krahasuar përdorimin e mjeteve të reja diagnostikuese dhe rezultatet e trajtimit me strukturën, lëvizjes së miqtė klinike, duke përdorur shtretër spitalore. Etj, etj

  Por në mënyrë që me të vërtetë përdorin këto mundësi në sistemin e informacionit mjekësor duhet të jetë aparat ngurta analitike. Mjeku kokë duhet të japë analiza të rregullta të një programi të veçantë dhe, për më tepër, materiale shtesë analitike më të veçantë, kërkesa e saj të tregut.

  Një listë e këtyre kërkesave shumë të kufizuara, ata janë - kostot dhe rezultatet, por - më e rëndësishmja - me mundësinë e diferencuar mjekët dhe degë, dmth identifikimin e përgjegjësisë personale për suksesit dhe dështimit. Mjete analiza të tilla mund dhe duhet të përgatisin paraprakisht. Dhe duke e përdorur atë, mjek shefi jap këtu njohuritë e tyre mjekësore, përvojën e tij personale klinike. Nëse ky mjet nuk është, ai do të qëndrojë me reputacion të tanishme "Njësia ekonomike" dhe asgjë më shumë.

  Së fundi, Statistikat e Shëndetësisë. Çfarë bëjnë ata në qoftë se çdo gjë mendon, krijon dhe printime kompjuterin tuaj? Dhe tani ata duan të përfaqësojnë të gjitha mundësitë analizë operative dhe retrospektiv të institucioneve, departamenteve dhe mjekët.

  Kabineti Statistika Mjekësore është në gjendje që të bëhet një e vërtetë analitike sistem të menaxhimit të njësisë që kryen mjeku Aktiviteti për të shikuar çdo situatë, dhe menjëherë të informojë udhëheqësin e tij të Departamentit të dobësive, të vlerësuar efektivitetin e veprimeve të kontrollit. Për ta bërë këtë, natyrisht, kërkon aplikacione komplekse analitike. Ai i bëri ata një programues? Nëse ju nuk e bëri, statistikat mjekësore mbetet në nivelin aktual të rëndësisë së saj.

  Kështu, sistemi i informacionit mjekësor duhet të zhvillohen jo për sot, por për udhëheqësit e së nesërmes, për mjekët në përdorimin e historisë elektronike mjekësore.

  Për ta bërë këtë më parë nuk imagjinoj këto kushtet ekzistuese sot, krahasuar ato me nevojat e brendshme të procesit mjekësore diagnostikuese dhe qëllimet e saj përfundimtare. Është e nevojshme për të vlerësuar dallimin në përgjegjësinë personale për rezultatet në drejtim të ndërgjegjësimit dhe ndyrësi me vetëdije të plotë, dhe paraqitjen dhe vlerësimin e të gjitha, për të furnizuar CEO dhe statistikat mjekësore mjetet e një mjeku që lejon për tezën e njohur: "Kush e zotëron informacionin, zotëron situatën." Shumë e vërtetë: disa kanë informacionin që duhet të ketë.

  Situata Tricky mbizotëron sot është që shumë zhvillues dhënë atë që u tha, dhe ndjekin mjek dhe kreu mjekët kështu problemi nuk është formuluar.

  Për më tepër, madje edhe duke marrë në posedim të këtyre mjeteve, ata i përdorin ato për një kohë të gjatë në një shkallë të vogël, ose nuk ka aftësi në shumicën e mjekëve të sotëm, pa asnjë synim sistematik të veprimtarisë apo të stimujve të jashtëm. Kjo është ajo që ata janë sot. Ata të cilët me vetëdije e angazhuar për të Automate mjet kryesor të tyre në trajtimin e informacionit, shumë pak. Por ata janë - ata janë nesër. Dhe ajo do të vijë, aftësitë e reja të reja, aspirata të reja, dëshirën për të kërkuar ndihmën e teknologjisë së informacionit rezultateve të mira, e jo famëkeq "lehtësim".
  Automatizimi duhet të sigurojë ata me një efikasitet të lartë.  Informacion nga neni V. Tavrovskiy "Kush e zhvilluar sistemet e informacionit shëndetësor?".