Puna pa ndërprerjePsikologët Stanford besoj se impulsi për të bërë një pushim apo për të shtyrë ekzekutimin e biznesit të rëndësishme të kontrolluara nga nënndërgjegjeshëm.

Në një artikull të botuar javën e kaluar në revistën Shkenca Psikologjike, hulumtuesit në pyetje në teorinë e vjetër se vullnetit, përkufizohet si aftësi për t'i rezistuar tundimit dhe të përqëndrohet në Challenger - burim të kufizuar. Ajo përdoret për të se kur do pushteti është i rraskapitur, e vetmja mënyrë për të rivendosur atë - të pushojnë, të kaloni në një tjetër klasë apo rostiçeri.

Shkencëtarët Stanford nuk pajtohen, duke gjetur se sa kohë dhe sa mirë një person mund të kryejë punë intelektuale, të përcaktuar qëndrimet mendore dhe të kuptuarit personal e vullnetit të veçantë individual

"Nëse besoni se vullnet i kufizuar disi biologjikisht, ju do të jetë e vështirë për të ruajtur stresin mendor dhe nuk duket lodhje të vogël - tha autori kryesor i Veronica jobe (Veronika punës). - Por në qoftë se ju imagjinoni vullnet si diçka që vështirë se mund të rraskapitur lehtë, ju do të gjeni forcën për të vazhduar punën pa pushim ".

Besimi në një të vullnetit të vet, si një burim i pakufizuar i bën njerëzit të aftë për të zgjidhur me sukses detyrat që kërkojnë tension të madh.