Dora e djathtë në një mosmarrëveshje me të majtëPsikologët kanë tendencë të mendojnë se nxitje për të zbatuar veprim - një proces të kontrolluar nga njeriu. Ju dëshironi diçka - dhe ju dëshironi që ajo të marrë. Megjithatë, disa vite më parë, shkencëtarët francezë kanë treguar se motivimi mund të jetë pa ndjenja. Në një eksperiment, subjektet aspiroi për shpërblimet më të mëdha, edhe në qoftë se ju nuk e kuptojnë këtë. Ndërsa studimet e mëparshme kanë pjesëmarrësit të kthehet eksperiment tregoi imazhet e monedhave me vlerë një dollar dhe një cent për një pjesë të vogël të një të dytë. Pastaj ata u pyetën për të shtypni një stilolaps të veçantë me prekje, dhe më shumë duke e shtyrë atë, aq më i madh ishte shansi për të marrë më shumë vlerë monedhë.

Image monedha ishin subliminalnym, dmth shtrirë nën pragun e perceptimit të ndërgjegjshëm, kështu që subjektet nuk e di se cila monedhë dinjitetin që ata zgjedhin, por për hir të një monedhë dollarit ata nën presion të trajtojë më shumë se për një qind.

Testet e fundit zbuloi një tjetër detaj interesant. Këtë herë monedhë treguar kështu se ajo mund të kapur vetëm një pjesë të trurit. Nëse një monedhë të shfaqet në të djathtë, dhe eksperimentale squeezing trajtojë me dorën e djathtë, ai presion të saktë për monedhë të fortë të dollarit. Nëse monedhë shfaq në të majtë dhe të djathtë presion testuar, ai nuk bëri asnjë dallim midis dollarë dhe cent.


Kështu, duket se në të njëjtën kohë mund të jenë të motivuar vetëm njërën anë të trurit. Përmes këtij studimi, shkencëtarët do të jetë më e qartë si dy pjesët e trurit të ndërveprojnë, duke kontrolluar sjelljen e njeriut.