Puna me shpirt


 • Psikoanalist
 • Psikolog
 • Psikolog Family
 • Trainer
 • Shtrat

 • Dhe në qoftë se para se "ora e jetës" përulurve do të mund të zbatohet vetëm nëse një psikolog, por tani të gjitha llojet e shërbimeve të jetës-menaxherët e tyre, trajnerët dhe analistët. "New Izvestia" të përpiqet të kuptoj pse këta ekspertë ndryshojnë nga njëri-tjetri, me të cilën problemi është më e mirë për të kontaktuar çdo një.


  Psikoanalist

  Themelues i psikologjisë moderne si shkencë është konsideruar Dr Sigmund Freud, i cili është i njohur jo vetëm si autor i punimeve në pa ndjenja, por si i pari psikoanalistit aktive praktikuar.

  Nuk është për t'u habitur se qasja e tij pasuesit rast për zgjidhjen e problemeve të reparteve të tyre më se as është serioze.

  Dhe një çift i seancave është e qartë jo e mjaftueshme, për të vizituar një specialist të shkojnë gjatë viteve, nganjëherë 2-3 herë në javë, ose terapi humb gjithë kuptimin.

  Pra, nëse ju jeni në jetën në përgjithësi, të kënaqur, kjo është marrëdhënie vetëm me një fqinj në krye të bëra disi lart, pastaj shkon te psikoanalistit më mirë për të pritur.

  "Psikanaliza - një mësim për të zgjedhurit, që është, për ata që janë të gatshëm për punë serioze me shpirtin e tij, - thotë analisti Andrew Rossohin praktikues. - Ai nuk do të thotë vetëm të adresuar një numër çështjesh specifike si puna e kapitalit në psikikën e vet me qëllim të vetë-dijes dhe vetë-zhvillimit.


  Pra, për të shkuar në një specialist për të vetmin qëllim - për të dini veten, jo nga mërzitje apo për arsye të prestigj ". Por, para se të shtrirë në një shtrat të rehatshëm, kënaq në thellësitë kërkimore të nënndërgjegjeshëm, Këtu do të shqyrtojë diploma, varur në zyrën e specialistit tuaj të zgjedhur.

  Diplomat do të njihet si Shoqata Ndërkombëtare e Psychoanalytical, përndryshe ajo është vetëm kartë filkina dhe pronari i saj - sharlatan zakonisht.

  Sa për koston e shërbimeve kapitale psikoanaliste, mënyrë shumica e ekspertëve pohojnë, normat fikse në këtë fushë mjaft të ndjeshme nuk ekziston, por mesatar seanca 45-minuta do të kushtojë 100-150 dollarë.


  Psikolog

  Pakënaqur veten dhe jetën e tyre me armë të hapur që presin në psikologëve të pritjes. Këta ekspertë, ndryshe nga psikoanaliste e tyre të tjerë, të interesuar jo aq shumë një rrymë e ndërgjegjes, i cili, i ulur në kolltuk, vershojne klientët e tyre twists si të veçanta të jetës dhe të kthehet në të cilat ata kanë marrë pjesë.

  Këto ekskursione në të kaluarën për të kuptuar mekanizmat lejojnë profesionistët për të kryer reparte të tyre dhe të rregulluar nëse është e nevojshme. Dhe në kërkimin e tyre për përmirësime psikologët këshillojnë klientët për të filluar me veten.


  "Nervozizëm, padurimi, pasiguri dhe shumë karakteristika të tjera të sjelljes shpesh të parandaluar njerëzit të gëzojnë jetën dhe të ndërtojë marrëdhënie harmonike me të tjerët - thotë psikologu Anna Kartashov.

  - Pra, para se të ketë filluar, njerëzit duhet të kuptojnë se problemi qëndron në veten e tij dhe vetëm ai, natyrisht, me ndihmën e një profesionist, të aftë për të zgjidhur atë.

  Në konsultim ne përpiqemi të kuptojmë se si një sjellje e tillë është prodhuar, dhe rikonfiguron mekanizmin. Dhe, më e rëndësishmja, konsumatori nuk është vetëm të mësuarit, për shembull, të jetë më i shoqërueshëm dhe i hapur, dhe bëhet ".

  Është e qartë se ndryshimet e tilla duhet kohë, kështu që ekspertët rekomandojnë agjendën jo të kufizuar, dhe të vijnë në një psikologu të paktën dy muaj. Në varësi të nivelit të seancës orë e institucioneve do të kushtojë një mesatare prej 40-125 dollarë.


  Psikolog Family

  "Koha më e rëndësishme në shtëpi" - motoja e ekspertëve për çështje familjare, i gatshëm nëse është e nevojshme për të lejuar çdo vështirësi hasur në një njësi të shoqërisë, nëse kjo është në konflikt me burrin e saj, fëmijët ose gjyshi kushëri. Gjëja kryesore në anët e ndryshme të barrikadave ishin të vetmit anëtarë të një familjeje.

  Megjithatë, para se të regjistroheni për pritjen, është e dobishme për të diskutuar sërish situatën e krijuar në rrethin e ngushtë familjar.

  "Për të psikologu i familjes duhet të zbatohet vetëm në qoftë se të dy palët pranojnë se mes tyre ekziston një keqkuptim - thotë psikologu Victoria Rozanov.

  - Dhe kjo është se për aq kohë sa një partner thyen kokën time rreth asaj se si për të rivendosur marrëdhënie të dëmtuara, tjetri nuk mund të kuptojnë, dhe çfarë është në të vërtetë problemi ".

  E pra, në qoftë se ju ndiheni fajtor për të dy konfliktit, se është koha për të filluar për të zgjidhur problemet e përbashkëta hasur. Ju mund të vijnë për këshillim së bashku, dhe një nga një. Mbi të gjitha, puna është kryer me të gjitha palët e interesuara.

  Kostoja e një psikologu mesatare të familjes do të jetë 100-150 dollarë për seancën, dhe duke marrë pjesë zyrë profesionale ka kuptim, derisa ai tregon se si për të rimarrë humbur ishte harmoni dhe dashuri.


  Trainer

  Qendrat e para të trajnimit dalë në vendin tonë pesëmbëdhjetë vjet më parë, dhe të gjitha këto vite ata nuk kanë asnjë ekzagjerim i parë përdoret kërkesën e tepruar nga kompanitë e mëdha, dhe në mesin e qytetarëve të zakonshëm.

  Kjo është pavarësisht nga fakti se ekspertët janë ende duke argumentuar në lidhje me efektivitetin e "trajnimit mendor". Disa thonë se këto studime do të mund ndoshta të zhvillojnë aftësi të caktuara që të ndihmojnë të luftuar stresin apo barrierat psikologjike.

  Të tjerët insistojnë që një trajnim i tillë praktik për të ndihmuar në fund e situatës dhe të ndjehen menjëherë të rregulluar rezultatin. Por në çdo rast, fjala e fundit i takon klientët, shumë nga të cilët po vizitojnë këto klasa, u takua Shteti: "lirohet ..." Kjo është veçanërisht e vërtetë trajnimi shitjet e biznesit ose menaxhimin e kohës, efektiviteti i cili duket se nuk kanë një të tillë dyshim.

  "Praktika - një avantazh i madh mbi llojet e tjera të trajnimit punën psikologjik, - trajnerit dhe psikologu Igor Tatar. - Ky grup seancave, 90% të përbëhet nga-luajnë rol dhe diskutim, në të cilin pjesëmarrësit ndajnë problemet e tyre dhe të ndihmojnë njëri-tjetrin për të zgjidhur ato. Ata mësojnë të shikojmë situatën nga kënde të ndryshme dhe nganjëherë të zbulojë veten në ato burime të brendshme, të cilat më parë nuk e dinin. "

  Trajnimi Standard zakonisht janë të dizajnuara për dy ditë në 11 orë çdo dhe të shkonin prej 3 deri 6 mijë. Dollarë kur është fjala për grupin e korporatave të klasit të 12 njerëzve, dhe 100-300 dollarë për person, kur është fjala për trajnimin e rritjes personale.


  Shtrat

  Jeta-trajner, ai është Jeta Menaxher - një fenomen për vendin tonë nuk është gjithashtu e re, veçanërisht konsumatorët avancuara qendra psikologjike e regjistruara për specialistë të tilla të kenë shtatë vjet më parë, edhe pse masat më të gjera të fillojnë të mësojnë në lidhje me këtë shërbim vetëm tani.

  Mentorëve profesionale, domethënë ashtu-quajtur nganjëherë profesion, bazuar në faktin se secili klient ka potencialin e tyre të madh që duhet vetëm të nxirrnin.

  Ndryshe psikoterapi, stërvitje që synon rezultate konkrete praktike. Menaxher paktën të interesuar në pyetjen se kush duhet fajësuar për dështimin e klientit të tij të jetës Life.

  Qëllimi kryesor i një këshilltar - për t'iu përgjigjur pyetjes se çfarë të bëni për të ndihmuar të lagjes ketë sukses.

  Sepse trajneri seanca nuk do të marrë në pyetje ju ëndërr në klasën e tretë, dhe të nxjerrë konkluzione rreth asaj se si ajo prekur jetën tuaj të ardhshëm dhe fillon deri pothuajse hap pas hapi planin se si për të arritur dëshiruar në karrierë dhe para personale.

  "Një nga objektivat kryesore të Life-menaxher - për të frymëzuar dhe të motivuar klientin e tyre - thotë trajneri Svetlana Velykanova. - Sepse nganjëherë pengesa kryesore për sukses është pasiguria e njeriut në veten e tyre dhe aftësitë e tyre. Është po aq e rëndësishme për të formuluar saktë qëllimet që ne do të donte për të arritur dhe për të eleminuar konfliktet e mundshme që do të parandalonin atë për të bërë, dhe për të zhvilluar strategji të sjelljes për të adresuar këto sfida në të ardhmen. "

  Duke pasur parasysh se stërvitje synon rezultate të shpejta, duke komunikuar me jetën e menaxherit është shpesh e kufizuar në disa seancave, e cila nëse është e nevojshme mund të restauruar. Kostoja e shërbimeve - 50-300 dollarë në orë.