Politika e sigurimit shëndetësor vullnetar


 • Ngjarje
 • Klinikë shërbim
 • Spital
 • Mjeku im
 • Dhe Jashtë vendit
 • Ndihma Emergjente
 • Stomatologji
 • Shtatzënia dhe lindja
 • Trajtimi në banjë
 • Pikat e Sigurimeve

 • Zgjidhni sigurim optimal nuk është aq e thjeshtë. Kjo serials amerikanë valëzim politikën kombëtare mund të vijë në çdo spital dhe të marrin trajtim brenda shumës së siguruar. Në kompanitë e sigurimeve të bashkëpunojnë vetëm me klinika të caktuara dhe përmes planeve të ndryshme të sigurimit kanë një grup të ndryshme të shërbimeve. Kjo është arsyeja pse ne duhet së pari të vendosë se cili program është e drejtë për ju.


  Ngjarje

  Në pjesën kryesore të programit

 • Out-pacientit shërbimit
 • Hospitalizimi
 • Family mjek (personal)
 • Ambulancë
 • Programe të veçanta

 • Stomatologji Alternative
 • Kujdesi para lindjes dhe të ofrimit të
 • Trajtim Spa

 • Shërbim klinikë

  Klienti i bashkangjitur në një klinikë të veçantë (nganjëherë më shumë). Në mënyrë tipike, kompania e sigurimeve paguan vijim:

 • terapist pritja dhe specialistë mjekësor;
 • Testet diagnostike (brenda klinikës dhe mundësitë në mënyrë rigoroze në dëshminë e një mjeku);
 • trajtim rehabilitimi (fizioterapi, fizioterapi, masazh dhe t p..);
 • në shumicën e rasteve paketën e sigurimit përfshin edhe thirrje me një mjek;

 • mund gjithashtu të jetë e shënuar shërbime dentare, por shpesh edhe më të lira, rreze X, trajtim dentar pa ndaluar dhe pa një vulave të lehta kanal, duke hequr gurit dhe t. e.
 • Që klinikë ka të gjitha dokumentet e nevojshme, ajo mund të lëshojë një leje të sëmurë dhe të përshkruajnë (me përjashtim të butë).

  Ky program është për ata që kujdesen për një total prej jo ankuar, por unë do të doja të marrë cilësinë e kujdesit në qoftë se ndodh diçka rraskapitje. Sigurimi i këtij lloji zakonisht lëshuar për të punësuarit e kompanisë nën pako sociale.

  Ata pak a shumë me vlerë Shërbimet punishte barnash të fillojë në nivelin e 12 000 rubla.

  vit. Shuma varet nga prestigjin e klinikës, një grup specialistësh dhe shërbimeve mjekësore, disponueshmërinë e programit të thirrur një mjek, ambulancë, si dhe moshën dhe shëndetin e të siguruarit.


  Spital

  Spitali ju mund të zgjidhni nga një listë e bashkëpunimit me kompaninë. Ju do të merrni:

 • Dhoma e një-dy-vendesh, përmirësuar të ushqyerit;
 • Profesionistët e shërbimeve dhe hulumtim të parashikuara në kontratë.
 • Sigurisht, spitali lëshuar për spital dhe mbahen për aq kohë sa është e nevojshme. Por mos bëni gabim: cilësinë e kujdesit të ofruar nga mjekët për sigurimin e detyrueshëm dhe vullnetar, në parim, të njëjtën gjë. Nëse jeni të dorëzuar LCA tuaj të politikës, që nuk do të thotë që ju do të trajtohen më mirë.

  Ju pagesën kryesisht për mundësinë për të marrë një klinikë të mirë dhe strehim të rehatshme.

  Kjo marrëveshje është vendosur zakonisht të moshuarit për të kaluar sistemin e inspektimit dhe të trajtojnë kronik "lënduar".

  Në varësi të statusit të spitalit, prania në të e pajisjeve të shtrenjta dhe kostos shtrime në spital e politikës mund të ndryshojnë nga 16 000 rubla. 27 000 rubla. dhe më lart.


  Mjeku im

  Që klienti i siguruar komunikon një mjek të përgjithshëm. Çështjet jo të rënda të tilla si SARS dhe gripit, ai vendos, nëse është e nevojshme, të dërguar për të specialistëve. Mjeku im është në dispozicion me telefon gjatë ditës (nganjëherë orë) dhe mund të largohet nga shtëpia.  Gjithashtu, kontrata zakonisht përfshin:

 • shërbimet pleqsh personelit (injeksion, teste të mostrave dhe kështu në f..);
 • klinikë shërbimit në drejtimin e mjekut;
 • shtrimin në spital;
 • emergjencat shpesh mjekësore.
 • Ky program është i përshtatshëm për ata që janë të shikuar me kujdes shëndetin e tyre dhe preferojnë përvojë në një mjek. Në kushtet e siguruesit, mjeku personal - një njeri i cili zgjidh problemet më dhe pacienti nuk mbingarkoj specialistë mjekësore, kështu që çmimi i politikës nuk është shumë e lartë - një mesatare prej 20 000 rubla.

  Ky lloj sigurimi vlen "fëmijëve" të sigurimit. Zakonisht fëmija vëren pediatrin personale.

  Së pari, ai e di veçantitë e shëndetit të fëmijës, dhe së dyti, zbut prindërit shumë dyshues shpesh shqetësohen asnjë arsye të dukshme, së treti, në dispozicion rreth orën. "Fëmijë" Sigurimi janë planifikuar pothuajse gjithmonë vaksinat vaksinimet cilësisë. Ndonjëherë ofrohet vaksina shtesë. Çmimi mesatar - 22 000 rubla. Insurance për foshnjat shtrenjta në 10 000-15 000 rubla.


  Dhe Jashtë vendit

  Në vendet me shërbimet e sigurimit mjekësor sigurimit të zhvilluar mirë mund të jetë i mbuluar plotësisht të gjithë anëtarët e publikut. Kështu për çdo moshë ka normën e vet. Për shembull, në Gjermani çmimi mesatar i politikës është llogaritur mbi një njeri të moshës 41, prandaj, ndonjë tjetër i djemve me të rritur të paguajnë sigurim apo normë më të ulët të paguajnë.

  Kështu, djaloshi 18-vjeçar paguan vetëm 30% të kostos, dhe njeriun më të vjetër - të gjitha 200%. Gratë në moshë riprodhuese për 35 vjet arrij burra në koston e trajtimit, sepse politika e tyre është më e shtrenjtë. Por pas 35 vjetësh ndryshimet foto dramatike: më të zakonshme në meshkuj - kështu, çmimi i politikës së grave është zvogëluar.


  Urgjencë ndihmë

  Doktor normal "të shpejtë" ndoshta do të nxitojnë për pacientin e ardhshëm, ju duhet të paguajë ekstra për atë "trajtim të veçantë".
  Mjeku, i cili punon në sistemin e LCA, pacienti do të paguajë sa më shumë kohë që ju duhet dhe të gjitha shërbimet do të paguhen nga kompania e sigurimeve. Edhe makinë, e cila vjen alternativë neotlozhka, të pajisur më mirë, dhe në këtë mënyrë mundësinë e kujdesit mjekësor dhe diagnoza më të gjerë.

  Ky program mund të blihen individualisht apo si një shtojcë për ndonjë nga tre të kaluar. Ajo është zgjedhur zakonisht nga njerëzit me probleme të veçanta shëndetësore që kërkojnë emergjencë. Çmimi mesatar - 5500 rubla. brenda unazës dhe 7.500 rubla. Zonë 30-kilometër.


  Stomatologji

  Paketë standarde zakonisht përfshin:

 • Konsultime mjeku;
 • anestezi;
 • duke hequr vulat;
 • X-ray dhe radioviziohrafiya (të shtëna këqyrjes);
 • trajtim terapeutik i dhëmbëve duke përdorur një dritë dhe himiootverzhdaemyh vulat duke ruajtur dhëmbit kurorë të paktën 50%;
 • trajtim mekanik dhe farmakologjik i kanaleve, trajtim dentar duke përdorur kunjat Gutta-Percha;
 • heqja e gurit me ultratinguj (një herë në vit);
 • Trajtimi i sëmundjes periodontale shkallës së parë;
 • kirurgji, nxjerrjen dhëmb, prerje e abscese dhe t. e.
 • Zakonisht nuk mbulohen nga proteza sigurimit dhe përgatitjes për atë, të rivendosur dhëmbët e dëmtuara nga më shumë se 50%, nofullës, kirurgji plastike, procedurat kozmetike, dhëmbë çngjyrosje kimike.

  "Stomatologji Alternative" ju do të kushtojë një mesatare prej 20 000 rubla.

  Këshillë: Para se të blej një politikë, shkoni në konsultim në klinikë dentare private dhe pyesni mjekun për të vlerësuar objektin e punës së ardhshme në terma monetare, Kërko të paktën një koston e sigurimit të tij dhe koston e shërbimeve për të cilat ajo nuk ka aplikuar.

  Ndoshta pagesa pas trajtimit është më e lirë.


  Shtatzënia dhe lindja

  Ju vetëm mund të nënshkruajë një kontratë për menaxhimin e shtatzënisë apo punë të vetëm, dhe mund të blej të gjithë paketën tërësisht. Në vend të kësaj, ju janë të garantuara:

 • Të gjitha ekzaminim rutinë standarde dhe analiza;
 • ora obstetër-gjinekolog konsultim me telefon me largimin e mundshëm të shtëpisë;
 • mbështetur në spital;
 • gjinekolog nganjëherë personal në lindje;
 • mundësia e pranisë së babait (apo tjetër një të dashur) në lindje;
 • Postpartum individ aftësia Dhoma Superior për të bashkë-host nënën dhe fëmijën;
 • kartë regjistrimi këmbimit dhe spital;
 • një konsulent për dhënien e gjirit, psikolog.
 • Normalisht, një marrëveshje e tillë ka hyrë në shtatzënë në mënyrë që të mos qëndrojë në radhët e gjata në antenatal dhe për të marrë në një spital të mirë për një mjek. Kostot e shtatzënisë -. Rreth 20 000 rubla, Lindja e fëmijës - 20 000 rubla. (Për sigurim është më e lirë se sa paguajnë direkt në spital, sepse kompania e sigurimeve blen shërbimit "me shumicë").


  Trajtimi në banjë

  Në fakt, kjo e blerjes kupona sanatorium në profilin tuaj, si në Rusi dhe jashtë vendit. Pros bashkëpunimi me kompaninë e sigurimit që ajo (ndryshe nga operator turistik) do të kontrollojë procesin e mjekimit.

  Varg çmimi është shumë e gjerë - nga 16 000 deri në disa dhjetëra rubla në javë.


  Pikat e Sigurimeve

  Bukuritë e jashtme, e cila del nga përshkrimi i programeve të sigurimit, trajtim për të sigurimit mund të jetë e vështirë.

  Para së gjithash, është e dëshirueshme për të kuptuar se si kompania e kryen pagesat për institucion mjekësor - mbi këtë bazë ne mund të parashikojnë se si do të trajtohet.

  Program Tipi A - Kur kompania e sigurimeve ofron një listë të shërbimeve mjekësore në një klinikë të veçantë dhe një herë klienti mori një prej tyre merr të holla për mjekët. Në këtë situatë, mjekët në fjalë për të ju trajtoj me kujdes, dhe të përshkruajnë më shumë testimet dhe procedurat.

  Megjithatë, jo të gjithë do të donte vëmendjen sa të shtuar nga personeli mjekësor.

  Program Tipi B - Kur kompania e sigurimeve blen paketë të gatshme në klinikë. Mjekët në këtë rast nuk është fitimprurës edhe një herë të shqyrtojë të pacientit, paratë tashmë ishte paguar. Megjithatë, ka raste kur mjeku përshkruan një hulumtim pak më shumë, sigurim nuk është i përfshirë në interes të klinikës amtare.

  Pika e dytë e rëndësishme - një perceptim se siguruesit kujdesshëm i individëve në përfundim të kontratave të mëdha. Një gjë - për të siguruar të pasur karrieriste rinj korporatë që kurrë nuk shkojnë për të mjekëve.

  Dhe një tjetër gjë - "individët". Zakonisht njerëzit do të shkojnë për të sigurimit në qoftë se ata kanë një problem shëndetësor. Si pasojë, këta pacientë më shumë shpenzimet. Përveç sigurimit të paketës sociale e njerëzve priren për të kujtuar ndonjëherë, por mos harroni të paguar gjithmonë para dhe duke luftuar për të përdorin atë në maksimum, duke zgjedhur në 98-100% të shumës. Për këtë arsye, dhe gjithashtu për shkak se politika e korporatës çmim zbritje për individ sipër 5 000-15 000 rubla.

  Së fundi, është e rëndësishme të dini se jo çdo sëmundje do të trajtohen nga sigurimi.

  Përqindjet dhe raportet

  Kostoja e sigurimit shëndetësor individual nuk varet vetëm në program.

  Përafërsisht dy herë më të shtrenjtë politikën e kostos për fëmijët nën një vit dhe pensionistët, një burrë mbi 70 nuk siguroj çdo kompani. Përveç kësaj, shumica e siguruesit t'i kushtojë vëmendje për shëndetin e konsumatorëve potencial, që kërkon këtë të fundit për të hyrë në një kontratë për të plotësuar deklaratën e shëndetit (formë) që tregon praninë e sëmundjeve kronike të transferuara operacionet, zakonet dhe kështu me radhë. D. Analiza Kompania e sigurimeve deklaratë mund të aplikoni raport rritëse, e cila shkon 1,1-3,0.


  Në të njëjtën kohë, pothuajse të gjithë siguruesit të ofrojnë zbritje në kujdesin mjekësor për anëtarët e familjes dhe një bonus për ata që blenë jo vetëm LCA e politikës, por edhe miq të sjellë.

  Në këtë rast, kostoja e rënie individuale të sigurimit nga 5-15%. Rastësisht, një "privilegj" të tillë ju mund të presin derisa ju të bëni dy ose më shumë kontrata të tilla si blerjen e LCA politikave dhe aksidenteve.

  Fort "Jo"

  Trajtimi i sëmundjeve të rëndësishme shoqërore - veneriane, mendore, tuberkulozi, diabeti - shteti merr përsipër. Prandaj sistemi për të ndihmuar këta njerëz të marra nga fusha e LCA. Ju mund të diagnostikuar vetëm këto sëmundje, por duhet të trajtohen në spitalin e rrethit ose një klinikë të specializuar.

  Rimbursimi i sigurimit në mënyrë unike mohuar atyre të plagosur në një gjendje të alkoolit, drogës apo substancave toksike, dhe qëllimisht shkaktoi një lëndim trupor.  Shumica dërrmuese e siguruesit nuk do të paguajnë për trajtim për shterpësi, impotencë, zgjedhja e metodave kontraceptive (duke përfshirë futjen IUD dhe heqjen), madje edhe nëse shërbimet e kontratës listuara gjinekolog. Transplantimi dhe prosthetics, trajtimi kirurgjik i sëmundjeve kardiovaskulare, trajtimin e kancerit dhe zgjidhjen e problemeve ortodontike janë gjithashtu nuk mbulohen nga sigurimi, shpenzimet janë të mëdha, dhe rezultatet janë të paparashikueshme. Megjithatë, rastet nestrahovyh lista e plotë duhet të përfshihet në kontratë.

  Ku do të siguroj

  Zgjedhja e programit të sigurimit, është e rëndësishme për të vendosur mbi atë valle nga kompania e sigurimit apo klinikë.

  Njerëz të ditur rekomandoj së pari të kujdeset për klinikë, dhe pastaj të gjetur se cilat kompani janë duke punuar me të. Kjo është veçanërisht e vërtetë e programeve të veçanta.

  Para nënshkrimit të kontratës ka kuptim për të vlerësuar aftësinë e pagimit dhe stabilitetin financiar të siguruesit. Laik i thjeshtë është jashtëzakonisht e vështirë për ta bërë këtë është që të mbështetet në ekspertët. Pyetni kompani të vlerësuarat (të dhëna në dispozicion në internet), ju do të aplikojnë. Ai është i besueshëm, është një udhëheqës nëse jo një, por disa lloje të sigurimit. Gamë më të larmishme të shërbimeve më të dukshme se një portofol të balancuar rreziqet, dhe për këtë arsye jashtëzakonisht të mbrojtura nga humbjet financiare.  Ajo duhet të thuhet se disa kompani kanë objektet e tyre shëndetësore. Aktualisht vetëm në siguruesit Moskës mbi dhjetë klinika. Në këtë ROSNO Qendrat amerikane Mjekësi (AMC) klinikave kuadrin e markës "Medekspres." Në "reso-Garancia" gjithashtu ka rrjetin e vet të klinikave: Medilux dhe MedSwis, dentare "Doktor Mirë". MAX ka klinika "Center Medical" dhe "Mositalmed" në "Ingosstrakh" - "Tim Klinikat" në "Rilindjes Sigurimeve" - ​​kompani të shërbimit "Medkorp", e cila nuk është një klinika të pavarura, por ajo ka një staf prej mjekëve që shkoni në shtëpinë e pacientit.

  Nënshkruajë një kontratë


  Dhe së fundi, një tjetër tip i rëndësishëm: lexoni me kujdes të kontratës së sigurimit, duke i kushtuar vëmendje të veçantë pikave të mëposhtme.  Numër i kufizuar apo vizitoni një mjek, vizitat e specializuara, kurse, masazh, terapi fizike dhe procedurat e tjera? Sa duhet të paguaj më tepër në qoftë se ju të kalojë kufirin? Kontrata "fëmijë" është më e mirë për të marrë komunikim të pakufizuar me pediatrin.

  Lista e përjashtime (sëmundjeve dhe kushtet në të cilat shoqëria e sigurimit nuk paguajnë për trajtim në spitale). Konsumatori ka të drejtë të zgjerojë programin e saj të sigurimit, largoi disa prej rasteve nestrahovyh (me përjashtim të atyre të listuara më sipër) në sigurim - për një tarifë, natyrisht.

  Nëse sigurimit është ofruar drogë apo materiale (të tilla si vaksinat për fëmijët), e cila është për t'u zbatuar?  A është i përshtatshëm për të marrë ju në klinikë? Cila pjesë e shërbimeve do të ofrohen në shtëpi? Kur vjen puna për të kontraktuar për një fëmijë ose person të moshuar, kjo ka kuptim për të paguar për atë, me përjashtim të studimeve komplekse, shumica e manipulimit është kryer në shtëpi.

  Informacion nga neni Irene Kovalev, Anna Babin "Mjekësisë për vullnetarë"