Politika e sigurimit shëndetësor vullnetar për fëmijët


 • Muaji i parë i jetës
 • Studentët

 • Muaji i parë i jetës

  Muajin e parë pas lindjes është e rëndësishme jo vetëm për fëmijën por për nënën. Ka programe të tjera që mund të ndihmojnë familjet e reja të përballen me sfidat e reja. Disa siguruesit mbështeten në vetëm muajin e parë. Kështu, programi "Muaji i parë i jetës," MAX (10 mijë. Rubla) kompani përfshin vizitë në pediatri për një konsultim të plotë, ekzaminim të plotë, të mësimdhënies higjienën dhe të ushqyerit. Gjithashtu ofron thirrje "ambulancës" menaxher shërbimeve dhe konsulent. Vlen të përmendet se programet shumica e siguruesit duke filluar prej muajit të dytë të jetës - frika e rrezikut të lartë që ndodhin në javët e para pas lindjes.  Në mënyrë tipike, nevoja e ofruesve të shërbimit gjatë gjithë vitit të parë të foshnjës. Këtu përsëri, prindërit përballen me një zgjedhje: të paguajë veçmas për çdo konsultim ose shërbimit mjekëve, të blej një program gjithëpërfshirës të klinikave, përdorimin e lirë të politikës së sigurimit të detyrueshëm shëndetësor ose të sigurimit të blerjes. "Zgjedhja është e komplikuar nga fakti se fëmijët paguar klinika të vogla në Moskë - thotë Shefi i Sigurimeve Personale" Rosgosstrakh "Karina Markaryan. - Kjo është arsyeja pse të gjitha kompanitë e sigurimit ofrojnë afërsisht të njëjtin MPI me pothuajse të njëjtat shërbime dhe kosto ".


  Jo fakti që duke blerë politikën dhe erdhi në klinikë paguar, ju do të marrë një person më të kualifikuar se sa në spitalin e rrethit, i njohur nga shumica e siguruesit. E vetmja gjë që garanton sigurim shëndetësor vullnetar është një shërbim që nuk ka për t'u ulur në radhët e gjata apo të kërkojë drejtpërdrejt me një specialist.

  Çmimi i siguruar fëmijën në dy ose edhe tri herë më e lartë se për të rritur apo adoleshent. Por sigurisht, fëmijët kanë nevojë për specialistë të patronazhit, rishikimet e rregullta janë të nevojshme, shpërndarjen në kohë të vaksinimeve dhe testet - të gjitha të përcaktuara nga standardet e Ministrisë së Shëndetësisë. «Klinikë për fëmijë të shërbimit me një nivel të mirë të shërbimit dhe gamë të gjerë të shërbimeve është rreth 30-40 mijë veta.

  rubla në vit. Këto sigurimit më në kërkesë. . Nuk janë politikat 18-30 mijë, Shërbimi në to është i lartë, por një grup i shërbimeve mund të jetë i kufizuar ", - thotë një nga pjesëmarrësit e tregut.

  Sipas programit të "Peshku pa ujë-Garancisë" shërbimit ndaj fëmijëve në klinikë është 20 mijë. Rubla. Shërbim prioritet në shtëpi (produkt "Aibolit") -. Nga 59 mijë "pediatër ime mund të përzënë deri në shtëpi si një fëmijë gjatë javës, kështu që në fundjavë. Gjithashtu, fëmija duke lënë mjekët e shtëpisë e specialiteteve të ndryshme, të laboratorit të lëvizshme, masazhist, "- thotë Natalia Sokolova. "Programi ynë" pakta ", e cila mund të quhet shpenzimet VIP-programit nga 57 mijë.

  rubla për fëmijët nën një vit, - thotë Eugene Larionov i ROSNO. - Kjo është e gjitha deri në orën celular me mjekun tuaj dhe të ofrimit të në shtëpi e ilaçeve, pelena.
  Prindërit duhet të vijnë në spital vetëm nëse është rast urgjent, ose keni nevojë për një studim kompleks rast, që nuk është e realizueshme në shtëpi. " Në vlerën Max e politikës për fëmijët është rreth 70 mijë veta. Rubla. Shërbim më të lartë Vlera me institucionet e departamentit të kujdesit shëndetësor (MPI), për shembull tri poliklinika për fëmijë Zyra e Çështjeve Presidenciale, Ministria e Mbrojtjes, Ministria e Zhvillimit Ekonomik dhe t P., Plus tre ose katër spitalet private -. Ky shërbim do të kushtojë nga 100 mijë.

  rubla dhe më lart. "Trajtimi është më së shumti prestigjioze, shërbimi i shkëlqyer, por niveli i trajnimit të mjekëve dhe trajtimit nuk është gjithmonë më mirë se klinikat më pak frymëzues" - thonë ekspertët.


  Studentët

  Për kosto të sigurimit të moshës shkollore duhet teorikisht të jenë më të vogla - ata janë më pak të prirur për sëmundje, shumica vaksinimet bërë, infeksionet e fëmijërisë gjatë. Megjithatë, ka vështirësi të tjera: probleme të zhvillimit dhëmbëve, dhe përveç kësaj, shëndeti i brezit të ri, për fat të keq, është duke u bërë më keq. Prandaj, për sa i përket jo fëmijët më të vjetër të planit të tanishëm mjekësor, dhe parandaluese, që kërkon specialistë shumë të mirë të mbikqyrjes.

  "Studentët nuk kanë nevojë klinikë të zakonshëm për të marrë ndihmë në SARS dhe hulumtim: X-rrezeve, kontrolloni me ultratinguj të fizioterapi, këshillim mjekë të kualifikuar", - thotë siguruesit. Fëmijët, ndryshe nga të rriturit, sipas rregullave të Ministrisë së Shëndetësisë çdo vit imponuar një të detyrueshme kontrolleve, pa marrë parasysh se cili sistem të sigurimit shërbim nga një fëmijë - të detyrueshëm apo vullnetar. Si pjesë e sigurimit shëndetësor vullnetar, përveç testimit të gjerë për tjetrin se sa sigurimin e detyrueshëm mjekësor dhe teknologjisë mjekësore fëmijë i bazuar do të marrë ndonjë këshillë dhe trajtim shtesë.

  Sigurimi i tillë është me vlerë rreth një dhe një herë e gjysmë programet më të lira për foshnjat, në mënyrë që të 18-25.000. Rubla, dhe ofron një gamë të plotë të shërbimeve esenciale përfshirë stomatologji dhe kujdesin në shtëpi.

  Informacion nga George artikull Korotetskoho "Sigurimeve për të afërt"