Rishikim përsëritet me aftësi të kufizuara


"Të premten kemi bërë paketën
dokumente, të përbërë nga qeveria në projekt-rezoluta
thjeshtëzimin e procedurave për ri-shqyrtimin e qytetarëve që kanë kufizime
për punë, dhe thjeshtimi i procedurave për marrjen e mjeteve të rehabilitimit "-
Tha Golikova.

Ajo
shpjegoi se dokumenti i parë përmban një listë të sëmundjeve,
dështim të cilin personi është konsideruar zyrtarisht pavlefshme, dhe e dyta -
përmban një mekanizëm të thjeshtuar për marrjen e fondeve rehabilitim. "Document
dakord me organizatat kryesore të të paaftëve, dhe ne jemi të
shpresoj se së shpejti ajo do të marrë ", - shtoi ajo.


Golikova
tha se për herë të parë në këto dokumente Ministria e Shëndetësisë prezanton

kategori e fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe procedurë të veçantë për e tyre
do të thotë të rehabilitimit. Kjo, tha ajo, "nuk ishte në parim para
kurrë. "

Ministri tha se dokumenti i parë do të hyjë në fuqi pas botimit.

Në përgjigje
në fjalët e Vladimir Putin se me këtë pyetje -
thjeshtojë procedurën për rishqyrtim çaktivizuar atë obratils?%
8F
qytetar gjatë përputhje jetojnë TV me Presidentin rus,
Golikova tha se një dokument që përmban një listë të sëmundjeve
është i drejtuar në faktin "se, sapo marrin të dytë aftësisë së kufizuar
dikur një person nuk ka ardhur "/ aftësi të kufizuara ende kishte për të kaluar


shihet vazhdimisht çdo vit përafërsisht. ITAR-TASS /.

Çfarë
Sa i dokumentit të dytë, sipas Golikova, ajo do të hyjë në fuqi
këtë vit, por më vonë në mënyrë që të ketë kohë për të përgatitur të brendshme
Dokumentet e departamentit.