Kirurgji plastike


 • Çfarë është kirurgji plastike?
 • Kirurgjisë Plastike - zgjedhja e duhur?

 • Çfarë është kirurgji plastike?

  Edhe pse kirurgji estetike shpesh
  i quajtur "plastike" nuk do të thotë se përballet me pacientët pas operacionit
  humbet të gjitha natyrale. Emri i kirurgjisë plastike nuk vjen nga
  materiale sintetike (plastike), dhe nga plastikos fjala greke, që do të thotë "për të formuar
  ose në formë "(ndoshta kjo është nga kjo fjalë dhe emrin
  material).

  Kirurgji Plastike - një specialitet kirurgjikale lidhet me korrigjimin dhe
  rindërtimi i ndryshimeve në strukturën e fytyrës dhe trupit si kongjenitale dhe
  fituar (duke përfshirë edhe ndryshimet e lidhura me moshën) dhe defektet e indeve

  e lidhur me ekspozimin ndaj sëmundjes, traumave ose çrregullime të lindura. Kirurge plastike mund të përmirësojë pamjen dhe
  image mendore e pacientit me rindërtues ose kozmetike
  (Estetike) kirurgji.

  Rindërtues
  plastika
  që synon rivendosjen e zonave të dëmtuara të trupit,
  duke përfshirë edhe korrigjimin e natyrshme e defekteve të lindjes të tilla si dysh cik
  ose deformim i veshit, lëndime nga kafshimet e kafshëve apo djegie, ose
  efektet e trajtimit të sëmundjeve të caktuara, siç restaurimit gjirit
  kancer pas masteektomii.

  Cosmetic (estetike) kirurgji plastike që synon rivendosjen ose


  ndryshuar strukturën shëndetshme të trupit, për të përmirësuar pamjen. Ndryshimet moshës lidhur
  (Procesin e plakjes) gjithashtu e kontrolluar me sukses mbajtjen estetike
  operacionet.

  Kirurgji kozmetike më të njohura dhe të zakonshme
  - Shtim i gjirit (auhmentatsionnaya (rritje) mammoplasty) ose
  Reduktimi i gjirit (Reduktimi mammoplasty), ndryshim në formën e hundës (rhinoplasty)
  ose largimin e depozitave yndyrë nga fusha të caktuara të trupit (Liposuction). Disa
  Operacionet kozmetike kirurgji nuk janë në kuptimin e plotë të fjalës - ata
  nuk do të thotë prerje dhe qepur pëlhura. Për shembull, përdorimi
  lasers speciale për të hequr flokët e padëshiruar nga lëkura apo mikroshlifovka

  për të eliminuar plagët.

  Disa njerëz të kthehet në
  kirurgji plastike për të korrigjuar një defekt fizik apo ndryshuar formën
  pjesë të caktuara të trupit që ata janë të pakënaqur. Për shembull, njerëzit me
  hynekomastyey (rritja tepruar ne kancerin e gjirit), e cila vazhdon me
  nganjëherë untreatable, të detyruar për të përdorur kirurgji reduktimin.
  Moles mund të zvogëlojë ose të tërhiqet plotësisht nga lazer terapi.

  Të tjerë zgjidhen për të ndryshuar
  pamja, sepse ata nuk më pëlqen pamjen e vet. Ndonjëherë klientët
  kirurgët plastikë janë adoleshentë - për shembull, që të "qep" ngjitje
  veshët (otoplasty) ose të përmirësuar gjendjen e lëkurës, torturuar fytyre adoleshente

  (Dermabrasion). Në këto raste, kirurgji plastike ndihmon të zgjidhim jo vetëm
  bukuri, por edhe probleme psikologjike.


  Kirurgjisë Plastike - zgjedhja e duhur?

  Kirurgji rindërtues ndihmon
  riparuar zonat e dëmtuara të trupit dhe për të eleminuar defektet e dukshme. Megjithatë
  sa e justifikuar kirurgji kozmetike për qëllim vetëm përmirësimin
  Shfaqja? Sa i përket kirurgjisë estetike përshtatshme për adoleshencë? Sigurisht,
  si në çdo situatë tjetër është për shkaqe të arsyeshme dhe të pajustifikuara për
  kirurgji kozmetike.

  Kirurgji kozmetike nuk ka gjasa
  rrënjësisht të ndryshojë jetën tuaj. Kirurgët më të aftë lot

  koha e dedikuar adoleshentët këshillimit cili kontaktuar klinikën
  dëshira për të bërë kirurgji kozmetike për të përcaktuar shkallën e arsyeshme
  dëshirat e tyre dhe se si pritjet e tyre realist. Para së gjithash, kirurg gjen
  Teen konsideruar me kujdes nëse një vendim nëse është spontan, dhe ajo është e gatshme
  pranojë rezultatet e operacioneve.

  Shumë kirurgji plastike
  vërtetë do të thotë kirurgji me të gjitha mjek saj
  dhe pasuese "charms" të: anestezi, e ndjekur nga i dhimbshëm
  restaurimin dhe shërimin, dhe rreziqe të tjera. Kirurge plastike
  duhet të dini nëse pacienti është i gatshëm për të stresit të mundshëm të lidhur me transaksionin

  dhe nëse ai mund ta durojë.


  Pra, para se të vendos në
  kirurgji plastike, me kujdes peshoj më poshtë:

 • Pothuajse të gjithë të rinj (dhe shumë
  i rritur) shumë i sjellshëm me trupin tuaj dhe pamjen. Gjithkush
  (Edhe modelet më të bukura) të pakënaqur me diçka në paraqitjen e tij, dhe do të donte të
  të bëjë një ndryshim. Për fat të mirë, ky qëndrim mbindjeshmëri të shikoni tuaj
  shkon me moshën. Pyesni veten nëse keni nevojë për kirurgji plastike, ose ju
  duan për të përmbushur standardet e vendosura dhe vetëm si të tjerët.
 • Gjatë pubertetit
  organ vazhdon të rritet dhe të zhvillohet. Pjesët e trupit që duken shumë të vogla

  ose shumë e madhe, me kalimin e kohës, do të bëhet proporcione harmonike. Për shembull,
  nganjëherë hundë në fëmijëri dhe adoleshencë dukej i madh dhe i gjatë,
  është plotësisht në vend, kur një person rritet dhe pjesa tjetër nga tiparet e fytyrës "zënë hapin".
 • Krijimi i një figurë të bukur dhe e saj
  ruajtja duhet të ndodhë në palestër, jo në tryezë plastike
  kirurg. Ushqimi dhe palestër është shumë më mirë
  shëndetësor sesa bisturi dhe gjilpërë. Asnjëherë zgjidhni kirurgji plastike
  për të eleminuar peshë tepërt nëse ka tjetri, jo-kirurgjikale,
  metodat për të arritur rezultatin e dëshiruar. Mbase
  anastomosis stomakut anashkalojë ose Liposuction

  duket të jetë një zgjidhje të shpejtë dhe efektive në krahasim me një dietë të rreptë. Megjithatë
  të dyja këto operacione janë të lidhur me një rrezik më të madh se çdo dietë, kështu që ata
  duhet të përdoret vetëm në rastet më ekstreme, kur të gjitha opsionet e tjera
  provuar joefektive.
 • Perceptimi vet
  Pamja shumë njerëz të pambrojtur përcaktohet nga emocionet. Njerëz
  të prirur për depresion, kritikët e kanë shtrembëruar ose
  Ideja për pamjen e tyre, nganjëherë mendoj se kirurgji plastike
  mund të zgjidhë të gjitha problemet e tyre. Ky është një gabim i rëndë dhe më i rrezikshëm. E tyre
  Pronat probleme psikologjike për shkak se këta njerëz duhet të ndihmojnë

  terapist, jo një kirurg plastik. Në fakt, shumë kirurgët
  refuzojnë të veprojnë adoleshentët që vuajnë nga depresioni apo të tjera psikologjike
  çrregullime, problemet emocionale derisa ato të zgjidhen.
 • Diskutoni në sooschestve
  Më i lartë